Lappugle 1
Jeg tror det bare er noen sekunder siden jeg kikket bort i den grana. Lyset var så bra der borte, og det hadde vært et godt motiv dersom den store fuglen kunne ha plasert seg der. Jeg tror selvfølgelig det blir med drømmen, men denne turen skal vise seg å bli en av de få da drømmer går i oppfyllelse.

Når jeg snur meg for å ta en ny kikk sitter lappugla plutselig der. Uten at jeg har oppdaget det har den forflyttet seg gjennom skogen og plassert seg 30 meter unna meg. Taigaens lydløse kjempe gir meg på den måten frysninger på ryggen. Det blir bare bedre når det store hodet dreier sakte mot meg. Gule ugleøyne kikker forundret inn i det største objektivet de har sett.

Klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk-klikk. De første av 2500 lappuglebilder strømmer inn på minnekortet. Det skal kanskje vise seg å bli nok til en liten serie her på Foto.no
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261796} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Robin J.

Et ord er dekkende: Fantastisk. Mvh RJ
Linda G.

Åååååhh...så fint! Bare helt nydelig Kjartan!! Jammen har du mange uglebilder nå ;) Så flott å se de forskjellige ugletypene, dette var i tillegg et virkelig flott bilde på alle måter!! Helt fantastisk ;) Hilsen Linda
Monika Frisvold V.

Denne var nydelig...Praktfullt :)
lyset som titter inn på bryste på Perleuglen var prikken over I`en..
meget severdig....
mvh monika
Terje S.

Måløs av denne vakre fuglen og den flotte eksponeringen. Meget bra Kjartan.

Terje
Knut Børge S.

Hei Kjartan!

Detaljerte begrunnelser er ikke nødvendig her. Enestående og fantastisk flott bilde av denne myteomspunnede rovfuglen. Høy klasse!

mvh KBS
Kjell Ivar Ø.

Villmarksfølelsen strømmer på. Veldig flott.
Mvh Kjell ivar
Jan-Eilert P.

meget flott lappuglebilde!!

Trønderne er frampå med lappugla om dagen ;-)

Jan-Eilert
Andreas S.

Heisann!

Full klaff vil jeg si er dekkende for dette bildet. Nydelig eksponert og et fint uttrykk på ugla.

Mvh. Andreas D.
Jon K. L.

Helt rått! Fantastisk! Dette hadde gjort seg på forsiden av National Geographic!
Mathias B.

Vakkert og intenst portrett av en vakker fugl.

-Mathias
Knut H.

Hei Kjartan.
I følge med den gode underteksten er dette bilde
en vakker skildring fra Lappuglas hjemtrakter.
Imponerende flott bilde der spenning og stemning
er i høysete.Imponert dette anbefales.
Mvh Knut
Terje S.

IKKE RART UGLA HAR STORE ØYNE. HAR JEG KIKKET INN I EN SIGMA PÅ STØRRELSE MED EN BOFORS KANON HAR JEG HATT LIKE STORE ØYNE.

TERJE
ketil o.

Hei!
Et nydelig og veleksponert bilde av ugla.
Mvh:ketil
Ole-Kristian T.

Hei, slutter meg bare til de andre her. Dette var en helt utrolig skarp og flott presentasjon av denne ugla. Er meget imponert!
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Et flott bilde av lappugla. Ikke lett å oppdage der den sitter så godt kamuflert inne ved treleggen. Et flott lys inn fra venstre treffer fint den lune fjærdrakten. Mulig at du kan øke skarpheten noe samt mellomtonene, da ugla er noe blass. Heldig som fikk til et blinkskudd her, da alt ser ut til å stemme. Lyset fra løvverket i bakgrunnen setter en fin stemning til bildet.
Flott fanget der komposisjonen og utsnitttet ble veldig bra.

Mvh

Odd E.
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Dette var kolossalt bra. Her stemmer jo det aller meste: eksponeringen godt jobbet fram, skarpt farger stemmer godt i lag, fantastisk lys inn fra siden. Ja, dette var et bilde som jeg godt kan la meg begeistre av!!

MvH, Johann
Kjartan T.

Ja, en mengde kommentarer her med fotografer som er begeistret over det første lappuglebildet. Takk, det er begeistrende for meg:) Setter virkelig pris på tilbakemelding fra dere alle!
Åsmund K.

Meget bra bilde. Flott lys, skarpt og velkomponert. Mektig imponert.
mvh åsmund k
Edvin S.

O ... hoisann! For et bilde av skogens flygende kjempe. Denne har jeg tilgode å ha sett, og her har du den snublende nær, og ikke bare det, men lyset syns jeg treffer perfekt inn. Nydelig ;-)

:: ~ Arne
Aleksander M.

Helt fantastisk lappuglebilde! Bra teknisk og flott lys.
Var du på samme sted som Stian Holmen?

Mvh Aleksander
Kjartan T.

Takk igjen for gode ord under bildet!

Ja, Aleksander. Vi reiste på tur i samme bil. Stian, Ole Martin Dahle og jeg. Traff Pål Hermansen som også var på plass. Flott tur! En del bilder ble kanskje vel lik, men vi fikk også en del forskjellig. Det handler om å ha flaks, forskjellig optikk, følge med og å være på rett plass. Kommer nok flere lappuglebilder fra andre fotografer etter hvert. Mange har begynt å kikke litt østover.
Avsluttet .

Supert bilde av ugla, nydelige farger og lys. Mvh Liselotte
Terje K.

...råtti bra, Kjartan. Det vart itj god nok tid i år (heller!!), men æ ber moder Natur pent om at hu sett i sveng et aldri så lite gnagerrush neste vår og. Så får`n bare håp at det itj e for my forlangt. Haukugla di e strøken den og. Bra jobba!

-terje-
Svein B.

Lekket lappugleportrett, i ett eventyrlig fint og kledelig lys/miljø. Så sparer jeg på noen superlativer, for jeg regner med de kan komme godt med i andre lappuglesammenhenger senere også...?

Mvh
Svein B
John-Tore G.

Fyttikatta så bra! Liker din beskrivelse av situasjonen også. Supert.

mvh John-Tore
Kjartan T.

Takk igjen kjære ''dotten-venner''. Synd det ble knapt med tid i år da Terje, men slik er det jo hver eneste vår:) Mange av mine planer forsvant også med solnedgangen i går, men jeg har stadig nye...

Svein, du har rett! Jeg tror jeg har noe annet som også er brukbart:) Og John-Tore du mener vel fyttiugla!
John-Tore G.

hihi! ja selvfølgelig ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu