... i rødt, hvitt og blått ...
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger572
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ingerid Margrete Rodskier K.

Med den tittelen kunne du økt metningen i det røde en tanke, så det syntes mer ;-)
Monika Frisvold V.

Hei
Et nydelig landskapsbilde dette.... Ser du at landskapet former seg som et hjerte? artig...
Det er en del støy i himmelen, men fargene og speilingen var nydelig :)
mvh monika
Ingunn S.

Kjempefine farger og speilinger i vannet...liker komposisjonen veldig godt.

Hilsen Ingunn:)
Andreas S.

Heisann

Et veldig pent bilde med speiling, hvite fjelltopper og blå himmel. Savner litt mer trøkk i den røde metningen jeg også. Komposisjonsmessig flott!

Mvh. Andreas D.
Espen R.

Hei
Øvrige kommentarer støttes, bra kompet, upåklagelig skarphet, og fin speiling. Likte dette svært godt.
vh
Espen
Geir B.

Tusen takk for fine kommentarer.

Dette bildet tok seg nesten selv. P.g.a. en kombinasjon av sol og vindstille var det omtrent bare å gå ut av bilen og ''knipse'' ........ men jeg må innrømme at jeg er svak for bilder med speiling i stille vann og her var jeg på rett sted til omtrent rett tid -> et par timer tidligere var nok lyset lavere, mykere og varmere )

Men mer metning av rødt blir det nok ikke - ser man på den synlige fliken av naustveggen er det lett å konstatere at metningen er på bristepunktet allerede.

mvh
Geir
Ståle J.

Nydelig...har også sansen for speiling.Lurer på o, horisontlinja er helt vannrett??
Mvh. Ståle
Johan S.

Det er bare for meg å føye meg inn i rekken av dem som hyller dette bildet. Enig med det som er sagt over om farger, komp., skarphet osv. Nydelig!

Prikken over i'en for meg er vaket - det er liv i bildet også.

Du skriver lite om det tekniske. Kan du hjelpe en amatør (som har sett på bildet i ps) og forklare hvorfor du ikke falt for fristelse og dro ''høylysleveljusteringen'' fra 255 til 235/240?

Støy er nevne. Noe jeg synes er mer spennende er Ståles observasjon av horisontlinjen. Jeg tror den er rett, selvom den kan se litt skjev ut. Hvilket objektiv brukte du?

Igjen - et nydelig bilde, helt etter min smak!


mvh
Johan
Sigmund R.

Hei Geir
Dette var et nydelig bilde etter min smak, hvis jeg skulle ønske meg noe mer her, måtte det bli noen få fjærlette skyer.
Kjempebra dette!
Sigmund
Geir B.

Ståle: Takk for fin tilbakemelding - du har rett: Horrisonten heller - deverre - ned mot venstre, jeg ser det når du spør ....... :-)

Johan: Tusen takk, veldig hyggelig. Rent tekniske: EF 50mm f/1,4, polarisasjonsfilter, 5D, ISO100, -0,7EV, f/5,6, 1/400 sek, håndholdt.

Når det gjelder støy i himmelen er dette et resultat av rask og brutal nedskalering/konvertering - da bryter blåtonene sammen og det dannes posterisering som ''leses'' som støy. En mer tålmodig hånd kan nok håndtere dette bedre.

Vedr. høylysene så velger jeg ( oftere og oftere ) å la det være litt igjen til absolutt hvitt, selv om det er en utbredt kultur for å dra histogrammet ut til begge ''sidekanter'' - min moderate holdning er nok et resultat av at 5D gir flott kontroll i høylysene - selv på solfylte dager med snø som del av motivet ( her har jeg minus-kompensert 2/3 EV for å beholde tegninger i snøen ) og da vil det jo være et paradoks å ''ødelegge/ brenne ut'' tegningene i høylysene ved for kraftig justering i ettertid :-)

mvh
Geir
Geir B.

..... og takk til deg også, Sigmund, jeg var midt i skrivingen til Ståle og Johan da du la inn din kommentar. Noen fjærlette skyer ville vært fint - her ''tok'' jeg det jeg fikk: Vindstille kl. 11 på formiddagen langs Jølstervann er nok - i seg selv - mer enn hva man kan ønske seg :-)

mvh
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu