Lappugle 3
Tre fotografer står som statuer i skogen og venter. Kanskje kommer ugla tilbake til den kvisten hvor de så flott overleverte mus i dag tidlig. Bare dumt at mygga skjønner at vi er laget av kjøtt og blod.

Det blir mange hundre myggstikk mens vi står å venter, uansett vil det være verd det dersom vi får det vi så i dag tidlig. Da var vi feilplassert, nå stemmer det meste, bare uglene mangler.

Hunnen sitter gjemt bak ei tettvokst gran, men jeg snur likevel teleobjektivet sakte til side for å ta en kikk. Kanskje er det muligheter til å få et spennende bilde gjennom greinene. Og riktig nok, vinden rusker litt i granhenget og av og til avdekkes et av fuglerikets mest spennende fjes.
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262473} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Mathias B.

Nok et nydelig bilde av lappugla. Vakkret lys, og greinene i forkant funger bra som en ramme.

-Mathias
Anne Ø.

Spennende bilde med lyset som kommer så fint inn på ugla og
stemningsfulle omgivelser!!!

Anne:)
Johnny S.

Hei Kjartan,
dette var et bilde jeg bare var nødt til å legge inn en kommentar til; kjempe flott bilde, smukke farger, flott ''modell'' og flott snitt/plassering:-).
Johnny
Kim L.

Hei. Dette var flott. Et ugleansikt i sitt rette miljø. Håper ikke myggstikkene klør alt for mye i dag:-)

KIM
Randulf V.

Den satt Kjartan!!
De andre uglebildene er flotte, men her har du virkelig fanget uglas ånd, (for å uttrykke seg svulstig...)
Den skarpsynte jegeren som spotter byttet og med usvikelig presisjon kan manøvrere gjennom tett skog og slå ned på en intetanende...... .....naturfotograf?
Kjartan T.

Takk for tilbakemeldinger på bildet. Myggstikkene forsvant etter ei uke, men jeg hadde utrolig mange på hender og i ansiktet der jeg ikke fikk dekt til mens jeg fotograferte. Nå er jeg sikkert imun:)

Bra å se det du skriver Randulf! Til tross for mindre besøk og kommentarer på dette bildet så har det vel noe ved seg ja...
Tove Kristine J.

Fantastisk flott!!! Mvh Tove
Linda G.

Hei Kjartan!Jeg synes dette er et av de beste jeg...det var utrolig tøft at lyset traff akkurat på hodet til ugla og de greinene rundt den lager en myk og behagelig innramming ;) Flott er også blåfargen i bakgrunnen og at en såvidt skimter konturene til barnålene....de lager et flott miljø rundt fuglen. Bildet gir en flott stemningsfølelse og ugla er skarp og fin som vanlig! Utrolig fint bilde ;) Hilsen Linda
Knut Børge S.

Hei Kjartan!

Ikke noe annet å si en at dette er naturfoto av høy klasse, severdig til tusen.

mvh KBS
Aleksander M.

Hei
Du har sikkert hørt det mange nok ganger nå, men det er noen fantastiske lappuglebilder du har fått. Jeg synes alle tre er meget flotte. De to første var noen nydelige ''artsportretter'' med fantastisk lys. De er utrolig flotte, men når du har sett på dem en stund går du fort lei og skifter bilde. Dette for kanskje ikke like mange poeng i fotojakta, men det er likevel et strålende naturbilde. En kan sitte lenge å se på det, det er noe virkelig ''trolsk'' over det. Plasseringen av ugla og lyset er nesten optimalt for bildet synes jeg. Det at ingen greiner dekker for selve ''ansiktet'' på ugla gjør at de ikke forstyrrer, men hever bildet til noe mer enn et vanlig artsportrett. Meget bra naturfoto av høy klasse!

Mvh Aleksander
Edvin S.

Her må jeg i stemme og si meg helt og fullt enig med Aleksander.

Nest år for du komme hit til Finnmark først for å bli immun mot mygg. Jeg kan rettlede deg til et slikt sted ;-)

:: ~ Arne
John-Tore G.

Heisan!
Dette må jeg si er utmerket bruk av optikken og dens egenskaper. Det viktigste er er allikevel at DU har brukt den for det den er verdt, for å komponere et bilde som jeg kommer til å huske leeeenge.

Her har du ikke bare gjort bildet mystisk for den visuelle effekten sin del. Du har faktisk truffet spikeren på hodet med hensyn til oppfatningen vi/mange har av ugla. Den er mystisk, tilbaketrukket, klok, sky, og nesten som en sagnfigur i vår kultur. Dette spiller bildet ditt masse på. Fantastisk bra!

Mvh John-Tore
Kjartan T.

Takk til dere som tok dere tid til å skrive en kommentar under dette bildet. Setter pris på alle tilbakemeldinger. Arne, jeg kommer gjerne til Finnmark for å få myggstik. Du vet at her i Namdalen har vi jo så alt for lite av det slaget:)

John-Tore: En kommentar som jeg virkelig bet meg merke i. Takk, takk...
Jan-Eilert P.

Svært bra. Fin innramming.

Mystikk i dette bildet og det kler Lappugla bra.
Jørn H.

Hei Kjartan.
Jeg er åpenbart inne på disse sidene for sjelden - snakk om uglebilde!! Avstemt og mykt i farger og kontrast - samtidig som blikket bokstavelig talt fanger. Det er vel også til ugleøynene du vil ta oss i dette fotografiet. Jeg synes i likhet med andre at alle tre er gode, men akkurat her er portrettet av en mytisk & mystisk fugl fullbrakt i henhold til mine fornemmelser. Jeg tar hatten av.
Marit N.

ja definitift er det noe av det flotteste jeg har sett av et uglebilde.
ja det er jammen verdt noen myggestikk for mye altså .

MaritA Næset
Anne-Lise S.

Skal si du dreide rundt og traff blink! Herlig innrammet perleugle dette her, med gode tegninger i fjøra også. Kunne nok ha ønsket meg likt lys på begge øyne, og da helst lys som i det som er til venstre for oss for best å få frem denne flotte og særegne fargen som denne ugla har i sitt årvåkne blikk. Flott plassering i bildeflaten, og jeg synes også det er et stort pluss for bildet at du har med diffuse graner til venstre i bildet. Dette skaper god dybde. Lekre og reelle farger. Ikke noe hokus-pokus her! Vel verdt noen stikk! :-)

Anne-Lise
Kjartan T.

Takk for nye kommentarer på dette bildet. Morsomt at flere har oppdaget det! Og jeg legger merke til at Jørn tar hatten av en sen kveldsstund i ferien:)
Yvonne Ringnes N.

Nydelig uglebilde, Kjartan. Dette var fint :-)
ketil o.

Hei!
Et fantastisk bilde på alle måter. Noe mer har jeg ikke å si.
Mvh:
ketil
Aina s.

Dette ble et flott bilde av ugla. Får tusser og troll og kittelsen stemning av de duse greinene og fargene. Blinkskudd.

Mvh Aina
Elna T.

Hei Kjartan!
Ja, dette var godt å sjå på. Liker spesielt lyset og innramminga. Veldig bra bilde synes eg...poeng frå meg...mvh elna
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu