Haukugle
Nok et glimt fra indre deler av Namdalen som har brukbart med smågnagere i år. I hvertfall mye bedre en et helt elendig 2006.

Denne haukugla hekket et sted i Namsskogan, men nå har ungene hoppet ut fra en gammel knekt bjørkestamme som var reirplass. Synes først og fremst jeg var heldig med bakgrunnen på dette bildet.
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-12 23:23:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261572} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Monika Frisvold V.

Hei
Bare helt nydelig dette...
Praktfullt bilde... anbefales!
mvh monika
Vegard L.

Med unntak av at det ''mangler'' et øye var det jo et meget spesielt og flott bilde.
MVh Vegard
Knut Børge S.

Hei Kjartan!

Kjempeflott naturfoto av en beundringsverdig fugl, teknisk upåklagelig.

mvh KBS
Aleksander M.

Hei
Et skarpt og fint bilde av haukugla dette!
Enig i at bakgrunnen er meget bra. Fin komposisjon og skarphet, men synes ikke du har vært heldig med alle greinene, spesielt den som ugla sitter på og som går utover. Den synes jeg er litt forstyrrende siden den blir uskarp, men for all del et meget godt naturfoto!

P.S. Har lagt ut ny versjon under lundebildet mitt.

Mvh Aleksander
Kjell Ivar Ø.

Skarpt og flott som vanleg lekker bakgruns farge. Heldig som
har smågnagere da blir det ugler i terenget.
Mvh Kjell Ivar
Einar Y.

Hei Kjartan.
Joda,bakgrunne er fin-fin den,gir god kontrast til hovedmotivet,men uansett åssen en snur og vender på det,så er jo den stor kvisten som stikker opp midt i bildet temmelig forstyrrende og skjemmende da...
Så får heller diskusjonen et annet sted her på dott`n om hva som er estetisk rett og galt/kunstnerisk-dokumentarisk etc gå sin gang?
E.
Jan-Eilert P.

Skikkelig lekkert dette haukuglebilde Kjartan.

Bakgrunnen skiller seg flott fra ugla. Skikkelig flott. Trivelig fugl er det også
Kristin S.

Hei!

Veldig flott bilde av ugla. Fin bakgrunn, synes ikke kvisten er forstyrrende, det viser jo bare miljøet rundt ugla. Nå er nu ofte naturen litt rotete da, slik er den jo bare:)

Mvh Kristin
Ronny A.

En utrolig skarphet du får fram i dyra dine, Kjartan, på en mesterlig måte:-)Flott komposisjon og fargebruk.
mvh Ronny
Frode F.

Herlig lys, fine farger.

God komp og sylskarpt.

Et mesterstykke.

FF
Svein B.

Dette er saftig bra spør du meg Kjartan!! For meg er kvisten midt i bildet helt ok, den er egentlig positiv slik jeg ser det. Hadde den krysset bildet, og vært kuttet i toppen ville den blitt tilfeldig, nå er den ett naturlig tilhørende element i komposisjonen- og den forstyrrer i allefall ikke meg. Bakgrunnen er frisk, men god. Og så ugla da- fantastisk skapning, og her beskriver du dens oppvakte vesen på en glitrende måte. Dette likte jeg Kjartan!!

Jeg lar meg imponere over Sigmonsteret ditt, det hadde vært artig å vite hvilken brennvidde, blender og lukkertid dette er tatt på.

Mvh
Svein B
Kjartan T.

Takk for en mengde kommentarer, jeg takker og bukker både til de som gir skryt og til de som har noe å pirke på. Det største problemet med dette bildet synes jeg er blikket og blikkretningen på fuglen. Jeg burde ha panorert mot høyre, men ble litt opphengt i den fine greina som jeg syntes var en viktig del av bildet. Det synes jeg fortsatt. Ved å flyttet helt mot høyre ville jeg nok fortsatt fått med deler av den greina og enda mer løv i den andre enden av treet Som noen her skriver; sånn er naturen, full av kvist og kvast.

Legger med en versjon der jeg på tull har klonet bort greina. Kanskje ser Einar Y at den er viktig for bildet da? Hvis ikke har vi bare forskjellig oppfattning og det er lov...
Kjartan T.

Svein og Frode dere kom i mellom. Takk!

Brennvidde på Sigmaen var 650 mm her. Jeg brukte blender 7,1. Har oppdaget at jeg trives best med linsa fra 300 til 740 mm, helt på topp i zoomområdet synes jeg den er ubrukelig. Men her og med en slik blender skinner det kvalitet av bildene.
Avsluttet .

Kvisten skal selvsagt være med.

Savner uglas ene øye, men ellers er dette utmerket. Bakgrunnsfargen gir en herlig vår-lett stemning.
Sigmund R.

Hei Kjartan!
Syns du har vært heldig med både ugla og bakgrunnen. Meget fint uglebilde dette, Gratulerer.
Sigmund
Mathias B.

Vakkert bilde av haukugla. Nydelig bakgrunn, og topp skarphet på fuglen. Eneste jeg kunne tenke meg var å se det andre øyet også, men det er bare småplukk. Mye bra uglebilder her i det siste:)

-Mathias
Avsluttet .

Nydelige farger, flott komponert, ugla poserer fint. Veldig flott. Mvh Liselotte
Stig Børre E.

Bra.
Teknisk brilliant, flott komponert og deilige farger.
Foretrekker v1. V2 blir for kjedelig.

StigB
ingebjørg fyrileiv g.

Artig å se ugla på lyse dagen. Bildet har særdeles gode farger, og det uttryket gir en viss spenning. -Det er noe som opptar den. Komposisjonen er også god, og når det gjelder kloningen i v#2, så synes jeg at den er elendig uten å tro at du tar deg nær av det. -Kvisten må være med får både miljøet og en sterkere komposisjon. Jeg savner også det andre øyet, men det er ikke noe som trekker grasalt ned.

vh ingebjørg
Linda G.

Hei Kjartan! Et flott bilde av Haukugla!! Nydelig komposisjon med flotte farger og skarphet...kvisten bør være med ja, absolutt!! ;) Flott fugl dette her, vi hadde den her på Frei en stund også men jeg fikk desverre ikke tatt bilde av den. Håper jeg finner den igjen ;) Hilsen Linda
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Et flott bilde av haukugla som sitter vaktsom på sin post. Upåklagelig skarphet og et fint lys fremmer den flotte fjærdrakten. Posituren fremhever ugla meget godt der den sitter noe høyt. Omgivelsene er flotte der den gulgrønne bakgrunnen passer fint inn. Flott komponert og i et fint utsnitt Kjartan!

Mvh

Odd E.
Kjartan T.

Setter pris på tilbakemeldinger fra flere på bildet. Føler meg enda tryggere på egen smak:) når så mange flinke fotografer bekrefter det jeg selv tenker...
ketil o.

Hei!
Et utrolig bra bilde. God komp,skarphet,detaljrikt.
Mvh:ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu