In black
Jeg prøver meg på kategori Mennesker nå, og vil gjerne ha kritiske kommentarer. Målet mitt er å bli god på dette, så alle tips for å bedre teknikk, komposisjon osv er mer enn velkomne.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-24 20:22:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-24 21:24:53
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-06-25 01:11:03
    Versjon #4
Utstyr
  • D705
  • 50 1.8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Annet
    Exposure Mode: Manual
    Metering Mode: Spot
    Exposure Comp.: +1.0 EV
    Sensitivity: ISO 320
    White Balance: Shade
    Color Mode: Mode IIIa (sRGB)
    Saturation: Enhanced
    Sharpening: Auto

  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263493} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .
Versjon 1 absolutt. Fint lys og behagelig uttrykk. I tillegg liker jeg hvordan den buede krummingen i damens rygg videreføres i rekkverket der bak. Mulig du kunne strammet inn litt i bunn og til venstre. Men alt i alt veldig ålreit dette.
Helge L.
hm, synes kanskje helheten her er litt rotete, veldig mye skyggespill og linjer/teksturer her og der som forstyrrer. Trappetrinnet hun står på heller mot venstre, det gjør også at hele bildet virker litt skjevt... i mine øyne ihvertfall. (V2 er bedre synes jeg.) Rent bildeteknisk synes jeg det ser ok ut, fine fargetoner og skarphet... kanskje en mer ekstrem blenderåpning (den ene eller andre veien) hadde vært interessant her? Tror også du kunne gjort mye med litt selektiv kurve-behandling i PS for å få personen til å tre klarere frem...
mvh
Helge
Steinulf L.
Flott lys og fint fargespill, men det blir litt for mange detaljer som egentlig ikkje hærer med i bildet. Forsøk å finne litt roligere omgivelser.
Brit M.
Takk for fine kommentarer, dere tre. Jeg ser at det muligens er mange elementer med, jeg kunne eventuelt beskjære nede og til venstre, som Tommy foreslår. Trappetrinnet heller ikke til venstre, Helge, den er avrundet slik. Skal prøve å kutte litt og legge ut en versjon.

Brit
Helge L.
se det, V3 er allerede mye klarere i formen! bra!
H
Laurberg G.
En svær kategori at give faste anvisninger i. I al normalitet vil det nok være hensigtmæssigt at nedtore ( sløre, blure) omgivelseren, så mennestet fremtræder som det centrale. Som det primære. MEN - omgivelserne kan også i mange tilfælde have en forklarende sammenhæng omkring det meneske der er hovedobjektet.

For tilfældet herover kunne det jo være et mål at fortælle om en bestemt person, hendes påklædning og beboelse. I så tilfælde ville det være udmærket at medtage trappe og mahoniedør samt gesims omkring trappen.

Hernæst må du som fotograf rette din opmærksomhed på modellens positur. Fremhæver den personen på en flaterende måde. Her kunne jeg forestille mig at din model i billedet her havde ekommenteret det og sagt: '' Ih hvor ser jeg altså rundrygget ud''.

I version 1 forekommer hendes stilling at angive en modløs opgivende holdning. Stillingen virker ikke naturlig i min opfattelse. Jeg tror ikke at en smuk kvinde af sig selv vil anbringe sig i en så lidt flaterende stilling. Heller ingen mænd for den sags skyld.

Heller ikke version 2 er rigtig overbevisende. Her får man indtryk af at hun indtager en passiarende stilling. At hun taler, eller rettere lytter til en udenfor billedet.

Så konklusionen: Du skal skal gøre dig klart om du Vil du fotografere folk i deres miljø og gøremå. Da skal billedhistorien være holdbar. Vil du fotografere karakter og personlighhed skal du have kontakt og modellens bevidshed. Koncentrere dig om hvad som er typisk og karakteristisk for denne person.

At fotografere mennesker kræver dig selv og dit engagement i modellen. Eller får du noget som kan karakterisere som famiealbumsrelevant og ikke andet. I ovenstående er du på vej. Men jeg mener ikke at du kan gøre disse billeder rigtig interessante ved en anden beskæring.

Jeg håber at du kan brugeovenstående og ikke kun finder at det er en negativ kritik. mvh. lau
Avsluttet .
Jepp, versjon 3 ble noe annet ja. Bra den.
Ketil K.
Dette var ikke noe lett å kommentere! Det første jeg la merke til var den bøyde posituren, ansiktet med det direkte blikket og det flotte, varme lyset. Ting å tenke på er ellers mange. Rekkverket som går ned i ryggen passer ikke synes jeg. De lyse stripene i bånn og foran modellen ville jeg fjernet. Den ikke horisontale fronten gjør at bildet vipper litt, men gir også litt spenn i bildet. Det store fundamentet til venstre tar mye plass i bildet og tilfører egentlig ikke noe i form eller innhold. Om modell og bakgrunn egentlig har noen sammenheng lurer jeg også litt på, det ser nok litt konstruert/oppstilt ut. Det beste i bildet er ansiktsuttrykket og lyset og jeg kunne egentlig heller tenkt meg et ganske nært portrett.
Dan S.
jeg syns v.3 ble best..syns du har fått
til bra duse og varme farger.men noe du
burde få bort er de 2 hvite prikkene nederst til
venstre og den røde prikken halveis nede på kjolen hennes:)

kanskje hun burde ha hatt en annen farge på skoene
sine i tillegg(en jordfarge),men det er min mening..tar
litt for mye oppmerksomhet bort fra kjolen og da også resten.

mvh Dan Sandmoen
Brit M.
Til Helge og Tommy, enig i at litt innstramming gjorde seg.

Til Lau, takk for at du tok deg tid til en slik utfyllende kommentar, med tanker, idéer og ''vei å gå''. Du mener altså at det er viktig for et bilde at bakgrunn er nærmere knyttet til personen enn her? F.eks at personen er avbildet i sitt eget miljø, holder på med sitt arbeide eller hobby? Jeg vil selvfølgelig la dette råd følge meg og se om jeg kan gjøre bruk av det i videre fotografering.
Min mening var ikke å lage et ''dypt'' bilde, bare et rolig bilde av en rolig modell med en forholdsvis rolig, eller passende bakgrunn. Grunnen til at jeg valgte denne trappen, var at fargene og formen var med på å fremheve hennes farger, posituren valgte hun selv, jeg ba henne røre seg litt og hun la impulsivt hodet ned på hendene, jeg syns selv det ble en myk og vakker positur, men smaken er forskjellig, Lau.
Jeg skjønner jo at nye versjoner ikke gjør bilder mer interessant, de er lagt inn etter råd eller synspunkt fra andre, for å trene meg på å plukke bort småfeil eller å se bildet fra en annens synspunkt, noe som er nyttig for meg. Konklusjonen din skal jeg ta vare på, vær du sikker. Du har gitt meg mange gode råd, Lau, om jeg ikke er enig med deg i alt, setter jeg pris på dem.

Til dere to for interessante kommentarer: Jeg har nå lagt inn en versjon uten rød prikk, streker og gelender. Takk for at dere påpeker slikt, det lærer meg å være mer nøye før jeg legger ut.
Dan: det er vel muligens hud mellom skjørt og sko som tar litt oppmerksomhet?


Takk til dere alle, nyttig for meg dette!
Brit
Laurberg G.
Hej Brit. :-) Meningen var bestemt heller ikke at søge fuld enighed, men at give videre nogle gamle indterpede råd fra min gamle læremester, og fra mange års fotografering med både portræt og helfigurstudier.

Hovedpunktet 1 er: ''Når et billede opfylder det søgte mål er det et godt billede.''

Hovedpunkt 2 er: '' Kun når et billede opfylder det søgte mål er det et godt billede''

Meningen med denne fordybning er kun at skærpe din fordybelse, dit mål og dine intentioner. mvh. lau
Brit M.
Det var akkurat slik jeg forsto det også, Lau. Det er jo ved dine og andre rettledninger og råd jeg vil bli bedre. I dette bilde var antakelig ikke mitt mål godt nok definert. Takk igjen, Lau, og fortsett med å være direkte og ærlig.

Brit
Arne S.
Bra lys, men motivet i seg selv blir litt slapt og konstruert. Modellers posering er en kunst i seg selv. Et råtips er å angripe det hele på nytt.
Brit M.
Takk for kommentar, Arne, har forstått at dette blir feil, og kommer til å prøve på nytt, før eller siden.

Brit
Bodil Kristine F.
Hei Brit

Du er på vei til noe interessant her. Tekniske saker som rekkverk, striper, for mange elementer rundt modellen, positur etc er nevnt. Det jeg synes er fint her, er først framst lyset og stemningen. Bildet gir meg assossiasjoner til engelsk 1800- talls billedkunst. Romantiske stemninger, kvinner i forside kjoler, ruiner, solnedgangslys o.l. Det forekommer meg at i denne stilen er modellen ofte ''fraværende'', fordypet i sine egne tanker, i ei bok, i et broderi eller noe sånt. Uansett - du har et bra utgangspunkt synes jeg..

Mvh Bo
Natalia M.
jeg likte nesten alt ved dette bildet men jeg ville klippet bort på venstre side av jenta, det er uinteressant område.... kanskje det vil hjelpe ...
Brit M.
Takk til Bodil og Natalie for kommentarer. Artig med dine assosiasjoner, Bodil. Når du sier det, kan jeg se at det kan minne om engelsk 1800-talls ja.
Natalie, hyggelig at du liker bildet, v3 er kuttet litt på venstre side.

Brit
Tove H.
Ser at du har fått masse gode tips og kommentarer over her- lærerikt for flere, dette.... Selv liker jeg best v4 fordi den er uten gelender og'' ruskomrask''. Liker fargene, lyset og den gammelmodige stemningen- modellen passer godt i miljøet du har valgt, synes jeg. Spent på nye forsøk- tror du vil lykkes i å bli god på dette!
Mvh Tove
Brit M.
Takk for kommentar og fin oppmuntring, Tove. Kommentarene på dette bildet er de jeg har lært mest av, tror jeg. Jeg liker også å lese kommentarer på andre bilder, og syns det er lærerikt. Med så fin oppmuntring kommer jeg til å fortsette ja!

Brit :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu