Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger517
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261640} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Brit M.
Jeg kommenterer aldri fuglebilder, til det vet jeg for lite. Men dette ga meg en spesiell assosiasjon. For det første har du fått fram noen nydelige fargekontraster her, den blå fuglen mot det grønngule og blågrønne.
Det friske, nye skuddet på busken i sterk kontrast til det døde, visne. Fuglen med sitt skarpe blikk sitter på den døde greina og ser ut som den varsler død. Flott dof, liker at stjerten er dus. Flott posisjon på fuglen. Kunne beskåret noe til høyre.

Brit
Svein B.
Som fuglebilde gir ikke bildet meg så mye Ketil, men jeg regner med det er mye jeg ikke vet om denne fuglen- og at det kan ha en betydning for bildet? Eller tar jeg feil?

Mvh
Svein B
Bjørn H.
Hei Ketil.

Fuglen har et nydelig lys og et godt glimt i øyet. Bakrunnen er delikat i nydelige grønne valører.

Forgrunnen derimot er jeg usikker på. Ser at det gulgrønne friske gir en artig kontrast mot det døde bladverket, men det hele virker en anelese urolig, sånn i første øyekast.

Det gulgrønne virker også i grenseland for lyst/overeksponert ?

Njaaaaa... mye forgrunn og lite fugl, kanskje ? Ikke mye å hente ved kapping heller, i så fall må det gjøres såpass dramatisk fra bånn at du sitter igjen med et annet bilde. Hmmm ... kanskje et motiv jeg skal ta med inn i drømmeland og smake mer på, for det er nemlig noe vakkert og følsomt over det på samme tid...

Kanskje en kommentar som ikke gir all verden, men jeg prøver etter beste evne, vett`u : --

Bjørn.








Ketil K.
Hjertelig takk for kommentarene her. Brit: Du har truffet helt i forhold til det jeg opplevde med bildet. Min beskrivelse her er at ''blikk dreper'' - det døde løvet er i blikkretningen, og fuglen er en slags ''trollfugl'' med sitt røde øye.
Svein: Du har rett, dette er jo ikke egentlig noe fuglebilde, fuglen er en vanlig askedrongo, en vanlig fugleart i Asia.
Bjørn: Du har gått i dybden på bildets kvaliteter/evt. mangler, og det setter jeg stor pris på. Selv føler jeg ikke at fuglen blir borte i bildet, men tar poenget om at det gule løvet kan dominere for mye og at mye er vel urolig. Jeg har som du vet forsøkt å jobbe mer mot overeksponeringer, og har her prøvd å finne et balansepunkt i motlyset som var.
Rune Edvin H.
Fin fugl. Til tross for hard siol har du fått nokså mye utav det.- Litt mye blader som går mellom vissent og litt for solbelyste trekker litt ned for min del. Utenom det fikk jeg lyst til å dra på safari :)
Bildet ble forresten bedre av å lese din egen kommentar...
John-Tore G.
Pent! Må si jeg liker skildringer hvor litt av miljøet rundt fuglen er med slik som her. I tillegg har jo som dere vært inne på, bildet en ekstra dimensjon mht tolkning. Flott med glimtet i øyet på fuglen.

Mvh John-Tore
Kjell Sigurd S.
Definitivt anderledes. De lyse grønne partiene får mye oppmerksomhet og fuglen ''oppdages'' etter noe betraktning. Har vært innom bildet noen ganger, det er ikke lett å fordøye. Ideelt hadde vært mer luft i blikkretningen. Kombinasjonen av vissent og lysegrønt er bra. Fuglen er ukjent for meg og jeg får lyst til å se mer av den. Hmm.. rotete kommentar kanskje, men som sagt ikke så enkelt bilde å ta stilling til. Kommer nok til å komme innom det igjen.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu