Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger1368
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263074} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Avsluttet .
Det første som slår meg ved dette bildet er den voldsomme størrelsesforskjellen mellom de svære labbene til de forbipasserende mennene og den lille, spede jenta i forgrunnen. Litt rart bilde egentlig, men jeg er litt usikker på utsnittet. Personlig lurer jeg faktisk på om ikke en avkapping av jentas hode (midt på halsen) hadde fungert bedre; i og med at bildets resterende menneskelige elementer tross alt bare består av underekstremiteter og ingen hoder.
Avsluttet .
Et høyst fortellende motiv, med rom for tolkninger. Det første som slår meg, er verdens ignoranse mot fattigdom og/eller barns behov for omsorg i en stor og kynisk verden. Savner mer skarphet i barnet, men det tekniske er likevel av liten betydning, da det er historien og tolkningene som bærer bildet (og det sitter).
Tove H.
Flott med barneperspektivet her- da virker mennene ekstra store. Fint med kontrasten mellom den fattige barbeinte jenta gjengitt i farger, og de rike velskodde mennene som farer forbi i en grå masse. Ligger mer informasjon i bildet, føler jeg, men får ikke helt tak i det. Et bilde som får en til å tenke.... Teknisk bra - liker komposisjonen og effektene.
Mvh Tove
Lars-Anders M.
Helt underbart bilde. Mange går forbi. Men jenta står der. Ok.
Edvin S.
Fantastisk godt fanget, og Bjørnar kommer veldig godt frem med det jeg ønsker å si ;-)

:: ~ Arne
Robin J.
For meg blir dette et bilde på hvor små og avhengig barn er. At vi voksne tar ansvar. At vi gir dem trygghet og kjærlighet. Eller bildet kan illustrere at mange barn opplever det stikk motsatte og får en tøff start i en rå og brutal verden. Meget bra bilde dette.Mvh RJ
Nina R.
Dette hadde jeg sansen for. Det er et bilde som sier noe og som vekker følelse. Slike bilder som dette fortjener skryt! Slike bider som for eksempel jeg tar blir meningsløse i forhold til dette. Nei dette var bra! Fortsett slik!

Mvh Nina
Kjell Sigurd S.
Fin historie om et sart lite menneske i de voksnes verden. Rødfargen på kjolen forsterker, kanskje sågar i overkant. Midtstilt og litt trangt utsnitt utfordrer. Bevegelsene er en viktig del av bildet men hun kunne godt vært skarp.

Kjell S
Tor Olav O.
Liker godt forskjellen i dimensjoner her imellom barn og voksen. Liker også forskjellen ifarger, jenta med mye farge og nesten fargeløse omgivelser. Litt lite luft over hode.. Godt bilde !
mvh
Tor Olav
Igor K.
tøft dette!

utrolig bra skudd!
Stig Børre E.
Sterkt - både innholdsmessig og teknisk.
Ikke noe problem å finne ting å pirke på - detaljer som kunne vært annerledes,
men det er nettopp disse ''feilene'' som gjør bildet. Bra.

StigB
Erik J.
Fargemessig helt nydelig. Fin historie - som av meg oppfattes som at piken fra sin fargerike fantasiverden nølende og litt skjelvende møter en stressende, grå voksen verden.
Marit E.
Hei Arne!

Ville egentlig si flott bilde, men det blir lissom så platt. Jeg liker bildet fordi det forteller en historie, jeg er inne i hodet på den vesle jenta og betrakter verdenen med hennes blikk. Undrende, sårbar, drømmende.

Synes utsnittet er slik det skal være, og jeg finner ingen ting å pirke på. Jenta er akkurat passe skarp/uskarp, synes det forsterker inntrykket av drømmeverden.

Sommerhilsen
Marit
André M.
Komposisjonsmessige grep bidrar til god historiefortelling, i god gatefotografisk tradisjon: Alle som haster forbi, deres størrelse i forhold til henne, litt ''klaustrofobisk'' plassering av jenta i bildeflaten (mangel på luft oppe og nede) som for meg bidrar til tenke på det å være ''isolert'', pariakaste, eller no' sånt. Tolkningsmuligheter her, men ikke så veldig mange :-): Symbolikken er opplagt.

Fargene likes og bidrar positivt. Uskarpheten på jenta føler jeg ikke bidrar til bildet, og kunne gjerne tenkt meg akkurat DET annerledes. Men, bevares: Gatefoto av høy klasse.
Ole-Kristian T.
Utrolig stilig og spennende bilde med mening og rom for mange tolkninger. Flott!
Arne S.
Takker for gode kommentarer!

Det er delte meninger om jenta bør være skarp eller ikke. Og slik skal det være. Det er ikke noe fasit på dette. For min del synes jeg det er befriende at konturene ikke er sylskarpe.

Andre' nevner den litt ''klaustrofobiske'' plasseringen. Godt observert og et av poengene ved denne versjonen. Tommys forslag til kutting av hodet kan fungere på sin måte, men for meg blir det en mer teknisk tilnærming til motivet. Pikens nakke og hode gir betrakteren en mulighet til å identifisere seg - ta del i - sinnstemningen i situasjonen. Kanskje litt pretensiøst formulert, men like fullt er det slik fotografen tenker.

:)
leif b.
Mange av disse bildene dine Arne, har har sting i seg til og la betrakter tolke og forundre.
Kvalitet..
lb
Heidi Helene S.
En skatt av et fotografi. Veldig inspirerende, nesten på grensen til angstfremkallende - tenk om jeg aldri selv skal evne å ta et bilde av samme kvalitet? Legger ikke merke til en eneste ''feil'' jeg, bildets effekt er fengslende :-)

Heidi Helene.
Bjørn H.
Hei Arne.

Et bilde man kan bli sittende å se på lenge. Stemningfullt og underfundig. Rødfargen på jentas kjole står i fin kontrast til alle gråvalørene på benklærne.

Du har brukt en utsøkt teknikk. Fin bevegelse i bildet.
Dette er et godt eksempel på at en smule ''uskarphet'' fungerer opptimalt. Sylskarp fokus ville dempet mye av feelingen. Her balanseres det hårfint, noe som er et varemerke på kvalitet.

Bjørn.

Avsluttet .
''Tommys forslag til kutting av hodet kan fungere på sin måte, men for meg blir det en mer teknisk tilnærming til motivet. Pikens nakke og hode gir betrakteren en mulighet til å identifisere seg - ta del i - sinnstemningen i situasjonen.''

Ja, jeg ser poenget ditt der; at hodet er med å personliggjøre jenta mere - skape mere menneskelighet i bildet. Som en kontrast til de ''harde'' omgivelsene. Så jeg forstår hva du mener med at en hodekapping kan skape en mer klinisk og kald helhet. Fint at du forteller hvordan du tenkte. Så mitt ønske om kutting hadde nok skapt et annet bilde enn det du hadde i ditt hode ja.
Ketil K.
Ja dette blir litt ''fossekall i stri strøm'' teknikk det! Morsomt utnyttet i et bilde som fanger blikket og der kontrastene mellom bevegelser, farger og størrelser gir en morsom virkning. Opptaksvinkelen gjør at man på en måte føler seg med i jentas situasjon.
Øyvind A.
Liten og spinkel skapning betrakter kjemper som farer forbi. Fin fortelling. Også visuelt fengende, dels pga det røde blikkfanget mot det nesten fargeløse, dels pga fine bevegelser. Uskarpheten på jenta? Tja, greit nok, men det blir litt rare konturer enkelte steder.
mvh
Ø.
Merethe W.
Funker for meg, med den skarpheten/ uskarpheten som er. For meg befinner selve motivet seg i nederste del av ditt utsnitt. Ville beskåret rett under det sorte livet i kjolen til jenta. For meg er det bena - hennes og deres - og kjolen - som ''er'' bildet. Uansett bra.
Chr. G.
Tradisjonell og tydelig setting som godt kan repeteres i det uendelige, særlig i smakfulle framstillinger som her. Jeg henger meg på de som ønsker å kutte i overkant, da lår du to fluer i en smekk og får fjernet det som ligger bak muren (som for meg framstår noe tilfeldig inkludert), samtidig som tilstedeværelsen av jenta blir mer konsentrert og komposisjonen blir mindre ''slapp''. Uskarpheten tiltaler meg, selvfølgelig :-)
Espen A. I.
Hm, jeg får tanken av fattigdom der jenta tigger. Uskarpheten kan minne meg om et menneske som antyder situasjonen som frustrerende og vil hjelpe. Et dramatisk og herjete tankespinn hvor betrakteren synes synd på jenta - spennende.

Espen
Arne S.
Takker for nye, gode innspill!

Merethe: Kuttingsforslaget ditt fungerer farlig godt.

:)
Stine J.
Rødfargen på den midtstilte jentas kjole blir et umiddelbart blikkfang, mens det grå, travle miljøet rundt jenta lager en uro i bildet. Bildet har rom for forskjellige tolkninger, noe som er bra. Umiddelbart tenker jeg at jenta er en fattig tigger siden hun er barbeint, men det kan naturligvis være langt fra sannheten. Et godt bilde.

mvh Stine
Arne S.
Takker for fint innspill, Stine! :-)
Per Harald O.
Dette er et usedvanlig godt, følsomt og fortellende bilde!
Herved anbefalt!
Arne S.
Takker! :-)
Monika Frisvold V.
Dette er et bilde som jeg faller for...her viser du mye i et bilde...
får mange tanker her.... flott skarphetsplan :)
-monika-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu