Elg i solnedgang
Bildet inngår i albumet Elg -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-22 12:01:28
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .
Det var den vakreste elgen i solnedgang jeg har sett avbildet på veldig lenge! Litt smålurt glis på den avdøde, skal en tro kjevestillingen iallefall. Bra vinkel og bra lys.
Arne S.
Endelig! Elg i solnedgang har avgått med døden. Ikke rart den smiler. Rått og godt!
Kjell Sigurd S.
Rått og brutalt. Kanskje noe dokumentarisk, med unntak av spesielt lys. Tittelen er strålende.

Kjell S
Kjetil D.
Elg? Det ser mer ut som en Velociraptor : )
Robin J.
Ja så har vi fått det også her inne. Tenk elg i solnedgang. Et bra bilde på alle måter som jeg likte. Mvh RJ
Amund Blix A.
He-he, herlig! Rått og godt , som Arne sier.

Amund
Roar K.
Hverfall ikke tvil om at sola har gått ned for denne elgen. Bildet føyer seg vel pent inn i rekken av dine virkelighetsbrutale dokumentariske dyrebilder.

Roar
Roar K.
Hverfall ikke tvil om at sola har gått ned for denne elgen. Bildet føyer seg vel pent inn i rekken av dine virkelighetsbrutale dokumentariske dyrebilder.

Roar
Kim L.
Hei. Dette var flott. Veldig bra farger til å bygge opp under motivet. Dette gjør du bra.

Velociraptor? Hmm... Ja det kan ligne... Tenk om Velociraptorene egentilg bare var elger?!?!

Jeg vil også finne en dauing å ta bilder av:-)

KIMs
Stig Børre E.
Original variant over velkjent tema - ikke det vakreste jeg har sett.
Fint lys og bra komposisjon. Litt grunnere dybdeskarphet kunne løftet bildet ytterligere.
Nå blir det en smule urolig.

StigB
André M.
Svært bra. Liker fargevalget. Og se, - den smiler. Optimist til det siste ;-)
Geir Arne M.
Nydelig og flott dokumentasjon - fint lys.

mvh
geir
Lise U.
Teknisk perfekt, så vidt jeg kan bedømme. Vakkert lys, perfekt fokus -- og pene speilinger i vannet i bakgrunnen av trær i solnedgangslys tar seg av den idylliske komponenten. Det døde dyret bryter med idyllen, samtidig som den perfekte gjennomføringen av bildet i seg selv later til å føye seg inn i en tradisjon rundt fremstillinger av det vakre, her representert ved dødens brutalitet. (''Vita brevis, ars longa...'')

Lise U
Svein B.
I all sin naturlige makaberhet er dette ett spennende bilde- som også bærer mye symbolikk i seg. Den dystre stemningen i lyset kler selvfølgelig motivet- og glimtet av solnedgangen i speilingen understreker fortellingen. En solnedgang symboliserer ofte enden på noe- oftest en dag- men også som her- ett liv. Når denne ''elg i solnedgang''-varianten er blitt klisjè har nok smaken på stuepynt i de tusen hjem endret seg dramatisk .....!

Mvh
Svein B
Kjell G.
Jeg synes v1 er artig, men v2 ble mye mer spennende. Dette er elg i solnedgang for den viderekomne, for den som krever mer...

mvh kjellg
Øyvind A.
Takk for kommentarene.
Jeg har lagt ut en blåtime-variant som v2. Jeg tar gjerne imot innspill på den også, om noen har noe å melde.
Ø.
Avsluttet .
Begge to er enestående.
Litt humor, blandet med alvor i et visuelt godt fotografi.

-Stian Håpnes
Lise U.
I blåtime-varianten er siste rest av idyll skrellet bort, og bare det brutale, skremmende ved døden står igjen, slik jeg ser det. Komposisjonen og valg/behandling av lys har fjernet enhver kos fra motivet. Spennende å se dine to utmerkede variasjoner over den samme elgen, og hvor vidt forskjellige uttrykk og stemninger du har fått fram!

Lise U
Nina C. K.
Dette var et fantastisk flott bilde, tatt rett ut av virkeligheten, og likevel presentert med sans for poesi og komposisjon - det liggende dyret i fokus med sine horisontale linjer i i forhold til den mer utflytende bakgrunnen med stammene som speiler seg. I tillegg er fargene nydelige og understreker hele stemningen i bildet. Og tittelen får jo et helt nytt innhold med denne settingen. Versjon nummer 2 har et velvalgt utsnitt som gir en fin formal opplevelse, men bildet har noe røntgenaktig over seg som kom litt brått på etter å ha blitt overveldet av versjon 1 i forkant. Begge bildene er knallbra, men jeg holder en knapp på elgen i helfigur :-)
Hilsen Nina
Chr. G.
Du har teken på døde dyr. Høyt detaljnivå gjør råttenskapen ganske nærværende og antydning til ''smil'' gjør det hele litt bissart. Fargene kler motivet. Bra med grønntonene i forgrunnen som går over til nesten monokrom fargeskala for resten av bilet. Håper du tok deg tid til å gjøre noen opptak med alternative komposisjoner også, som omfatter mer av naturen rundt (uten at jeg her påstår at ovenstående blir for rett-på - komposisjonen sitter bra). I den skumle V2 får jeg noen tanker om røntgen.
Espen A. I.
Teknisk upåklagelig. Flott og kreativ andreversjon. Liker tilnærmingen din. Det kan tenkes at elgen har opplevd mange solnedganger på samma stedet ei stund.

Espen
Torbjørn K.
Både v1 og v2 blir svært så bra synes jeg. V1 kler de desaturerte, litt sepiatonede fargetonene. Litt morgentåke på vannet ville nok gjort det ekstra creepy, men uansett så blir dette en elg i solnedgang utenom det vanlige. Pussig dette med elg i solnedgang. Jeg har bare sett to slike bilder på foto.no, og begge har vært svært så gode og langt fra den klisjeen som dette skal være. Bildet skal vel tale for seg selv, men det hadde vært lærerikt å fått vite hvordan du har gått frem for å lage v2. Det ser røntgen-aktig ut, så kanske du har brukt rodenstock-optikk også?

Torbjørn
Ruth S.
Alt det beste er sagt, men en anbefaling er vel OK også...?

-ruth-
Carsten A.
Begge er meget bra, den med ''velociraptor''-gliset tar prisen hos meg!

MVH CA
Odd E. k.
Hei Øyvind!

Jeg kan ikke se noe vakkert i et slikt bilde, bare tristhet for elgen sitt vedkommende, men en flott dokumentasjon på hvor hard naturen er overfor våre firbeinte skapninger. Fin dybdeskarphet og et fint lys, der klare detaljer viser elgen i sin helhet. Håper den har fått en naturlig død og ikke blitt påkjørt eller skadd på et annet vis fra oss mennesker. Bra dokumentert Øyvind!!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Øyvind A.
Takker så mye for responsen, her var det mange gode kommentarer.

Joda, jeg har varianter med mer omgivelser rundt også. Men til et lite webformat synes seg den tette varianten ble mest effektiv.

Det røntgenaktige preget på v2 skyldes at det er tatt så seint at lysets karakter hadde skiftet til mer natt-aktig, kombinert med at kamera ble beveget under opptaket for å gi det et litt softet preg.

Jeg vet ikke sikkert hvorfor elgen endte opp slik, men jeg innbiller meg at den den har gått gjennom isen og druknet sist vinter. Det frydefulle gliset skyldes vel tanken på at den slapp jakta. :-/

Ø.
Erik J.
Utrolig bra dokumentert og original vri på klisjeen. Versjon 2 er bare helt fantastisk!
Øyvind A.
Takk for det!

Men denne gikk jeg glipp av dessverre: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=666895
:-/

Ø.
Morten M.
meget bra, kompen og settingen ++++++. formidler død så det holder.... huff så bra:):)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu