Marionetten
Marionett eller marionette er en spesiell type figurteaterdokke som har bevegelige ledd og som blir styrt ovenfra med snorer eller staver, til forskjell fra for eksempel hånddokker eller skyggeteaterdokker. Marionettdokker er vanskelige å føre, men kan til gjengjeld bevege seg mer realistisk og framstå som mer levende enn andre dokker.

I overført betydning kan ordet «marionett» også brukes om en person som ikke har en egen vilje, men lar seg styre og bruke av andre som er mektigere, altså med samme betydning som det norske «nikkedokke». Ordet brukes da ofte i sammensetninger som marionettregjering eller marionettregime. Dette ifølge Wikipedia.
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • Canon Powershot G1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264410} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Eva Marie P.

Spennende bilde dette, ikke ofte man ser slike. Dukken var jammen litt lik på sin herre :O) Spesielt med at det er en gammel mann, han har vel god erfaring på området. Likte mannens karakter. Godt sett-
Mye rot i bakgrunn, men det er slik som følger med slike gatebilder. Det er sånn det er i gata! Likte farvetonene du har brukt, de passet godt. Ser ut som dukken både spiller klaver og synger. Det var sikkert en artig opplevelse.
-epl
Laurberg G.

God søndag Rune. Jo marionet. En kunstart der er gået lidt i glemmebogen her i Skandinavien- I min barndom var der altid gøglere der optrådte med mester Jakel. Nu er det nok mest udbredt i visse østlande. At føre en dukke i snor. Men på sæt og vis er det vel mere udbredt her. Dog mest som marionetregeringer for kapitalforetag eller som foreningsfænomen, hvor en bestemt guru styrer medlemmerne adfærd og bestemmer, hvad de skal sige, gøre og især mene. Jeg har endda fornylig set trådkorset som foreningssymbol :-) mvh. lau
Rune S.

Takk for kommentarer, Eva og Lau! Eva, han er ikke så gammel. Bare litt eldre enn meg, tror jeg:-) Lau, den siste setningen din var meget fornøyelig. Du er våken:-)

Ha en god søndag til begge!

Mvh
Rune S
Laurberg G.

Jo da Rune. Sådan da. Mellem kl. 10.00 og kl 17.00 er det rimeligt. Herefter aftager det selvsagt i takt med dagens gøremål såsom indtagelse af middage med tilbehør. Det søvndyssende danske TV og et par trøstesjusser. Men ellers, rimelig vågen. mvh. lau
Tove H.

Artig gatebilde med passende fargetone. Godt bilde med god symbolverdi! Spennende!
Mvh Tove
Rune S.

Takk for hyggelige kommentar Tove! Flott at du likte bildet! Takk for din agenda Lau:-)

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu