Lappugler
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-01 18:42:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264603} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Terje S.
Ingen tvil om dere hadde en vellykket tur og lyset var på deres side. Flott naturfoto dette Kjartan.

Terje
Mathias B.
Vakkert bilde, der lyset treffer begge uglene perfekt.

-Mathias
Robin J.
Enig med Terje i at dette er flott naturfoto. V1 likte jeg best. Mvh RJ
Rolf S.
Disse Lappuglebilden dine er flotte og dette ingen unntak.
Dette bilde er kankje det beste? her er det mye flott miljø i flott lys.
Gratulere med blinkskuddet.
Mvh Rolf
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Fint igjen! En virkelig fin serie du har fått av disse uglene. Liker v1 best, men ville kanskje tatt litt i bunnen.

MvH, Johann
Pål E.
Hei,

Liker bildet svært godt. Lappugla er en takknemlig fugl å lage portrett av, i den forstand at ansiktet virkelig står ut på bilder. Ville muligens klippet i toppen, da for å fjerne det litt sterke sollyset i bakgrunnen som utkonkurrerer hovedmotivet noe. Takk for kjempefint bilde!

mvh,
PE
Carsten A.
Veldig bra, men ut fra en ren billedmessig vurdering er jeg enig med PE om en viss beskjæring i overkant - og for egen del også i nedre kant. Et meget bra bilde vinner på det, syns altså jeg.

MVH CA
Inger-Lise S.
Et flott bilde. Svært bra lys. Jeg syns v#1 ble best. Skulle jeg kuttet, ville jeg kuttet kun etpar cm nede. Jeg syns du har kuttet for mye på alle sider i v#2.
V#1 er meget bra!

Inger-Lise
Kjartan T.
Tusen takk for tilbakemeldinger. Enig i at bildet kan beskjæres på flere måter for å komme litt nærmere hovedmotivet. Synes likevel det var greit å presentere det slik det ble tatt den 2. juni i år. La med versjon 2 for å vise fortrinnet med å bære rundt på en stor Sigma.

Versjon 1 tatt med en brennvidde på 340 mm og bildet er presentert i originalt utsnitt, mens versjon 2 er knipset på nesten 800 mm og cropet nær 50 prosent. De to forskjellige bildene viser at det kan være greit å bruke en zoom når man er tvunget til å holde posisjonen mens man fotograferer. På slike motiver er det jo ingen muligheter til å forflytte seg, og man har kort tid og få sjanser til å koble på en converter.
morten m.
Hei Kjartan. Dette bildet føyer seg inn i den etterhvert så lange rekken av de virkelig flotte uglebildene dine.

Jeg liker definitivt versjon 1 best. Her er uglene presentert på en fin måte, der hvor man ser omgivelsene denne vakre fuglen lever i. Bakgrunnen er godt isolert og passende for bildet.

Det som hadde gjort dette bildet enda bedre hadde vært om lyset traff begge fuglene jevnt over kroppen, samtidig som at furustammen ikke hadde vært opplyst. Dette er kanskje heller en drøm?

Dette fortjener nok en anbefaling.

MVH Morten
Ann F.
Beskjæring nedenfra synes jeg er unødvendig, tvertimot, det er et lite grønt slør som gir hint om omgivelsene, og at de sitter høyt i bildet passer med uglene.
Men jeg ville sterkt vurdert en beskjæring ned til horisontal gren i bakgrunnen mot venstre, den like under det store gule området t.v. for granleggen over uglene. Da blir også oppmerksomheten mer konsentrert om fugleansiktene.

mvh Ann

P.S. bortsett fra dette, nydelig åkkesom.
Kjartan T.
Takk til Morten og Ann også. Greit å høre andres mening om dette bildet, og da spesielt forslag til beskjæringer. Måtte vel nesten ha satt kunstlys på fuglene for å ha fått til noe som traff bedre enn dette Morten:)
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et meget flott bilde av lappuglene i sitt rette miljø. Flott skarphet og et nydelig lys fremmer miljøet og uglene meget bra. Uglene innehar en nydelig positur, der jegeren er rakrygget mens den andre har en noe lutaktig holdning. Flott blikk der den ene ser mot fotografen mens den andre ser noe opp på partneren. Flott sittestilling, der begge blir presentert på en utmerket måte, der den flotte fjærdrakten kommer fint tilsyne. Furuleggen gjør sikkert uglene trygghet med sin kamuflasje og av den grunn føler seg sikkert noe trygge. Meget bra dette der begge versjonene krever en anbefaling. Flott fanget, på rett plass til rett tid!!

Ha en fin sommer!!

Mvh

Odd E.
Tove H.
Skarpt og fint uglebilde med fint lys. Fin kamuflasje, fjærdrakten går nesten i ett med furustammen. Fint med blikkontakten med den ene.
Mvh Tove
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger fra dere også Odd og Tove. Glad for at dere liker bildet. Fortsatt god sommer!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu