60 knop +
Tok bildet i vinter. Ett av mange i en serie. Husker ikke nøyaktige værdata, men 60+ er ikke en overdrivelse.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon ED AFS-VR 70-200MM 1:2.8G
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268261} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Geir Atle R.
Komposisjonsmessig tror jeg du vil få et sterkere bilde dersom du cropper høyresiden vertikalt (tar bort første lille bølgetopp nederst) slik at plattformen kommer i midtstilling.

Hadde vært interessant å høre hva du ønsker å formidle med bildet - det går på om jeg føler det du hadde som intensjon, og for meg er det en av faktorene om et bilde er vellykket.

Lars G.
Vil vel formidle dårlig vær til havs. Det er vanskelig å få frem uvær på bilder der ute, hovedsakelig fordi det er vanskelig å få et lavt nok standpunkt. Vel, uten å risikere livet eller bryte sikkerhetsregler.
Bjørn Tore Manuel E.
Ta en titt på bildet når du Flip horisontalt Bildet fungerer bedre på denne måte synes jeg.
Om det da blir speilvendt vet jo ingen ,-)
Toneforløpet i bildet synes jeg er bra, fra det lyse over i det mørke.
Lars G.
Jada, det virker. Men tror jeg liker det bedre som det er. Kanskje fordi jeg er vant med synet av plattforma.
Geir Atle R.
Ok, vær til havs er ruskete. For ytterligere å forsterke været kunne det kanskje være en mulighet å legge til støy i bildet, mer grovkornet slik at plattformen ikke fremstår så ''ren''.

Uansett, du har tatt et godt bilde med ditt D200. Fortsett med å ta slike bilder og vær bevisst på hva du vil formidle :-)
Lars G.
Ja det skal jeg gjøre, Geir Atle, og har tatt mange før. Venter spent på den nye scanneren så jeg får scanna litt gamle 6x6. Ankommer forhåpentligvis i morgen. Ødela en 40mm til H'bladaren for å ta et slikt en gang.
Pål E.
Hei,

Veldig flott bilde. Spennende med et motiv som bare ligger og venter i disen. Nydelige skarphet på bølgene (ser du har et godt objektiv :)

mvh,
PE
Erik J.
Utrolig fin inndeling i for-, mellom- og bakgrunn ved hjelp av lysforholdene innover i bildet- til tross for få elementer (hav og plattform) -men hvilke elementer! Lekkert!
Lars G.
Takker for kommentarer til Pål Eriksen og Erik Jansen.
Anne-Lise S.
Prøvde ut ideen med horisontal flip og også for meg fungerer da kompet enda bedre siden nedre diagonale linje med bølgetoppene følger leseretningen fra venstre og opp mot høyre, og til sist ender da øynene på plattformen som blir mer høyrestilt. Men noe merkelig skjer når jeg flipper, for da kommer det frem svært mange lysende prikker i vannet. Aner ikke om det er skjermen min det er noe ruskende galt med, men noe rart er det. Det samme skjer når jeg flipper vertikalt så bildet fremstår opp-ned. De samme lysende små flekkene... Hm.. Jeg synes du lykkes godt i få frem ruskeværet i bildet ditt. Mye pga de flotte overgangene i lys og farge som går fra det mørke nærmest i bildet mot det lysere øverst, der plattformen er innhyllet i dis/tåke. Du får frem gode strukturer og detaljer i bølgene også. Har du forsøkt deg på landskapsformat av motivet?

Anne-Lise
Lars G.
Hmm! Ingenting galt med skjermen din. Her er det nok foto.no som må studere litt. Må være noe med funksjonen i kombinasjon med en dårlig treff på komprimering/kontrast eller noe slikt. Får akkurat samme resultat som deg. Flippa bildet i Photoshop, og det er helt ok.

Mulig bildet ser bedre ut speilvendt, men jeg speilvender det ikke.. Bildet blir litt for dokumentarisk til at jeg er villig til det. Men fint at noen tar seg så god tid til å se på bildene mine.
Ja, har breddeformat, og tettere på, you name it. Men det er mye som skal stemme på slike bilder, og jeg valgte dette. Kanskje jeg finner mer i serien.
Takk for kommentar, Anne-Lise!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu