Hubro
Håndholdt fra båt. Vår største ugle satt i en flott bergvegg. Litt av en opplevelse!

Synes selv jeg fikk med en del av det typiske miljøet som fuglen holder til i her, og er godt fornøyd med å kunne presentere bilder av denne sjeldenheten ute i norsk natur...

Men for de som ikke bryr seg om det er hubro eller bydue som er avbildet så blir dette kanskje for tamt? Tar gjerne en diskusjon på det.
Bildet inngår i albumet - Ugler - - En egen serie viet noen av våre mest fotogene fugler.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265015} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Edvin S.
Oii ...
Igjen en av de sjeldne skapningene våre. Hubro har jeg sett en gang i mitt liv, men den noe lengere unna enn denne.
Her har du fanget hubroen i sitt rett element, der den sitter og gransker omgivelsene. Teknisk er det noe å hente, men regner med at det en crop.
Du Kjartan, du får melde deg inn på skytterlaget. Det er en prestasjon å få denne håndholdt, og enda fra en båt ;-)

Grattis ;-)

:: ~ Arne
Edvin S.
Var noen skrivefeil :-)
... men jeg regner med at du skjønner hva jeg skriver i farten ;-)

:: ~ Arne
Mathias B.
Selv om det bildemessig ikke er helt på topp. Så er det alltid morsomt å se bilder av denne ugla. Det er jo i og for seg en prestasjon i seg selv å kare å håndholde det beistet av en Sigma. Veldig bra.

-Mathias
Terje S.
Kjartan du er ram å spore opp skjeldenheter og ryktene går om nordlandskysten. Sjøl med Sigma blir det langt unna men syntes du viser Hubro i sitt rette miljø. Skal nærbilder tas av denne arten anbefales Finlands hovedstad Helsinki der det angivelig hekker 5 Hubropar midt i byen. Se ellers vedlagte link med video fra fotballkampen Finland-Belgia som måtte stoppes i 5 minutt nettopp pga Hubro. Artig innslag


http://www.youtube.com/watch?v=4dMBFOiYxT0


Mvh Terje
Kjetil S.
Hei

Hubro i sitt naturlige element er alltid en stor opplevelse, og du formidler litt av det her. Synes det er et greit miljøbilde som mangler endel på å være godt fuglefoto. Blir litt svak detaljering etter min smak.

Terje: Du behøver jo ikke dra lenger enn til Midsund for å se hubro:) Er en vanlig, men tungsett fugl som er ekstremt var for forstyrrelser på hekkeplass dog.

Kjetil
Kjartan T.
Jeg har ingen problemer med å skjønne deg Arne:) Takk for kommentaren. Ellers har nok den håndholdte linsa gjort sitt til at dette ikke er helt topp teknisk, men det trenger det vel kanskje ikke å være for å gi en opplevelse? Her inne er jo folk fantatikere nå det gjelder skarpheten i bilder, men sånn er det jo bare:)

Mathias, jeg hadde nok foretrukket stativ, men i enkelte situasjoner er det håpløst.

Takk også for linken Terje, jeg la merke til det tv-innslaget tidligere også. Litt merkelig med en sky fugl som har slått seg til inne på en fotballstadion.

Ellers kan jeg skrive under på at det ikke er hver dag vi ser hubro selv her hvor vi har flere par i nærheten av byen. Tungsett er et bra ord, Kjetil. Fikk noen flere bilder som jeg sikkert viser frem etter hvert. Kanskje faller noen av de nærmere ditt fotohjerte.
Espen B.
Sikkert en flott opplevelse men jeg deler Kjetils syn på bildet. Det liksom ikke helt på nivå med lappuglene dine for å si det sånn.

mvh
Espen
morten m.
Teknisk, er bildet som andre sier, ikke helt på topp, men du verden for en opplevelse dette må være. Det er ikke akkurat dagligkost å i det hele tatt få se en hubro i Norge. Å få tatt bilde av den er jo en enda større prestasjon.

Utsnittet liker jeg. Altfor mange artsbilder er etter min mening fotografert for tett innpå. Miljøet disse fuglene lever i er også av interesse; av og til.

Fin dokumentasjon på arten, men forståelig nok ikke et gullbilde i fotojakta i villmarksliv.
Ruth S.
Gratulerer! Dette var et flott bilde! Hubro skriker ofte bak huset hos meg, men klarer ikke kunsten å knipse den!
I år har paret bare 1 unge, men i fjor var det 2 unger. Det er en flott fugl!

-ruth-
Kjartan T.
Takk igjen til nye skribenter og kritikere...

Espen og Morten, jeg er selvfølgelig helt enig i at det ikke holder samme mål som lappugler og gullbilder av ørn og bjørn. Likevel er jeg som tidligere nevnt ganske fornøyd med å ha bildet i arkivet. Nå vet jeg at det er mulig å få bilder av hubro, også får tida vise om jeg er heldigere med lys og fugl når/om jeg igjen får muligheten. Vil i hvert fall prøve.

Heldig du Ruth som har en slik fugl bak huset. Vær forsiktig med å oppsøke den tidlig i hekkesesongen, og ta godt vare på denne skatten. I dag vet vi i grunnen lite om hubroens forekomst i Norge, man antar at den har gått sterkt tilbake spesielt i innlandet. En sjelden, flott, mystisk og spennende art er det!
Svein B.
Rent bildekvalitetsmessig/teknisk ligger dette bildet selvfølgelig noen hakk bak noen av disse mer teknisk perfekte fugle/dyrebildene en aldri får sett seg mett på- men for meg gir likevel bilder som dette mye i form av en ekte opplevelse. Mye av denne ''komersielle'' fotograferingen, med køkjøring av fotografer til de samme skjulene, gir jo flotte bilder- men ofte lite personlig preg over bildene. Her gir bildet en følelse av en spontan opplevelse- slik naturen oftest byr seg fram. Det er godt innhold i seg selv.

Så får vi heller håpe at muligheten byr seg for deg til å få denne staskaren i bedre lys en gang, og med mulighet for å gi bildet enda litt hvassere teknisk kvalitet. Her i mine områder er hubroen så godt som fraværende- men drømmen om å få oppleve denne trollfuglen i kjente skogstrakter en gang er der, og forhåpentligvis blir det heller ikke bare ''luftslott'' av drømmene.

Mvh
Svein B
ketil o.
Hei!
Et fint og sjeldent bilde dette. Liker det svært godt. Skulle gjerne opplevd dette jeg også.
Mvh:ketil
Kjell Ivar Ø.
Teknisk kunne det vert bedre men likevel et flott miljøbilde av
en sjeldenhet. Vanskelig og ta opp en diskusjon med et bilde av en hubro kontra bydue. Tross alt en sjeldenhet.
Mvh Kjell ivar
Kjartan T.
Takk igjen til Svein, Ketil og Kjell Ivar for tilbakemeldinger på bildet. Jeg er veldig usikker på hvordan hubroen har det Svein, men jeg krysser fingrene for at drømmen din skal bli virkelig og at den igjen sprer seg til kjente biotoper i innlandet.

Kjell Ivar, jeg regnet i grunnen ikke med at du slengte deg på denne diskusjonen. Hadde likevel håpet at noen andre som ikke bryr seg om det er katt eller gaupe som er avbildet ble med. Det byr seg vel flere sjanser...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu