Lappugleskogen del 2
Klokken er halv fem om morgenen. Gårdagens 25 varmegrader har blitt til 0, og selv ikke den svært selskapelige myggen har våknet ennå. Luften er klar og stille, men fylt av et enormt jublende orkester. Tranenes høylydte trompeter ljomer gjennom skogen, akompagnert av et utrolig antall kjente og ukjente fuglearter. En hes rådyrbukk stemmer også i, men overlater arenaen til vårens riktige sangere...

Oppslukt av denne fantastiske morgenen, har jeg faktisk ikke merket at Lappugla har landet foran meg i et nydelig motlys, og gransker meg med intense gule øyne... Axel lever fremdeles...
Bildet inngår i albumet Lappugleskogen -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • Filmtyperaw 400
  • Nei
  • AnnetEks.komp - 1,3.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger848
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260420} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Anne Ø.
Utrolig bra tat tog med denne stemningen på morgenkvisten.
Anbefales.

Anne:)
Robin J.
Flott villmarksstemning formidlet på en utmerket måte. mvh RJ
Kjartan T.
Hei Stian, og takk for turen. Det ble litt av noen inntrykk - og også noen bilder vi ble fornøyd med:)

Dette uglebildet har ei flott stemning. Slikt svakt motlys gjør mye for bildeopplevlsen og egner seg spesielt godt i skog. For egen del er jeg usikker på om det er riktig å ta med så mye luft over fuglen. Det finnes noen flotte lyspunkt der oppe, men er de ikke med på å ta oppmerksomhet fra hovedmotivet?

Lyset som kommer inn fra venstre under lappugla og lyset som treffer fjærdrakten er mer enn nok for meg. Noe annet vil jeg egentlig ikke konsentrere meg om. Det er et supert bilde.

(PS! Herlig beskrivelse fra ugleskogen, men har ikke folk også rett til å høre at mye av skogene som disse fuglene holder til i er hogd ned? Med trane-tut og fuglekor høres det jo ut som om vi var i villmarka, men folk bør vel få høre at drømmen om villmarka snart er borte? At vi bak en bom i et skytefelt fant nok uberørt skog, en lunge av liv og en flik av det opprinnelige...)
Mathias B.
Nærmest perfekt teknisk utført, med en fantastisk stemning. Ikke mer å si.

-Mathias
Erik S.
Meget bra bilde, synn at det ble litt mørkt. Har du prøvd å løfte det litt?
Thomas G.
Har veldig sansen for dette bildet, mørkt og litt omriss av lys bakfra samt de gule øynene. Enig med Kjartan om at det er synd at slik skog forsvinner etter hvert. Mvh Thomas
Stig Børre E.
Nytbart.
Liker de mørke tonene. Teknisk meget bra.

StigB
Roar K.
Flott uglebilde, kanskje noe mørkt. Jeg vet ikke om det er motlyset som gjør det, men på min skjerm kan jeg se en aldri så liten haloglorie, men den er svak. I 150 % ble den noe tydeligere. Har slitt mye med haloproblemer på fugler selv og er vel derfor ekstra på jakt etter fenomenet. Men uansett så var det et herlig uglebilde. En ekstra fin opplevelse blir det jo i og med at bildet blir fulgt opp med din turbeskrivelse.
Roar
Kjetil S.
Flott av lappugla, som er en imponerende fugl. Skarpt og fint teknisk sett. Mulig litt mørkt. Av og til *svært* fotogene fugler dette. Min erfaring med arten tilsier at den ikke nødvendigvis er en villmarksfugl, og jakter ofte på hogstfelt. Jfr fuglen som overvintra på et lite hogstfelt bak City syd i Trondheim.

mvh Kjetil
Jon Erik V.
Flott Stian! Et herli bilde av Lappugla. Lyset i kombinasjon med det mørke gir en trolsk og herlig stemning i urskogen. Enig med Kjartan i at du kan kutte 1/3, ev 2/3 av toppen. Og fin skildring av opplevelsen.

Jon
Magnar B.
Bra! Likar lyset og stemningen i bildet. Det rammar på ein fin måte in portrettet og gjer det til noko meir enn eit artsportrett, her får du liksom fanga personligheten til fuglen i same slengen. bra!
Ole Martin D.
Ja da!! Det var slik og la det bli slik. Lappugla er en mystifisert fugl og det er vel mulig at ugleungene er opphavet til mytene og troll og tusser, de går og labber i lynget når de blir større og har forlatt redet. Må være enig i at du kunne ha tatt litt av toppen. Flott formiddling av opplevelsen unge mann. Klar for flere selv om det finnes noen på min maskin som ikke finner veien ut selv,ferdigbehandlet!!!
Aleksander M.
Hei
Litt av en opplevelse du beskriver og bildet forteller litt om hvordan det må ha vært! Et nydelig lappuglebilde. Det eneste jeg synes ødelegger litt (for å pirke) er den ene refleksen som kommer litt oppå ugla til venstre på den.

Mvh Aleksander
Knut Børge S.
Hei Stian!

Ja dette var vært ventingen, naturfoto av høy klasse. Teknisk upåklagelig av den myteomspunnede fuglen, herlig stemningsfølelse.

mvh KBS
Stian H.
Hei lle sammen, og takker for oppmerksomheten. Utsnittet er nevnt, og jeg er ikke uenig. På den annen side likte jeg disse solglitterene i barhenget så godt at de fikk bli med. Mulig det trekker fokus fra uglen, men den liker kanskje ikke så mye oppmerksomhet;-)
Bildet er lysere i raw, men bakgrunnen er tonet ned i ps for at de lyse partiene ikke skulle ta all oppmerksomhet, samt at ugla skulle komme bedre frem. Synes selv det må vøre såpass mørkt for å få full effekt av motlyset, men på enkelte skjermer kan nok bildet se litt for mørkt ut. Meningen med bildet var å formidle den dunkle mystiske stemningen i skogen en tidlig morgen...

Kjartan; burde vel minnet om hvilken trussel skogbruket utgjør for denne, og andre arter som lever i gammel kontinuitetsskog. Desverre går skogbruket inn i en ny gullalder, så det ser ikke spesielt lyst ut for arter som er tilpasset et liv den opprinnelige taigaurskogen...
At dette er en dramatisk utvikling trenger neppe å presiseres, men hvis flere kunne fått æren av å oppleve slike stunder som vi hadde, ville man kanskje sett med litt andre øyne på skogen; og sett verdien av alt det utrolige vi er i ferd med å ødelegge.

Og til slutt; ja da Ole M, nå vet jeg at det finnes troll i skogen. I mitt korte voksne liv, har jeg med sterk naturvitenskaplig realisme kunnet fnyse av alle påstander om tusser, nisser og troll, men nå vet det det 100% sikkert:

Troll finnes!

Kathrine Å.
Har dette vært her et døgn uten at jeg har sett det? Merkelig! Et stemningsfullt og fint bilde av en flott ugle. Ble helt fascinert av de vakre tegningene i ansiktet på den. Utrolig bra med motlyset og den dunkle stemningen. Jeg syns forresten det ble fint med litt luft over jeg da. Kan tenke meg dere hadde det moro der dere satt med store kulerunde øyne og lange linser.

Kathrine
Terje S.
Syntes du formidler stemningen fra Lappugle skogen på en utmerket måte.
Flott bakgrunnslys og trollsk atmosfære. Ser at enkelte mener det er for mørkt men liker det jeg ser. Hu,Hu blir snart til Brum,Brum


Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu