Benk deg ned under Herrens tak
Det er ikke få gruvearbeidere som har planta rævskinnet på disse benkene i påvente av dagens preken.
Bildet inngår i albumet I Guds Hus - En alternativ ''hjemme-hos''-reportasje.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • FilmtypeRAW ISO 100
  • Nei
  • AnnetHDR, Tone Mapping i Photomatix
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261255} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kim L.

Gøyal vinkel og ''sære'' farger. HDR kan gjøre mye morro med et bilde, men her lykkes du ikke helt syns jeg. OG så ser det veldig uskarpt ut. Vet ikke om det skyldes selve bildet(bildene) eller teknikken, men det ødelegger litt for meg. MEN, jeg har lyst å lære mer om HDR.

Ha en fin dag
KIMz
Signe N.

Eg likte dette biletet veldig godt. Det uskarpe var noko av det eg likte best.
Likar komp og fargar.

Signe :)
Anne-Lise S.

Her har vi kommet til selveste ''hedersplassen'' for gruvenes arbeidere. Etter å ha gått den lange veien tråkket de inn her, tunge i stegene, stablet seg oppover tretrappene som ble smalere og smalere, og endte her. Helt oppunder det fantastisk flotte malte taket i Kongsberg kirke. Her holdt til varmen til prekenen var over, kikkende ned på borgerskapet lenger nede... Kirken har en fascinerende historie... Jeg synes du lykkes godt fargemessig her. Fargene får frem elden. Dessverre synes jeg ikke du treffer med fokuspunktet. Det ville fungert enda bedre med fokuspunkt i front på kirkebenk og rygg, for så at den tonet ut innover. Nå har du fokus like inne på ryggen og så forsvinner den like raskt som den dukker frem. Synd. Lyset i taket som skyldes at det kommer inn fra de små vinduene skaper fine skyggevirkninger i rommet, men i taket synes jeg det ble litt for mye av det gode. Taket er malt og du mister helt effekten av det pga de to lyse punktene innerst her. Jeg ville også clona vekk lyssetteren innerst til venstre. Den har sin misjon ift. å lyse opp nede i kirken, men den passer ikke inn i bildet her. Så lenge den ikke er et naturlig inventar, men satt der av menneskehender i nyere tid ville jeg ha clona den vekk. Ellers mye godt arbeid, og det er en fin serie du har fra kirken her! Har du prøvd deg på flere motiver herfra; noen nærere utsnitt f.eks.? Kanskje det kommer...

Anne-Lise
Sondre L.

Takk for tilbakemelding. Jeg er så absolutt enig i kritikken. Lyskasteren burde jeg selvsagt ha klonet vekk. Den uskarpe forgrunnen skyldes dessverre forskyvning mellom de mange eksponeringene. At det ikke ble like uskarpt lenger inn i bildet er rett og slett hell i uhellet. Når det gjelder fortsettelse på serien er det noe usikkert. Det har seg sånn at Photomatix gikk med i dragsuget da PC'n streika for en stund siden, og det gjorde også mailen med aktiveringskode. Det er ulempen med å kjøpe programvare på nett. Får sende en mail og høre med folka. Ellers har jeg flere bilder av både Kongsberg kirke og Hala Sultan Tekke-moskeen på Kypros som er tenkt inn i denne serien. Det hadde også vært spennende å besøke en synagoge og templer av ymse slag. Vi får se hva tiden bringer.


Sondre =)
Eli R.

Forskyvning mellom eksponeringene er en ting, en naturlig følge når du skyter for HDR håndholdt.
Her tror jeg det imidlertid er blendertallet 3,5 som er den største årsaken.
Ta med deg statig og prøv igjen, sett blenderen på 10 eller 22, fokuser på forkanten av benken eller en tredjedel inn i bildet så skal du nok se stor forskjell.
Hvis du ikke har brukt bracketing, så finner du sannsynligvis AEB funksjonen øverst på kamerameny 2. Trykk Set så en grønn prikk kommer, deretter piler du sidelengs så de går ut til +/-2 fulle eksponeringer og trykk Set igjen så kan du bruke remoten og kameraet tar automatisk tre bilder for deg.
- Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu