Lappugle 4
På en klomsete måte hopper den store fuglen bortover greina. Alt beveger seg, men øynene de står på et fast punkt og stirrer rett mot oss. Selv om lukkertida er forholdsvis lang vises dette faktisk bra på et av bildene jeg tar. Snart skal musa overleveres til maken...
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Mathias B.
GENIALT som vanlig. Skarpt og nærmest teknisk perfekt. Et av dine bedre Lappuglebilder.

-Mathias
Kenneth K.
Wonderful! Meget skarpt og fint bilde. Fine kontraster og komposisjonen er bra! Bkrunnen passet perfekt i dette bildet. Dette likte jeg! Stå på!


mvh Kenneth
Andreas S.
Heisann

Fantastiske bilder du har tatt av denne ugla. Herlig med skarpheten på hodet til fuglen kontra bevegelsesuskarpheten ellers. Flott gulfarge på øynene, herlig detalj med musa i munnen. Et høyst severdig bilde!

Mvh. Andreas D.
Edvin S.
Det må jeg si var flott, også musa har bevegelsesuskarphet der den slenger, men hodet har nesten blitt skarpt i det ugla fester blikket på den forstyrrende fotografen. Tro hva ugla tenker om de hersens naturfotografene ;-)

Teknisk meget bra med så lang lukkertid, og en slik tele, og komposisjonsmessig er den slik den pleier å være fra deg - hærlig nytelse ;-)

:: ~ Arne
Terje S.
Dette er ett utrolig bra naturfoto Kjartan i vakkert lys. Flott med bevegelse både på musekropp og uglekropp. Kunne tenk meg lukkertid ?


Terje
Per Einar G.
Vakkert, også så bra bakgrunnen passet til fargene på øynene til Lappugla, dette er med på å heve standarden enda ett hakk. Det andre er nevnt tidligere....LEKKERT!

Per E.
morten m.
Helt utrulig bra! 100% skarpe øyne som vanlig, og som tidligere nevnt perfekt bakgrunn. Gratulerer!
Ronny A.
Et nydelig bilde igjen med mye dramatikk, Kjartan. Må være en opplevelse å være med på dette:-)
mvh Ronny
Tormod I.
Ja dette var et glitrende bilde. Svært god prestasjon med så mye bevegelsesuskarphet å få øynene tegnet så skarpt. Toppklasse.
Jan-Eilert P.
Sorry jeg syns bevegelsesuskarpeten ikke tilfører noe i dette bildet. Jeg liker de andre bildene bedre. Jeg ser at de andre liker det, men det gjør altså ikke jeg. Dette er det dårligste av disse bildene etter min mening.

Jan-Eilert

Arne S.
Et fint møte med lappuglas blikk. Men jeg kan ikke fri meg fra følelsen av at bevegelsen er digital. Denne forunderlige sirkelbevegelsen på kroppen kombinert med det sylskarpe hodet funker ikke for meg. Jeg mener at dette ugleportrettet hadde vært bedre i skarp utgave. Gjerne med en ørliten bevegelse i musa, dvs litt mindre enn på dette bildet.
Aleksander M.
Hei
Jeg synes dessverre ikke dette bildet var så bra. Selvsagt er det jo et lappuglebilde og jeg ville ha spart på det, men jeg synes bevegelsesuskarpheten er mer forstyrrende enn at det tilfører bildet noe positivt. Men et bra forsøk og lys og bakgrunn er ganske bra.

Mvh Aleksander
Kjartan T.
Hei og takk for kommentarer fra alle.

Regnet med at jeg ville få den tilbakemeldinga Arne Strømme. Det slo meg allerede første gang jeg så på bildet i søkeren at dette nesten så falskt ut. Men jeg kan altså forsikre deg om at slik ble bildet i kameraet, uten noe annet fiks-faks enn å trykke ned utløseren.

Ellers kan jeg selvfølgelig servere sylskarpe bilder av dette motivet. Mange! :)Selv synes jeg dette hadde noe ved seg. Glad for at flere også setter pris på det de ser.

Ellers er jeg ikke helt ferdig med denne serien. Det kommer mer, både de tradisjonelle skarpe og de jeg selv synes har litt mer sjel. Det er sånn det skal være, og jeg er glad for at det er litt uenighet om bildet....
Kjartan T.
PS! Terje: Jeg sender penger i kveld. Litt travelt sjø.

Exif-data ligger ved fila så er du veldig spent kan du dra det inn i PS å ta en kikk på lukkertid, men jeg skal selv lete det fram når jeg kommer meg hjem utpå kvelden.
Edvin S.
Lukkertiden er 1/40 og blender 5,6, og det er brukt en brennvidde på 550 mm. Altså et meget stødig og godt stativ, og hvis dette er tatt på frihand Kjartan, ja da skal du melde deg på skytterlaget og du er selvskreven på Olympialaget ;-)

:: ~ Arne
John-Tore G.
Hei. Et spennende bilde pga bevegelsesuskarpheten. Det som jeg merket var at øynene mine festet seg ved blikket, og fjeset til ugla. Det gikk faktisk litt tid før det gikk opp for meg at det hang jammen en mus der også! Det at den var litt subtil ga meg en overraskelse når jeg først oppdaget den. I det øyeblikket innså jeg at bildet ga meg en skikkelig artig titteopplevelse :-)

Mvh John-Tore

Linda G.
Hei Kjartan! Jeg er jo også fan av den flotte effekten du får med litt lengre lukkertid...synes den funker kjempebra også i dette tilfellet! Det som gjør bildet ekstra flott er bevegelsen i musa og det sylskarpe blikket til ugla. Hvis det skulle vært gjort noe annerledes så kanskje det kunne vært litt mindre av venstresiden på bildet? Med såpass mye bevegelse i vingen så synes jeg det stjeler litt for mye oppmerksomhet fra hodepartiet, som er skikkelig tøft!... ;) Hilsen Linda
Kjartan T.
Tusen takk for hjelpa Arne! Som jeg meldte tilbake: Sacthler stativ. Bruker et videohode med navnet DV2. Solide saker og greit er det da å bytte dersom jeg finner ut at jeg burde prøve å filme litt i en fart. Ellers er jeg glad for at dere tar dere tid til å kommentere bildet John-Tore og Linda. Takk for tanker om det dere ser. Alltid nyttig å lese hva folk tenker!
Torgeir Pande B.
dette var veldig bra!!

Og som det sies: Lars Monsen er den eneste som alltid vinner stirrekonkurranser mot ugler. hehe!

MVH:
Torgeir!
Tor Olav O.
Bra ugleportrett ! Fint med gjentagende farger. Bevelsen er topp for min del og musa gjør prikken over ièn..
mvh
Tor Olav
Kjell G.
Jeg synes dette er svært bra, men jeg er enig i at forholdet mellom skarpt og uskarpt ble litt rart. Nydelig bakgrunnslys!

mvh kjellg
Ole Martin D.
Hallo unge mann.
Har endelig fått litt tid til å besøke dotten. Må bare si at dette er KO i boksespråket, er nok enig med Randulf at det mørkeste bildet er den Lappugla jeg hadde i mine drømmer før jeg besøkte den. Enkelt sakt- Drømmetur -3 ugler 24 timer+ Axel. Lykke til i morgen.
Ketil K.
Bildet dokumenterer veldig bra hvordan en fugl holder blikkonsentrasjon og der hodebevegelsen foregår rykkvis, mellom ro og kjapp bevegelse, i motsetning til resten av fuglen som er i kontinuerlig bevegelse.

Hvordan det slår ut rent bildemessig er ikke like åpenbart. Dokumentasjonen er bra, gir bildet originalitet i tillegg. Hele fuglen skarp ville vel blitt nok et mer standard lappuglebilde - dersom man kan snakke om standard om en så fotogen fugl som dette!
Kjartan T.
Takk til allle som har vært innom bildet i den senere tid. Har blitt litt lite tid til Foto.no de siste ukene, men det kommer vel bedre tider med regn og dårligere fotolys. Nå blir det slik at det meste av egen fritid brukes på å ta bilder. Lyst hele døgnet! Skal få ut et nytt bilde i denne ugleserien snart.
Avsluttet .
Det er selvsagt ikke noe mer å tilføye her - du har fått særdeles velfortjent skryt for dette fabelaktige bildet, der kombinasjonen av skarpe punkter og roterende bevegelsesuskarphet er noe av de fineste jeg noensinne har sett. Like fortjent er applausen du har høstet for de andre i lappugle-serien.

Men siden jeg kommenterer bildene dine når det ER noe å pirke på, kan jeg vel ikke framstå som en taus, sur og misunnelig grinebiter ved anledninger der det bare er å ta av seg hatten...

Så derfor: Hipp hurra for Kjartan og uglene!

Kjartan T.
Takk for det Knut-Sverre. Det er inspirerende å få kommentarer fra deg, og jeg setter pris på de kritiske øynene. Også blir det jo da ekstra morsomt når du skriver noe slikt!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu