- Ved Obrestad fyr 07.07.07 -
07.07.07 var ein ein grå dag med mykje regn. Her er det Obrestad fyr som har frodig vekst i potet-og kornåkeren.Denne sommaren har bonden endra på planteradene sine
. I fjor på same tida var det 20gr. og bonden hadde planta slik at rekkene slynga seg vertikale bakover, noko som ga ein flott dybde.
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger337
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266398} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Steinulf L.

Et enkelt og pent landskapsbilde med litt regntung stemning. Fin flateinndeling, men ser at bonden ikke helt har spilt på lag iår. Ha en fin dag.
Simen B.

Synes dette er flott med den litt tunge og grå stemningen. Spesielt landskap med åkeren som går helt ned til klippene og sjøkanten. Staselig fyr selv om det blir lite der bak:)

mvh Simen
Anne-Lise S.

Mektig landskap dette her, og det ser absolutt ut til at det skal bli en god potethøst i år! Synd bonden ikke tenkte på at du skulle dit for å ta bilder, for kan tenke meg at dybdevirkninga av radene mot fyret er praktfull. God plassering av fyret og dets bygninger. Liker også lagdelinga innover. :-) Også gode tegninger på den regntunge himmelen. Flott å se helt ned til sjøen, og hvordan vær og vind har skapt kanten ned mot den slik den sees mot høyre i midten her. Litt dystert bilde egentlig pga. at fargene blir såpass mørke og det er en stemning over dette som om uværet snart braker løs, og det er jo tiltenkt også så her lykkes du godt! :-)

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Bildet er teknisk meget bra med god skarphet og bra detaljgjengivelse,
fint komponert, fint med litt variasjon også, godt du har bildene frå i fjor til samanlikning.
Fin naturidyll dette her.

Inger Anne
Ole-Kristian T.

Hei igjen Tone! Det er godt det går an å ta bilder selv om det er gråttt og regntungt! Her liker jeg godt den duse kontrasten mellom alt det grønne og den varm-grå himmelen, som har mange nyanser og kulører. Jeg liker gløttet av havet til høyre, som skaper liv og vekker oppmerksomhet dit øynene ledes.

Ellers er det to nydelige linjer fra venstre mot høyre, en rett (skillet mellom potetåkeren og det lysegrønne partiet bakenfor) og den mer trappetrinnliknende linja som skiller terrenget fra skyene og vannet. Det ørlille innslaget av potetblomstene (sikkert noen etternølere) skaper også et lite spenningsmoment i bildet.

Etter min smak blir det allikevel mye potetåker og lite av det bakenfor, som kanskje ser vel så interessant ut? Men kanskje er jeg styrt for mye av det tradisjonelle i et slikt synspunkt. Liker bildet ditt uansett :)
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Nå er det snart 2 veker sidan eg tok dette bildet og det har vore mange dagar med regn og gråver. Men det har vore nokre dagar med korte solgløtt. Men nå fortivlar bøndene pga det fuktige og varme veret har ført til uvanleg tidleg tørråte på potetavlingane. Men i dag har det beintfram ikkje regna. Det fall 60mm regn på Sola i går.
Ole Kristian: Takk for grundig kommentar. Eg er heilt enig når det gjeld for mange potetrekker i forgrunnen, samanlikna med kornåkeren bak. Men denne åkeren ligg på ein høgde og eg står nederst og strekk meg over potetplantene.
Anne-Lise:Takk for god analyse av bildet. Bonden planta nok etter at potetene må flyttast litt kvart år. Og det var litt av den dystre stemninga eg ville få fram her.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu