Fjelljo
Dette er en av fugleverdens mest elegante flyvere. Halen er todelt, med de lange midtfjærene øverst. Fjelljoen kan dermed styre halen i to retninger samtidig. Den øverste lange midthalen kan styres en annen vei enn hovedhalen underst. Dette gjør fjelljoen ualminnelig manøvreringsdyktig.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger467
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Stian H.

Hei.

En vakker og utrolig elegant fugl, som jeg kjenner best med sin like elegante slektning ved havet; tyvjo.

Bildet kunne blitt bra, men helt ærlig synes jeg du har alt for lite detaljer her sammen med mye støy. Ikke vondt ment, men jeg håper du tåler min ærlige mening :-) Du har selv lagt lista veldig høyt med dine flotte bilder, så jeg regner med du tåler det...

Stian
Ketil K.

Du har rett Stian. Bildet er tatt i dårlig lys og lysnet i etterarbeid, ikke akkurat de beste forholdene, men er lagt ut for å vise hvordan den todelte halen jobber i to uavhengige lag. Som du vil se styrer hovedhalen i én retning, mens de forlengede halefjærene jobber en annen vei. (Normalt er fjelljo en adskillig vanskeligere fugl å få bilde av i flukt enn mange andre arter, så lenge det ikke dreier seg om ren reirtilknyttet fotografering.) Gråmåke er dette ikke.
Avsluttet .

Er enig med Stian i noe, men ut fra de forutsetningene du forteller her er dette et meget bra bilde. Støyen skyldes vel som du vet dårlig lys kombinert med høy iso og er ikke lett å få fjernet helt.

Rune
Kjell Sigurd S.

Kjenner ikke denne, men ut fra bygning ser den både rask og rørlig ut. Landskapet bak gir hint om høyfjellet og passer utmerket. Detaljene er ikke på topp men bildet har definitivt kvaliteter alikevel. Supplert med teksten ble det en fin naturskildring. Well done!

Kjell S
Vegard L.

Fin info om fuglen. Fin behagelig bakgrunn. Ikke teknisk på topp når det gjelder fuglen. Det er ikke enkelt med fluktbilder. Stå på.
Vegard
Carsten A.

Fuglen er veldig flott og elegant, bl.a. tar den seg veldig fint ut med de to lange halefjærene. Kombinasjonen av hvite og nesten helt svarte fjær setter store krav til opptaksteknikken, og dette er ikke lett å løse selv med godt lysnivå (etter egen erfaring med fjelljo på Svalbard for en ukes tid siden).

Er vel ellers enig ned StianH, noe for svak detaljering og toneforløpet blir ikke så bra. Syns ikke de fine lange halefjærene kommer så godt frem her heller. Kan skyldes opptaksvinkelen.

MVH CA
Svein B.

Ett av fjellheimens definitivt mer spennende innslag fjelljoen, og å oppleve denne grasiøse flygeren er en stilstudie i eleganse og manøvreringsteknikk. Samtidig er den en karismatisk fugl med mye ''vesen'' ved seg, og det er alltid opplevelser i vente for den som følger med disse fuglene over litt tid. Som en artspresentasjon av fuglen er bildet greit, men den tekniske kvaliteten er desverre såpass skral at rent fotomessig faller det igjennom. Forholdet mellom bakgrunn og hovedmotiv er fin, men jeg tror kanskje ett litt romsligere utsnitt med enda mere bakgrunn vil fungere like godt. Posituren er fin- med bedre kvalitet teknisk er dette ett godbilde av en flott fugl!

Mvh
Svein B
Ketil K.

Takker for gode tilbakemeldinger og nyttige råd. Det er helt riktig at her var det for dårlig gjennomtenkt presentasjon. Jeg har sett på originalbildet. Det er skarpt, men dessverre undereksponert. Kombinert med lang avstand ble resultatet deretter.
Kjell G.

Jeg synes dette er et bra treff på en flott fugl. Teknisk sett er vel det meste sagt i kommentarene ovenfor.

For øvrig gleder jeg meg over å se at ''Bildet inngår i serien Norske fuglearter'', og jeg ser frem til nye arter i tiden fremomver.

mvh kjellg


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu