Irland 3
Utstyr
  • Canon T90
  • -
  • Blender-
  • Filmtypefarge negativ
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger79
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2636} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Thor Inge V.

Herregud, begrens deg da mann! Du har lagt ut 11 bilder bare i dag.
John M. E. D.

Lekkre plakative (Kan man si det? ) farger, men jeg er til de grader alergisk mot tønnefortegning.
Oliver S.

Meget gode farger.
Hvilken film har du brukt?
Men objektivet ditt fortegner alt for mye.
Siri O.

Jeg føler at her er snakk om teknikk fullstendig malplassert. Dette er virkelig bra. Jeg kjenner at fargene umiddelbart gir meg assosiasjoner til den irske folkemusikken, og de varme menneskene. Prikken over i- en hadde vært butikkeieren foran døren, kanskje en katt, for å skape balanse i komposisjonen.
Nydelig bilde.
Kenneth K.

HVORFOR I ALLÉVERDEN DRA TIL ET STED Å TA POSTKORT-KOPIER??
JEG SKAL VEDDE PÅ AT HVIS DU GIKK INN I DENNE BUTIKKEN KUNNE DU FÅ KJØPT ET HELT IDENTISK BILDE!!!!!!!
Avsluttet .

Kenneth:Tryck på Caps Lock tangenten är du snill..
Till bilden..det är såååå goa färger och trevlig att se på..vykort eller inte..den är bra..
Jørgen J.

Takk til dere, kommentarer er altid velkommen, og man har altid mye å lære. Jeg bruker negativ fargefilm, for tiden Kodak Gold 200. Mitt objektiv Canon 35-105 er helt opplagt ikke godt nok, så jeg får vel vurdere å kjøpe noe som er bedre. Kenneth skal ikke klare å drepe min glede ved å reise til fremmede land og selv fotografere, fremfor å kjøpe postkort. Det er sikkert mange postkort fotografer som tar bedre bilder enn jeg gjør, mendet blir ikke helt det samme.
Dag T.

nei, nemlig. Det er ''troféet'', og fotografens følelsen av å vært der og gjort det selv, som er avgjørende for denne typen bilder. For oss andre som ser bildet betyr imidlertid dette lite, vi vil ikke føle noe annet av postkortet, de blir identiske. Dette er faren med denne typen bilder, vi har sett det så mange ganger før at det ikke interesserer lenger.

Det er ikke forbudt å ta slike bilder, det er bare veldig vanskelig å gjøre det bedre enn alle de konkurrerende biøldene, å gjøre det minneverdig.
Mats N.

Jag tycker de flesta vykorten är ett par snäpp sämre än denna bild. Den är ju bra. Så här ''rena'' kompositioner är det inte ofta på vykort, de innhåller ofta mycket jidder och ''dritt'', för att man skall se exakt var de är tagna.Denna kunde ju vara från lite varsomhelst(på Irland då..) , det är en bild med, trots allt om objektivets brister, motivets allmänna intetsägande(?) etc, egna kvaliteter.Och-det är ju mycket bättre med bilder som har bra teknisk kvalitet allmänt, tagna med ett enklare objektiv, än slarviga bilder tagna med värsta Zeissgluggen...
Carsten A.

Nja, postkort, kanskje ved første blikk. Jeg reiste rundt på vestkysten av Irland for endel år siden, og endel nokså spesielle butikkfasader hører med. Denne er ikke den mest interessante jeg har sett. Likevel svært så typisk for landsby/småby-Irland.

Ellers er bildet negativ reklame for zoom-objektiver. Kjøp fast optikk!
MVH CA
Jørgen J.

Igjen, takk alle sammen, jeg ønsket kritkk og jeg fikk det. Hva har jeg lært ? At jeg ikke skal legge ut for mange bilder, ok jeg beklager, men nå er dette styrt av foto.no så intet så galt uten at det er godt for noe. Dernest har jeg lært at min zoom er for dårlig, ok der er ingen tvil om dette, men den er så mye enklere å ha med på reise. Ellers har jeg fått bekreftet hva jeg viste fra før, vurdering av foto er individuelt. Her ble det alt fra lekre farger, ren komposisjon, formidling av irsk folkemusik, og helt til postkort-kopi. Heldigvis er det slik, hvis vi alle var enige om hva som var kunst og hva som var søppel, da ville vi miste mye i vår fasinerende hobby.
Carsten A.

Forresten, har du prøvd ''Spherize''-filteret i Photoshop, med parameter slik at det motvirker kule-effekten ? Det ødelegger nok noen fine detaljer, men skulle kunne redusere den kraftige tønnefortegningen.
MVH CA
Jørgen J.

Takk Carsten, det vil jeg forsøke umiddelbart, jeg har 8-10 bilder i denne serien med samme feil, forhåpentligvis kan dette være redningen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu