@ the parade, Belfast
12. juli, den store festdagen og markeringen av egen identitet for noen -- og for andre den dagen de holder seg innendørs, frivillig eller ufrivillig. Et av de viktigste symbolene på protestantenes tradisjonelle dominans i Nord-Irland... En trommeslager har ikke gjort jobben sin på stortromma ordentlig hvis han ikke har trommet seg til blods.
Bildet inngår i albumet Ireland -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-13 18:11:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-13 18:11:59
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261660} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Torild H.

Rett og slett til blods, ja... hmm. ...de Oransje sin parade.

Tett med folk her, konsentrert og hardslående speling på trommer og cymbaler, karene fra Lower Woodstock gjør nok sitt beste for å høyne stemningen i gaten. Syns utsnittet fungerer godt, med et menneskemylder som omkranser trommen som det sentrale her. Megetsigende uttrykk i trommeslagerens fjes; ikke noe pingle dette her!

Tenker på det med uskarpheten; tjener den bildet noe, gir kanskje kjensle av bevegelse, ...fremad marsj?

Kanskje et lite kutt i bunn?

Fin situasjonsbeskrivelse og godt sett.

Mvh Torild






Lise U.

Hei Torild, takk for positiv og utfyllende kommentar! Har som du foreslo kuttet i bunn, og syns du har rett: Det blir tettere og finere i komposisjonen uten gata og flaska. Men jeg syns også at det er noe litt skummelt ved hele feiringen, og grunnen til at jeg tok med gata i utgangspunktet er at jeg syns den bidrar til å dra stemningen ned mot sånn som jeg opplevde den. Bildet kunne nok gjerne ha vært skarpere, så jeg har forsøkt å skarpe opp på de nye versjonene. Samtidig er uskarpheten for meg personlig et uttrykk for de ukontrollerbare undertonene jeg opplever ved denne feiringen -- men det skal helst funke for andre også... Versjon 3 er lysere og friskere i fargene -- kanskje er den best? -- Setter stor pris på tilbakemeldingen din!

:) Lise
Torild H.

Hei igjen, og takk for fin ''svarkommentar''!

For min del ble V2 best, for i V3 ble det litt for mye lys på folka bak trommen, som tar for mye oppmerksomhet.

Vedr. skarpheten: Som du sier, det med ukontrollerbar undertone, så er jeg helt med på det!
For:
Spesielt for meg å se denne marsjen så nært, og midt fra en menneskemengde.
Jeg reiste med min familie juli 1996 i Nord-Irland, nord for Belfast og oppover, med bil, langs kysten. Absolutt betagende landskap!
Akkurat denne dagen, 12. juli, da de Oransje paraderte gatene i alle småbyer også, sannsynligvis, brøt det ut uroligheter og en del bomber ble sprengt, både som vi hørte og meldt på nyhetene; som du nevner: ''ukontrollerbar undertone'' beskriver godt stemningen, anspentheten som rådet da, også. ''Krigstilstander'' var nemlig ikke med i ferieplanene våre, så vi vendte snart nesen vestover...

Mvh Torild

Lise U.

Hei igjen Torild -- da tror jeg vi er enige om at v#2 funker best...

Var der i 1996 også... Dette bildet er fra i fjor sommer, som var første gangen jeg gikk for å se på opptoget. Enig med deg om et det er flott landskap langs kysten nord- og vestover...

:) Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu