Hmmm...kanksje jeg bare må innse at jeg ikke blir noen ''blomsterpike''?
Bildet er tatt inne, med naturlig lys, på 1.8, burde blendet ned kanskje, for mer skarphet. Sliter veldig med fokus og skarphet, til tross for stativ og remote control, og er ikke i stand til å skjønne hvorfor.
Tok ikke hensyn til histogram her, for mørkt ble ok på dette bildet.
Utstyr
  • D70
  • 50 1.8 m mellomring
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260087} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Anne Ø.
Dette har jeg sansen for, de dype mørke tonene, valørene.
En litt drømmende effekt, nydelig!!!!!!!!!!!


Anne:)
Brit M.
Så fint at du likte det, Anne, takk for det. Ventet å få kritikk på uskarphet og mørke her, faktisk, jeg sliter litt med det, og vil veldig gjerne ha gode råd. (Satt nettopp og kommenterte ditt siste bilde!)

Brit
Avsluttet .
Et anderledes blomsterbilde som jeg ville ha kalt ''en blomsterdrøm''. Det er faktisk den manglende skarpheten som gjør dette bildet til en flott helhet, synes jeg - det matcher perfekt til de duse fargene både i motivet og bakgrunnen. At utsnittet er såpass vidt, skaper helt nødvendig luft og rom rundt motivet. Komposisjonen er god. Helt enig med Anne Øverås, og anbefaler dette bildet! Bare fortsett med å eksperimentere - hilsen MV.
Brit M.
Takk for nydelig og nyttig kommentar, Magne, da fortsetter jeg da :-) Så moro at noen liker dette, jeg er kanskje for opphengt i fokus?

Brit
Dag T.
Fine toner, ja, men jeg savner et helt skarpt punkt. Ideelt sett skulle det lille gule punktet i den høyre blomsten vært skarpt. Ellers er jeg enig i at stor blenderåpning kan være spennende, men vanskelig. Fortsett å leke med det.
Brit M.
Takk for kommentar, Dag, og det er akkurat det jeg sliter med, å få til det skarpe punktet!! Enda jeg bruker stativ og remote! Uff asså.

Brit
Tone A.
Hei Brit
Du er absolutt ei ''blomsterpike'', det er dette vakre blomebildet eit godt bevis for. Det mjuke uttrykket gjer mykje for bildet som er mest malerisk med desse småe syrinblomane med sine bua kronblad der lillatonane er fine kontrastar til dei lyseblåe tonane inni blomen.
Flott komposisjon med denne trekanten som blomane og knopp dannar. Fint med ulike stadium i blomstringa med eit svakt lys som spesielt lyser opp knoppen som er ein fin kontrast mot alle dei lyse tonane.
Enda dusare bakgrunn med litt liv i pga ein skimtar andre blomar.
Pirket er litt fargestøy i venstresida i bakgrunnen.
Elles fint komponert med blomane i diagonalen og knoppen som motvekt.
Også eg er samd med dei andre når det gjeld dette spesielle uttrykket du har fått fram her som gjer bildet så mjukt, malerisk og vakkert.
Så ei velfortjent anbefaling frå meg også. Veldig inspirerande.
:) Tone
Brit M.
Takk til deg og Anne, for din utfyllende og gode kommentar. Og tusen takk for anbefaling, og tenk at dette bildet, som jeg var så lei meg for at jeg ikke fikk til fokus i, skulle være inspirerende for noen, er helt rørt jeg.

Også tusen takk til Magne for anbefaling!

Brit
Brit M.
Det var jo en takk til Tone jeg mente, selvfølgelig, gikk litt i surr for meg fordi jeg glemte å takke Magne.

Brit
Barbro N. V.
Mykt, malerisk og vakkert, slutter meg altså til tidligere kommentarer på dette bildet. Det eneste pirket mitt er de lyse flekkene ned i høyre hjørnet, de ville jeg klonet bort.

barbro
Brit M.
Tusen takk for gode ord, Barbro, flekkene er nå klonet bort på originalen.

Brit
Avsluttet .
Flott bilde. Veldig kunstnerisk og nydelige farger:)
Tormod H.
Hei Brit,
nydelig duse farger og herlig ''syringa vulgaris''. Likte godt fokuset her.


Tormod Hanstad
Anne-Lise S.
Hei Brit! Hiver meg på Magne og Tone sine kommentarer her! :-) De gjorde det enkelt for meg. Kombiner disse to, og du har min!

Anne-Lise
Brit M.
Tusen takk, Anette, Tormod og Anne-Lise for nydelige kommentarer!

Brit
Geir F.
Et mollstemt men meget vakkert bilde av en blomst i livets faser.
Dette er et bilde som ikke er helt etter boka... men likevel lykes du godt her.
fløde-
Brit M.
Hjertelig tusen takk, Geir
ingeborg w.
Motivet er pent, men jeg savner et skarpt punkt. Jeg synes det er rart du ikke får bildet skarpt. Bruker du autofokus eller manuell, passer du på at du er innenfor det område den klarer å fokusere på? Jeg lånte mellomring eller hva det heter for å ta macrobilder og da kunne jeg ikke gå for nære og ikke for langt unna.
Brit M.
Takk for kommentar, Ingeborg. Jeg også savner det skarpe punktet, men har antagelig fått en forklaring nå, på et annet bilde, som jeg skal sjekke ut når mitt eget kamera kommer tilbake fra rep. Jeg har nok prøvd alle mulige kombinasjoner, auto/manuell, blender/lukker osv. Det er også andre som har prøvd kameraet og sliter med det samme.

Brit
Jan Frode A.
Dette er et bilde som virkelig faller i smak. Jeg liker de myke valørene i bildet, sammen med det diffuse fokusplanet. Helhetsinntrykket blir litt drømmende, litt skjørt. Leser at endel savner et klart fokuspunkt. Egentlig savner jeg ikke det, men skulle gjerne sett noe som på en måte bryter opp i bildeflata. Skal ikke så mye til, og der må ikke så mye til heller, for å beholde det myke inntrykket. Blir dvelende ved denne nederste blomsten, det gule midtpunktet her. Litt mere glød i denne detaljen tror jeg hadde gitt det ekstra lille til bildet. Allikevel liker jeg det som det er.

mvh Jan Frode
Brit M.
Takk for kommentar, Jan Frode, og hyggelig at du liker bildet. Jeg skjønner godt hva du mener, ja, fargetonene er for ensartet, det blir ikke noe snert til bildet, og dette ville jeg oppnådd med mere glød til det gule, som du sier. Det er så artig når smaken er forskjellig! Da jeg la det ut, var jeg bare forberedt på slakt og håpet på råd angående forbedringer, eller hva jeg kunne gjort annerledes, og ble utrolig overrasket da den første kommentaren kom.

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu