Havørn på fisketur
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265661} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Monika Frisvold V.
Et blinkskudd
Herlig bilde av Havørna med flott skarphet...
Ser jo ut som om den springer på sjøen....
Hvor i namdalen er dette...siden jeg snart beveger meg dit...?
meget severdig...
Edvin S.
Meget flott, men du har deg sjøl å takke for at du har lagt lista så høyt ;-)
Her ble det ikke helt ''Oiii .. '' , men et flott bilde som det ikke er noe å trekke for. Nydelig lys og alt sitter som det skal - Grattis med enda et flott bilde ;-)

:: ~ Arne
Kjartan T.
Hei og takk for fine ord om bildet Monika. Likte den kaotiske posituren godt selv også. Ørna er selvfølgelig fra Flatanger:)

Mer på: http://www.norway-nature.com - men jeg vet ikke om det finnes flere ledige plasser denne sesongen.

Arne, takk... og det blir stadig vanskeligere å få til et oiii. Trodde kanskje noen ville oiiiie over en fots grep, lyset og vingene ut. Enkelt er det i hvertfall ikke å få alt til å klaffe på denne måten, men når det gjelder havørn har vi jo begynt å sett mye spektakulert!

Edvin S.
Ja Kjartan, det er ikke mange år siden et slikt bilde ville vekt oppsikt, og ville blitt godt belønnet mange steder. Det er ikke mange år siden heller at det var en kjempebelønning for den som fikk et bilde av en norsk bjørn. Nå er knapt noen som hever øyebrynene om ikke bjørnen snuser på frontelementet. Er det ikke 2500 bjørner i Sverige og det ventes at endel vil krysse grensen. Da er det verre med dverggåsa. Det er ikke sikkert at det er noen igjen om 5 år. I år forstyrret en flokk med havørn de fra å hekke på Valdak myra.

Her har det vært blå himmel og solskinn i ei uke, men her på lørdag frøs jeg da jeg tok en utepils, selv om jeg hadde svær skinnjakke på meg. Gradestokken viser bare 13-14 og det er iskald vind.
Det var ikke slik før i ræva :)

:: ~ Arne
Rolf S.
Det ingen tvil om at dette er ett blinkskudd og det ligger nok i toppen av de Havørn bildene jeg husker.
Du har jaggu meg fått ett bra arkiv med gode Havørnbilder etter hvert.
Jeg tror hvis en skal få noe ''nytt'' på Havørn nå så må det være med vidvinkel fra ubåt eller lignende.
Mvh Rolf
Frank N.
Bra knipset i rett øyeblikk. Mye action i bildet. Skarpt er det også.
Kjartan T.
Takk igjen til dere som tar dere tid til å skrive noen ord under bildet. Setter virkelig pris på det!!!

Rolf, jeg takker for tips til nye bilder av havørna. Vidvinkel fra isoporflåte er prøvd i Flatanger allerede, men ubåt er en god ide:)
Kjartan T.
Takk igjen til dere som tar dere tid til å skrive noen ord under bildet. Setter virkelig pris på det!!!

Rolf, jeg takker for tips til nye bilder av havørna. Vidvinkel fra isoporflåte er prøvd i Flatanger allerede, men ubåt er en god ide:)
Svein B.
Dette er ett rått havørnbilde synes jeg, her har du fått med blikket, vingestrekken, action og vannsprut. Alt dette rammet pent inn i en fin komposisjon og med strøken teknikk. Det er likevel litt paradoksalt at bildet likevel ikke slår meg på den måten det fortjener, jeg har sett omtrent kliss maken bilder flere ganger før- og det var nok de første av de bildene som stakk av med den store ''Oiii-en'' fra meg. Slik er det blitt- desverre kan en vel kanskje si, men også heldigvis- det er jo en enestående situasjon at det er blitt en opplevelse og mulighet tilgjengelig for mange å oppleve havørna på denne måten. Bildet er uansett like godt, selv om de finnes fra før.

Mvh
Svein B
Terje S.
Ingen tvil om at du har fått ett flott bilde av havørna når den tar fisken. Dere har sjøl lagt lista skyhøyt hva som kreves av slike bilder å jeg får prestasjonsangst til vi skal oppover i august. Neida det får jeg ikke- men det blir som Rolf sier. Hva kan gjøres annerledes ? Kreativiteten settes på prøve for å komme videre. Hva blir det neste ? Kamera påmontert fisken når ørna tar den ? Dykkerdrakt og vidvinkel når ørna slår ? Tanker og innspill ønskes.

Terje
Kjartan T.
Takk igjen for kommentarer.

Bare vent til jeg får havørna til plukke opp en bjørneunge mens jeg tar bilder av dette fra en fjernstyrt lundefugl.

Spøk til side. Til de fleste motiver her på Foto.no kan man faktisk si det som Svein, Arne og flere her skriver. Rart at mange fokuserer slik på overfloden av havørnbilder. Det er da jaggu mange arter vi kan ta for oss på den måten. Det meste i norsk natur er vel godt fotografert, smålom, rødrev, bjørn og hønsehauk. Poenget er vel bare at dette med havørna var så veldig, veldig vanskelig for noen år siden. Med digitalt kamera og verdens beste havørnguide i Flatanger har det plutselig blitt overkommelig, og flere av oss som tar turer der ute liker også å legge ut bilder her på Foto.no.

Jeg vet da søren jeg, men det er så moro å drive med dette at jeg aldri føler at jeg blir ferdig med å fotografere havørn, lunde og bjørn. En gang skal jeg nok få alle til å si oiii igjen...
I mens får dere bortskjemte dottere bare gjespe over slike bilder:)
Avsluttet .
Dette er det beste havørn bilde jeg har sett til nå.
Helt unikt er dette.
Du skulle bare vist hvor mye jeg liker bildene dine.
Og det er ikke rart at jeg blir inspirert av ditt arbeid Kjartan.
Du er nok en av mine favoritt fotografer.
Kjartan T.
Takk Jan Erik, trivelig å høre det. Driver med forskjellige prosjekter for tida, og har vært litt for lite aktiv her på Foto.no i det siste, men det kommer kanskje utover høsten igjen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu