Sommerflørt
Regnet siler ned, og nordvestkulingen har feid vekk all sommeridyll langs namdalskysten... Etter en våt kajakktur, sitter jeg igjen og kikker på bilder fra Runde. Hadde ikke tenkt å legge ut flere lunder i denne omgang, men fikk så lyst til å dele disse to flørtende fuglene med dere:-)

I lengtende håp på sommervarmen, koser jeg med med disse to.

Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger912
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267235} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Carsten A.

Fin situasjon mellom lunder, men presentasjonen er vel alt for mørk. Her er det rom for å løfte mellomtonene ganske betydelig, og det vil et ellers bra bilde vinne kraftig på.

MVH CA
Terje H.

Så utrolig søtt bilde:) Synes ikke det var så mørkt. Ser fint ut på min skjerm.
Truls L.

Et nydelig bilde av lundefuglene. Ser helt fint ut på min skjerm og. Syns ikke det er for mørkt :)

Mvh Truls
Avsluttet .

Ser bra ut på min skjerm også. Et herlig øyeblikk du har fanga her. Vakkert rett og slett. Mvh Liselotte
Stein Helge v.

Nydelig naturbilde. Det oser kjærlighet ut av det
ketil o.

Hei!
Et vakkert bilde med både skarphet,detaljer,farger og komp sittende som et skudd. Synes heller ikke bildet er for mørkt.
Mvh:
Ketil
Anne Ø.

Å, du verden så vakkert og så bra tatt!!!!

Anne:)
Stian H.

Hjertelig takk for ros alle sammen, varmer i sommerkulda;-)

Koselig at dere likte mine flørtende lunder. Har en hel serie med disse, og det var ikke så enkelt å velge da alle var så søte...

Carsten: Mulig det sorte er sort nok. Ble nok noe mørkere da jeg økte konstrast og gjorde bildet litt mørkere. Kunnne kanskje lettet det sorte i fuglene noe.

Liselotte: Tusen takk for det :-)


Stian
Carsten A.

Det er jo bare å ta bildet inn i PS og så se på histogrammet der. Det viser ganske tydelig hva jeg har bemerket. Dessuten er kontrasten en god del for høy, slik at den mørke delen av fjærdrakten gror igjen. Brystfjærene til lunde er nøytralhvite, her er det imidlertid et gråbrunt stikk.

MVH CA

Jon Erik V.

Et virkelig flott øyeblikk du deler med oss igjen Stian, det er bare å ta av seg hatten og spytte snus'n. Og for å si det sånn, med slike bilder av toppkvalitet, kan du komme med mange flere bilder av denne sjarmerende papegøyen og andre sjarmtroll. Bildet fremstår svært bra på min skjerm og i mine øyne, og bildet er ikke for mørkt etter min mening. Spørsmålet er Epson'en leverer ut det samme på papiret, men det gjør den vel.. Lyset og skarpheten er på det beste, og det er en fin sløring rundt dette ekteparet. Du har nevnt det sorte, men dette har du taklet veldig bra. Svart og hvitt er jo det vanskeliste å få riktig frem rent fotografisk, men som sagt.. et toppbilde igjen!

Mye regn = mye vann i elvene..

Jon

Jan-Eilert P.

Pen situasjon og flott lys.

For mørke skygger er nevnt. (Noe jeg er enig i). I tillegg kunne (etter min mening) bildet vært tjent med å kuttes i v. side . Ikke mer enn at du akkuratt får med berget på v. side og så ørlite på h. Kvadratisk komp. Det gir to trekanter i hvert hjørne som er kledelig. Nå blir det litt påtatt blura i v. side. Skulle jeg driste meg til å ønske noe mer måtte det være litt selektiv skarping av fuglene.

Litt mer jobbing med dette så har du et utrolig flott lundebilde. Det er veldig flott så jeg tror jeg ville jobbet litt mer med det.

Jan-Eilert
Stian H.

Takk for de siste tips og kommentarer.

Har kikket litt mer på bildet, og histogrammet er perfekt i tiff-fila som er konvertert i lightroom. Videre i bildebehandlingen er fuglene lysnet opp noe i levels, og bakgrunnen dempet noe. så langt alt vel.

Problemet oppsto da jeg til slutt har økt kontrast noe og gjort bildet litt mørkere, da ble skyggene for mørke. Skal se på bildet en gang til, men får ta det fra starten etter rawkonverteringa.

JEP: Takk for tips, skal gi deg beskjed når jeg legger ut en ny verson. Konstruktive kommentarer mottas bestandig med takk, eneste måten å forbedre seg selv:-)
Jobber på spreng med innramming og utskrifter til utstilling i morgen ettermiddag, så får kikke på dette til helga.

Stian

Avsluttet .

Skjelden vakket og noe anneledes Lundebilde.
Ryddig og enkelt.

Er enig med CA om kontrast og den noe mørke fjærdrakten...men men forsiktig den fine kveldsstemningen slik jeg oplever den kan fort bli borte.


Odd
Steinulf L.

Her spiller vel de forskjellige skjermene også en rolle for inntrykket. Vakkert bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu