Navlestrengen er kuttet -
dvs. egget er klekt. Men tro ikke at båndet mellom mor og barn blir borte. Tvertom, det er først da, det egentlig begynner. Ungen som titter ut på verden, trygg inntil mors påpasselige og nærværende kropp. Den evig voktende og søkende kontakt dem imellom. Som en navlestreng. Mer usynlig enn uvevd spindelvev. Sterkere enn det sterkeste. Som enhver mor eller far vet om.

Jeg har lagt ut bildet under Bildekritikken fordi den er et er et forum som er ment å være fritt for snillisme og ukritiske kosekommentarer.
Jeg ønsker din gjennomtenkte og ærlige kritikk og tror at den bidrar til at jeg blir en bedre fotograf og at andre som leser den lærer noe av den.
Bildet inngår i albumet Fjærkledde fotomotiver - Vakre fugler. Frekke fugler. Støyende fugler. Intelligente fugler. Bare man ser etter.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260843} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Steinulf L.
Småen er skarp og med fine farger. At du kutter beina av ham/henne og følger opp med å kutte hodet av moren ødelegger noe av helhetsinntrykket. Gjør du et tettere utsnitt får du nok et bedre resultat.
Kjell Sigurd S.
Formidler en viss mor og barn stemning dette. Tassen er skarp, fargene fine. Ustnittet virker noe tilfeldig. Fine dråper i fjærdrakten.

Kjell S
Lars Kristian A.
Utsnittet er nevnt, men i motsettning til Listerud mener jeg at utsnittet burde være videre slik at du fikk med hele moren og beina. Skarpt og fint, fine farger.
Dag T.
Fin positur og skarphet, og blikk. Jeg plages litt av det lyse helt til venstre. Kuttingen jobber jeg med. Jeg liker ideen, det er helt fint at mor har mistet sitt hode men så var det beina... Jeg tror jeg ville kuttet bort resten av dem også. Du ser at den står likevel, så da er det lettere å akseptere at de er fjernet enn at de er kuttet. Dessuten blir du kvitt et par ting til i bildeflaten.
Avsluttet .
Komposisjonen er jo litt alternativ den til slikt bilde å være. Bra plassering av og samspill mellom bein på den nærmeste og hals på den bakerste. Utover det, så blir det vel i grunnen i søteste laget for min smak. Nusselig nok med nyklekkede fugleunger, men vel...:-)
Arne S.
Hehe, ikke bare navlestrengen er kuttet, men her er en hodeløs kutting over hele linjen. Regner med at det er tilsiktet, for å understreke fortellingen. Tassen er søt da! :-)
ingeborg w.
Søt og skarp liten tass mot mor og rødorange speilinger. Jeg synes ikke dette utsnittet fungerer. Det blir for snaut både her og der. Har du tatt så mye kan du ihvertfall ta mer nede, kutt vekk beina helt. Sånn som det er nå bidrar de ikke synes jeg.
Espen A. I.
Et ordinært navlebilde som dessverre mangler det vesentlige - navla.

Espen
Ann F.
Takk for kommentarer og innspill. Ikke helt innertier, skjønner jeg, i de fleste øyne.
:-)

Kutte nede så beina blir helt borte? Tja, jeg prøvde, men synes det ble for kompakt. Dessuten forsvinner da den linja som starter med halsen til den voksne og fortsetter med beina til ungen.
Den voksnes hode er kuttet bevisst, i min (sære?) tankegang at det trengs ikke noe hode på mor, man ser likevel hvilken art det er, og med hele hennes hals og hode ville ungen ikke blitt så dominerende i bildeflaten, utsnittet ville blitt videre og dermed nærheten dem mellom mindre fremtredende.

Mvh Ann


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu