Perleugler
Uglebildene i de gamle fotobøkene var så flotte. Ugleungene som satt der på en kvist etter størrelse gjorde inntrykk. Helt til jeg en dag fikk høre at fotografene selv hadde satt dem slik. Da brast drømmen om å finne noe så eventyrlig selv, og noen naturfotografer ble juksemakere i mine øyne.

Her om dagen ble jeg derfor glad da jeg sammen med noen andre naturfotografer ble vist disse fire fjærklumpene. Hver kveld samlet de seg slik i dette treet og startet tigginga etter mat. Eventyret var nesten sant likevel! Og vi fikk oppleve det.
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikkor 300 mm 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261438} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Terje S.

Knall bra Perleugle bilde Kjartan i skikkelig biotop. Noen vil nok kicke på at den ene ugleungen er dekt til med en grein -men for min del spiller det ingen rolle. Artig bilde å det uten at fotografen har satt dem på plass.
Terje
Espen B.

Virkelig bra dette selv om det er litt trangt. Jeg skjønner tankegangen og skuffelsen ved dine oppdagelser om ''omplassering'' av ugler. Virkelig tøffe er de der de ''chillern'' på ''gata'' i skogens tøffeste strøk. Lurer på om det er A eller B-gjengen?
Robin J.

Flott naturskildring med kamera. Kan liksom fornemme stemningen her. At en av dem ikke er i fokus spiller mindre roller her synes jeg. Mvh RJ
Ennå bra at du ikke har plassert dem ut selv:)
Stian H.

Hei Kjartan.

Så flott bilde du fikk av disse små sjarmtrollene. En utrolig opplevelse!
En av turens mange høydepunkt.

Et flott lys du har fått frem her, og så nydelige gule øyne. Trollene venter på mat, og det ble det!

Stian
Kjartan T.

Takk for tilbakemeldinger på bildet. Håpet er at den greina skal vise at situasjonen er ekte Terje. Har alltid vært litt skeptisk til det som er helt perfekt, spesielt da på et slikt bilde som jeg har dårlige erfaringer med helt siden barndommen:).

På utenlandske web-sider florerer det forørig med perfekte nærbilder av rovfugl, så og si alle disse er nok tatt av fugler i fangenskap. Da kan det være så perfekt det vil for meg. Det er morsomt å se at selv utlendingene nå streber etter å få inn ellementer i bildet som bekrefter at det er autentisk. Ei nøtteskrike på et kongeørnbilde kan være prikken over i'en for en engelsk fotograf som besøker Norge for å lete etter det som er ekte.

Jeg er nok litt mer lik den finske fotografen Hannu Hautala enn Steve Bloom som er omtalt på forsiden her på ''dotten''. Dermed er den uskarpe fuglen og greina litt prikken over i'en for meg. Isolerer du hver av fuglene i dette bildet til et eget lite bilde vil du få tre typiske perleuglebilder, og et som har noe mer mystisk over seg. Sånn tenker nå jeg... men alle er vi forskjellige.

Espen: Dette må vel være P-gjengen det da:) Ellers er det er alltid litt trangt mellom greinene i et grantre...

Stian, du er overraska over at jeg klarte å få de litt skarpe ja:) Litt av noen ugleopplevelser vi hadde!!!
Tom E.

Hei!
Det må være utrolig flott å få oppleve en slik samling av Perleugler,samlet der de sitter med lysende øyne:-)
Det at den bakerste er ute av fokus,bringer et ekstra element i bilde.
Synes dette var utrolig flott.Det gjelder også de andre uglebildene som er lagt ut i den senere tid.
mvh tom
Ronny A.

Det å få samlet fire stykker på ett bilde er jo en prestasjon i seg selv, Kjartan. Komposisjon og skarphet er også meget bra. Den litt uskarpe i bakgrunnen skaper dybde i bilde. Flottings!
mvh Ronny
Kjell Ivar Ø.

En herlig flott naturskildring av fire små sjarmtroll.
Mvh Kjell Ivar
Terje S.

Tviler ikke på ekteheten på bildene dine Kjartan og er helt enig med deg.


Terje
Knut Børge S.

Hei Kjartan!

Meget flott naturfoto av perleuglene som venter på mat, teknisk flott

mvh KBS
Kjartan T.

Takker igjen!!! Godt å få flere tilbakemeldinger, og Terje jeg trodde ikke at du tvilte heller, lang der i fra... Det var bare en av mine vanlige avsporinger:)
Svein B.

Herlig bilde av en artig gjeng- og for noen kostelige uttrykk! Også jeg lot meg tidlig facinere av disse gode bildene av perleugletrollene, tripp trapp tresko på rekke og rad på kvisten, og skuffelsen bet nok i meg når jeg fikk sannheten bak de fleste av disse bildene. I så måte er det artig å se ett såpass godt bilde av uregisserte troll. Krabaten inne i grana er viktig for bildet. Litt trangt i topp og bunn etter min smak, men ett svært severdig bilde er det.

Mvh
Svein B
Odd E. k.

Hei Kjartan!

En flott søskenflokk dette, der nøstene sitter fint og sikkert noe betenkt over å bli fotografert inne i skogen. Fint lys og god skarphet, der detaljer i fjærdrakten og i miljøet rundt blir fremmer uglene på en utmerket måte. Likte veldig godt bakgrunnen som er dus og behagelig. Skal jeg pirke på noe, så må det være at det er noe trangt oppe og nede. Flott presentert dette da det nå ha vært et fin opplevelse.

Ha en fortsatt fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Kjartan T.

Takk Svein og Odd!

Skjønner at flere synes at utsnittet ble litt for trangt. Vel, greit å bite seg merke i det til senere. Flott å få tilbakemeldinger...
Åsmund K.

Flott uglebilde i typisk miljø. Er mektig imponert av bildene dine.
mvh åsmund k
Avsluttet .

utrolig bra:D
av alle ugle bilder jeg har sett er dette noe av det beste . så typpisk med hvordan de uglene sitter !også er det fire av dem ;)

Jeg elsker dette !
Mvh nathalie
Ann Kristin S.

Vi som tar bilder av fugler ønsker vel alle å få ei ugle på brikka - en gang i livet. Her har du ikke mindre enn 4 på samme bildet. Det er nesten for godt til å være sannt. Bøyer meg i støvet.
Flott var bildet også der de kikker på deg med de store øynene sine hele gjengen.Bra skarpt og teknisk fint. Kunne ønske meg mer luft over og under, men det er bare pirk når du kommer med et slikt bilde.
Mvh Ann Kristin
Avsluttet .

Ja det hadde vert så gøyalt og ta ett bilde av ugler . Desverre ser man dem ikke ofte her vor jeg bor .
men jeg hadde blitt så lykkelig om jeg hadde klart bare en ,du må vell vere kongen på haugen som har tatt dette ;D
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu