Båstrupe
En liten hyllest til hunnfuglen. Selv om hannen av blåstrupen er den vakreste og mest fotograferte så er dette også en flott liten skapning!

Bildet er tatt helt på nærgrensa til dette objektivet. Det ble brukt lyd for å lokke fuglen fram.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-14 21:40:26
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm f 5.6 DG
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Svein B.

Hunnen av blåstrupen kommer lett i skyggen av hannen- men som du sier, begge er noen utrolig flotte fugler. Fin skarphet på fuglen, men omgivelsene blir vel rotete for min smak her Kjartan. Pent lys som gir gode detaljer- men desverre også forsterker den noe rotete bakgrunnen ytterligere.

Mvh
Svein B
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Et meget flott bilde av blåstrupehunnen. Fint fanget blant løvverket og inne blant kvistene. Ikke vanskelig å se at dette er en blåstrupe når en treffer de i fjellet. Figlene er veldig like av kroppsform, så det er fargene som angir kjønn. Blåstrupen er nok en flott stemningsfugle blant fjellets fugler. Den konkurrerer på linje med lerkene i fjellet hva spill angår. Flott fanget denne, der den fremstår som skarp og med gode fargetoner. Kunne gjerne sett fuglen og bildet i sin helhet noe mørkere, da lyset er noe hardt inn på hoderegionen. Uansett er flott komponert bilde i et fint utsnitt Kjartan.

Ha en fortsatt fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Kjartan T.

Rotete bakgrunn eller miljø Svein? Jeg skjønner hva du mener. Tenkte tanken da jeg kikket på bildet første gang, men for hunnfuglen av blåstrupe snakker vi vel her om mer naturlige omgivelser. Blåstrupehannen eksponerer seg gjerne i toppen av vierkrattet, men hunnen er alltid vanskelig å se, snikende rundt i kvist og kvast. Selv falt jeg for rotet, men i dag vil jo de fleste ha rene klare bilder selv av gjerdesmetten. Slik har det blitt. Har et bilde der den sitter litt bedre til, men håper du ser at det var et poeng her :)

Takk til deg også Odd!!!
Jan Inge K.

Synes dette var bra,jeg. Det er vel slik vi oftest ser den? Foretrekker bilder der man kan ane litt av miljøet framfor rene artsportretter der det meste av omgivelser er fjernet ved hjelp av datamagi....
Svein B.

Jeg skjønner hva du mener Kjartan, og selvfølgelig er hannen den som eksponerer seg mest- men blåstrupehunnen viser seg da i viertoppene omtrent like ofte som hannen den også så lenge den ikke ligger på egg, så jeg synes vel ikke at den ''fortjener'' rotete miljø for at det skal bli en god beskrivelse av den som ''art inkl miljø''. Miljø/omgivelser/bakgrunn som blir såpass dominerende som her går litt for mye ut over presentasjonen synes jeg- det går fint an å vise miljø på en noe avdempet måte. Miljø i fuglebilder er jeg for- spesielt i bildene der det kan vise litt om arters levesett og levested, men hvorfor ikke bruke miljøet på en kledelig måte uten at det dominerer- noe jeg synes det gjør her.

Mvh
Svein B
G. Hanna W.

Hei
Du har et så utrolig behagelig trekk over bildene dine!
Det er en fryd å hvile øynene på.
Per Einar G.

Hei,

Dette bildet likte jeg, velkomponert og med god øyekontakt og god fokus på øyet. Fint med den diffuse omkransingen av omgivelsene.

Per E.
Kjartan T.

Takker og bukker for nye kommentarer til bildet av blåstrupen. Morsomt å presentere noen nye fuglearter i serien min her også. Det begynner å bli en del og jeg har egentlig mange liggende klar, men får ta de litt etter som tida går. Det blir vel en lang førjulsvinter uten for mye fuglefotografering.
Avsluttet .

Flott lys over blåstrupen, syntes ikke omgivelsene forsyrrer altfor mye, fuglen er så i fokus her, fine varme toner i bakgrunnen og fin skarphet.
Mvh Liselotte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu