Liljekonvall
Den står full av lengsel og glede. strekker seg mot lyset og venter på den dagen da dens fulle skjønnhet skal slå ut i full blomst. Et fotografisk dykk blant liljekonvall og sommerlig motlys. Fungerer dette?
Utstyr
  • nikon D200
  • nikor 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger543
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260064} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et flott fanget motiv, da naturen er på vei til en ny sessong med blomstring og formering. Nydelig lys og fin skarphet inn på knoppene som snart spretter ut. Fint med den diffuse overgangen fra bladene og inn mot blomsterknoppene. Linjeføringene til bladene i forskjellige fargenyanser er behagelige og er med op å skape en fin ramme rundt hovedmotivet. Er noe mer usikker på den mørke trekanten innerst i bildet, muligens at den også skulle vært lik fargene til bladene, da den skaper en stor kontrast til resten av bildet. På den annen side, så skaper også de mørke delene av bladet en viss balanse til den mørke trekanten. Bildet blir bedre for hver gang jeg ser på det, da med mindre fokus på trekanten.
Uansett et flott fanget motiv som er godt komponert i et fint utsnitt.

Ha en fin fotouke Ivar!

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Flotte diagonale buelinjer i konvalen din Ivar. Friske grønnfarger. Plasseringen av knoppene er også fin. Mer usikker på det mørke feltet, det kommer litt for nær knoppen kanskje. Det er stort nok til å være en bevisst del av komposisjonen og det finnes andre mørke partier i det grønne som repeteres av feltet. Det er nok kombinasjonen av stekt lys på konoppen i kontrast til det sorte som gjør at det blir en bitteliten kræsj for meg. Men du verden, et fint macrobilde er det.

Kjell S
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Et meget flott makrobilde av de snart så vakre og veldutende liljekonvallene. Fin skarphet, flott lys og flotte farger. Fin linjeføring av bladene som leder innmot knoppene, bra dette Ivar!

mvh KBS
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette funker veldig bra.
Flotte linjer og et fint lys, og en spennende bruk av dof.
Vakkert resultat.

Inger Anne
Arvid M.
Hei Ivar! Ja der kom liljekonvallen i flott utgave. Lika godt fokusen på knoppen og dei grøne slørte bladene i v form framme og bak. Mvh Arvid
Avsluttet .
Dette ble nesten abstrakt:-)
Flotte linjer og farger og fint med det lille skarphetsplanet som gjør bildet litt anderledes.
Liker dette godt.
Hilsen Tone!
Kristin S.
Hei Ivar!

Jeg synes dette var veldig flott bilde av liljekonvallen.
Fint lys, frisk farge og flotte linjer. Synes også du har fått en veldig bra dybde i bildet. Den mørke trekanten bør også være der etter min mening.

Mvh Kristin
Espen A. I.
Det myke lyset oppleves nesten som jesuslys, virkelig bra mao.

Espen
hilde b l.
Hei Ivar,
Flott blur som rammer inn de skarpe knoppene. Liker linjeføringen. Delikate buede linjer som samler blikket inn mot det skarpe. Fint komponert dette. Frodig grønnfarge, veldig bra dette! Synes også at den mørke flaten bak må være med. Fint med gjentakelsen av mørk farge på buen venstre side. Gir en ekstra dybde effekt.

-hilde b
Ivar B.
Takk for kommentarer alle sammen. Setter pris på det.

I mine øyne er den svarte trekanten et viktig elemnet for å gi dybde og skape gjentagelser av ''trekanten i forgrunnen. mvh Ivar.
Geir Helge S.
Veldig bra, men du burde ha bedre kontroll på skarpheten. Ser ut som i\om det ikke er helt skarpt, stemmer det? Har ikke noe problem med det mørke feltet.
Mvh Geir
Ivar B.
Hei!
Geir Helge: Du har nok rett i at det mangler en liten tanke på skarpheten. Den øverste knoppen er forholdsvis skarp, men kanskje ikke helt optimal. For min del ødelegger det ikke stemningen jeg føler ligger i bildet. Skulle nok hatt litt bedre skarphetsplan, men ville unngå å blende ned da jeg ville få fram de uskarpe linjene. Mvh Ivar.
Rolf S.
Hei.
Det blir originalt fordi det er tatt mens blomsten enda er i knopp. Det er sjeldent. Og det fungerer. Nettopp fordi du formidler bildemessig den storyen du forteller med ord innledningsvis.
Komposisjonen med den mørke trekanten fungerer også greit. Og jeg lar meg ikke sjenere av den smule uskarphet som måtte være på knoppene.
Men det blir vel kanskje ikke så spesielt at det går inn blant de uforglemmelige ?
Mvh Rolf
Torbjørn K.
Hadde ventet snødekte fjell jeg nå, Ivar, så dette var både forfriskende og annerledes. Jeg synes dette sitter veldig bra. Lys, farger og de repeterende trekantene gjør seg bra. Fint også med den ''kvasten'' som stikker inn i bildet. Ser ikke helt hva du kunne gjort bedre eller annerledes her, generelt så er dette veldig bra.

Torbjørn
Bent O.
Veldig bra Ivar, likte bildet godt. Fine farger og nydelig lys. Dekorativ sak.

mvh Bent
Ketil K.
Problemet med liljekonvallbilder er at de ”alle” er tatt før. Vi har sett v-formen til det kjedsommelige. Så det er svært vanskelig å komme på fornyelser. Jeg er ikke sikker på at dette bildet gir meg så mye dessverre, selv om det er meget godt komponert. Bruk av gjentagende 3 V-er viser at du er oppmerksom på problemstillingen. Forsøk på fornyelse ligger også i at det er benyttet knopp og ikke blomst. Skulle jeg driste meg til andre forslag er det: Mindre bruk av midtstilling, lavere lys, og helst at V-en bakerst ikke er sortaktig, men heller har blått (himmel) eller solnedgangsfarger, det vil stå seg bedre til det grønne føler jeg.
Steinulf L.
Nesten monochromt bildse. Fin bruk av selektiv fokus hvor trekanten gir bilde dybde. Ikke så veldig spennende, men teknisk bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu