my life trough a pinhole
<img src=''/img/arrow_link.gif'' border=''0''><a href=''http://www.pinholeday.org '' target=''_blank''>http://www.pinholeday.org </a>eller <img src=''/img/arrow_link.gif'' border=''0''><a href=''http://zeroimage.com'' target=''_blank''>http://zeroimage.com</a>
Bildet inngår i albumet Pinholebilder - Bilder tatt gjennom et knappenålshull.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-12-01 12:38:16
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Ølboks
  • Knappenålshull
  • Brennvidde10 - 60mm
  • Blender-
  • Lukkerca: 60s
  • FilmtypePhotopapir
  • Nei
  • AnnetDette bildet tok jeg i går, på den internasjonale pinhole dagen. Se også J M Pedersen sin hyllest til fotoens vidunderlige verden. <img src=''/img/arrow_link.gif'' border=''0''><a href=''/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=37285'' target=''_blank''>bilde nr. 37285</a>
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26279} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Karl Øystein L.

Kult å se bra pinhol bilder. Kansje jeg skal bytte ut min hypertekniske skoboks med en ølboks neste gang jeg er ute og tar bilder med pinhole for å få et bra resultat.
K B N.

Dette er første gang jeg prøver pinhole teknikken. Ølbokser kan brukes til så mangt.
Karl Øystein L.

Hvordan fremkalte du bildet. Kjørte du papiret igjennom en foto automat eller fremkalte du bildet som vanlig s/h bilde
Erica R.

råtøft! spøkelsesstemning.. liker det!
Kolbjørn E.

Morsomt bilde i flotte omgivelser.
En god del urenheter bildeteknisk, men det kan også bli tøft - som her.
Det ser også ut som papiret ikke er utfremkalt, stemmer det?
Hvor har du forresten målt brennvidden til en halv millimeter?

Mvh Kolbjørn
Tom B.

Flott ! Ikke på grunn av metoden det er laget med, men fordi det vare et spennende bilde som setter i gang noe over snippen.

TomB.
karianne t.

Virkelig spennende bilde. Jeg synes tonene i bildet er fint. Herlig med de grå bakgårdene som rammer inn motivet.
Erlend M.

Skikkelig stemningsfullt!
K B N.

Fremkallingen skjedde i mørkerom, en plass jeg ikke besøker for ofte. Fotopapiret ble dyppet i bad litt for fort og bildet ble veldig lyst. Jeg hadde dårlig tid og fikk ikke tatt et nytt bilde, man kan jo liksom ikke fremkalle på nytt heller, når man tar bilde med en ølboks. Derfor tok jeg med meg bildet som det var, og skrudde opp kontrasten og ned lysstyrken i PS når jeg kom hjem. Breddevidden? Ehh, vell, det var bare et knappenålshul i en ølboks.
Kolbjørn E.

Gjorde noe av det samme med ett av mine pinholebilder, men det ble lyst fordi jeg beregnet lukkertiden helt feil, og måtte avbryte fremkallingen, det blir en morsom effekt av uferdig fremkalling.

Knappenålshullet utgjør blenderen, brennvidden er forenklett sett avstanden mellom linse og film (dagens linser har flere linser som korter ned lengden på f.eks. en telelinse).

Mvh Kolbjørn
Avsluttet .

bra nok pinhole bilde! Er en test i seg selv å stå rolig i 60sek, noe som du klarte bra i allefall! synes sånne bilder er facinerende, og jhar laget ett par selv, da med en kakeboks :) Vil gjerne se flere slike orginale bilder her på foto.no

Susanne
K B N.

Fotografi gir deg utrolige muligheter. Pinholeteknikken er et glimrende eksempel på hvor enkelt og genialt det er å male med lys.

Kolbjørn: Har lurt litt på det med linser og millimeter, tenkte kanskje det kunne være slik du sa det. Derfor må jeg rette meg selv; ølboksen var ikke 0.5mm tykk, hullet var 0.5mm i diameter (cirka) men alle vet jo at en ølboks er 6cm tvers igjennom. Men dette er kun gjeldende i sentrum (linje fra topp til bunn) av bildet, resten ligger nermere hullet og skaper derfor perspektiv effekten i bildet. Syntes forresten jeg fikk illustrert dette ganske bra ved å legge hjørnet på huset i sentrum av bildet.
Lars-Anders M.

Hvor er sykkelen? Ellers bra.
K B N.

Jeg har lagt til lenker til et par pinholesider på nettet.
Sjekk dem ut! (under bildet)
Jan Rune B.

Vilt tøft bilde, ser ut som det er tatt ut av en lynch drøm. fortsett med dette.

JRB ::)
lars b.

FETT! fint utrykk
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu