Min adresse er som før, opp en trapp og inn en dør!
Utstyr
  • Sony Cyber shot
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268081} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Elisabeth J.

Trappen gir fin dybde til bildet, og jeg liker følelsen bildet gir av en trapp til gamledager på en måte:) Men jeg synes bildet ser noe komprimert(pikslete) ut, eller er det bare meg?
Mvh Elisabeth Jensen
Nely d.

Hei Elisabeth,
Takk for din tilbakemelding. Ja, du kan nok ha rett. Jeg måtte komprimere bildet nokså mye for å kunne legge det inn på Foto.no. Det er et problem med bilder som er tatt på høykant. Kan sikkert stille inn kamera, slik at det ikke lenger er noe problem, men ville det ikke gi en dårligere kvalitet når jeg skulle ønske å ta det ut på papir? Noen som har gode råd når det gjelder dette?
Hilsen, Nely
Elisabeth J.

Hm, underlig det, bildefilen blir hos meg alltid mindre når bildet er på høykant (siden det da er høden som begrenser hvor stort bildet kan være, her på foto.no rundt 750piksler) og dermed trenger jeg ikke komprimere like mye som på bilder som ligger.
Fotoutskrifter vil jo som regel trenge høyere oppløsning (piksler per cm) enn bilder fremvist på skjerm. Så dersom du tenker å bruke bildet til utskrift anbefaler jeg å heller lage en ny verson av orginalen hvor du velger en oppløsning bedre egnet for det.
Når jeg tar bilder stiller jeg alltid kamera på maks oppløsning. Det er for meg bedre å komprimere en kopi av bildet kontrollert på pc med en backup orginal liggende for senere bruk, enn å ta bildet med for lav oppløsning og erge seg over for mye komprimering i ettertid uten at man kan gjøre noe med det.
Det er mulig jeg har missforstått hva du mente, men utifra det du skriver er dette slik jeg har oppfattet det. Håper jeg ikke har missforstått totalt:)
Mvh Elisabeth Jensen
Elisabeth J.

Foresten, takk for meget oppmuntrende kommentar hos meg:)
Nely d.

Takk for gode råd Elisabeth. Jeg tror nok at jeg bør jobbe mer med innstillinger før jeg tar et bilde. Skal lese litt mer i bruksanvisningene til kameraene mine og se om jeg finner ut av ting. Som du kanskje så var dette bildet tatt med compact kamera. Kanskje det ikke hadde blitt samme problem hvis jeg hadde brukt mitt speilrefleks kamera. Hilsen, Nely (og forresten var kommentarene til ditt bilde velfortjent!)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu