Skyer over Jurafjellene
Bildet er tatt i Chéserex, en landsby ved foten av Jurafjellene i kantonen Vaud, Sveits. Sterk vind gjør at orografiske skyer bygger seg opp over fjellene. Dette gir et flott lys som er vanskelig å fange opp med et kamera. Tok derfor flere eksponeringer for å få frem både forgrunn og himmel.
Bildet er satt sammen av tre eksponeringer. Tre lag er lagt oppå hverandre i Photoshop og vha. ''layer masks'' og ''gradient tool'' er det laget glidende overganger mellom lagene.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-25 12:00:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Nikkor 18-135 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ivar P.

Hei pappa! Veldig bra bilde! Er ikke lett å eksponere himmel og forgrunn bra samtidig, men det har du jo fått til her! Skyene gjorde bildet mer spennende, men jeg synes kondensstripen øverst til høyre kunne vært fjernet. Tok liksom oppmerksomheten vekk fra midten av bildet. Ellers så var det et stilig bilde! Gleder meg til å komme ned!

mvh. Ivar
Geir B.

Hei Ivar. Takk for kommentarene. Jeg skal se om jeg kan retusjere bort den kondensstripen og legge ut en ny versjon. Godt tips. Vi snx.

MVH

Geir
Geir B.

Hei. Nå er ny versjon uten sjenerende kondensstripe lagt ut.

MVH

Geir
Avsluttet .

Hei

Flott bilde med utrulig god dybde.Liker spesielt skyene godt.Mulig bilde kunne vert litt skarpere og justert lit kontrast.

MVH
TGM
Eva K T.

Virkelig et vakkert bilde med klare grønne farger, flott komposisjon :-)
frøydis k.

Flott komposisjon. Nydelige farger og skyer.God dybde.
Frøydis
Alice N.

Hei Geir,
dette var nydelig. God dybde, klare farger og godt komponert. Finner ingenting å sette fingeren på:-) Mulig flekkene i veien helt framme kunne vært fjernet?

Godt sett!

Hilsen Alice
Geir B.

Hei Alice,

Takk for kommentarer og forslag.

He he, De flekkene er sikkert kumøkk. Sveitsiske bønder er fæle til å kjøre rundt med møkk og spre den ut overalt. ;-) Jeg skal se om jeg ikke finner tid til å legge ut en ny og renere versjon. :-)

MVH


Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu