Trenger hjelp til artsbestemmelse
Min kone mener dette er en eller annen art av Veronika. Blomsten er ca 5 mm i diameter.
Sigma 105mm + belg er brukt.
Vet at det ikke er helt skarp. Trenger bare hjelp til å bestemme navn.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266431} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Line Kristin W.

Ved spørsmål om artsbestemmelse bør du alltid ta med hele planten, - dog gjerne sammen med et nærbilde av blomsten. Både blader, stengel og selve blomsten(e)s voksemåte er viktig. Har planten én enkelt blomst, blomsterklaser, evt. flere/mange enkeltblomster som vokser hvordan? Plantens høyde? Er vokseformen krypende eller opprett?
I tvilstilfeller er også informasjon om voksested viktig; f. eks. vått/tørt, skog/eng/strand, lys/skygge, jord/stengrunn... osv.

Jeg drar ikke uten videre kjensel på noen Veronika jeg kjenner (denne har tilsynelatende heller ikke fire fliker/sammenvokste kronblader), men her har du en generell beskrivelse; ''Ett- eller flerårige urter. Blad motsatte eller kransstilte, øverst av og til spredte. Blomster i endestilte kvaster eller klaser, eller enkeltvis i bladhjørnene. Beger dypt 5-fliket. Krone flat eller begerformet, de fire flikene ofte ulike, sammenvokste nederst. Bare to pollenbærere som stikker ut. Frukten flat, hjerteformet eller 2-fliket. 200 arter'' (Teknologisk Forlags store illustrerte flora for Norge og Nord-Europa).

- Line :-)

Jan Erik L.

Takk Line. ;-) Vet jeg skulle hatt med hele planten, men målet var nå først og fremst å ta et bilde av en knøttliten skjønnhet, ikke artsbestemmelsen. Kunne selvsagt tatt et eget bilde i den hensikt, men kona har nå klippet plenen!
Men ut fra din (floraens) beskrivelse, så ser det ikke ut til å være en Veronika. Jeg får avvente litt, kan jo publisere bildet uten å spesifisere art.
Line Kristin W.

Klippet plenen?!? Og sånt no' finner'u deg i, Jan Erik? ;-)

Send vandalen over grensen et par uker, du, - da kommer nok din smekre skjønnhet tilbake så du atter kan nyte hyggestunder med henne i det grønne :-)
Birna R.

Vassarve (Stellaria media). Tilhører nellikfamilien og er en av landets vanligste planter, men som regel er den ikke storvokst :)
Jan Erik L.

Mange takk Bjørn. Du har oversikten. Storvokst var den ikke, nei. Som jeg skrev, ca 5 mm i diameter. Takk atter en gang.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu