Sommer på Vikafjellet
Bildet er tatt på Vikafjellet 26. juli. Fremdeles ligger det en del snø her oppe.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268746} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Hei. Kjent og fremmed på samme tid. Inn for landing på en sjø ved ekvator på is - planeten...
Synes veldig godt om komposisjonen. Isen i forgrunnen og de mørke skyene forsterker inntrykket av ugjestmildhet. Fint for helheten at du tok med såpass mye av den mørke åsen til høyre.
Faller i smak, dette.
Mvh. Rune.
Avsluttet .

Dette var spennende! De store hvite snøfklekkene mot det svarte fjellet får meg til å tenke på dalmantinere:) De dramatiske skyene er også med på å understreke det mørke, dramatiske utrykket. Liker spesielt det lange, tynne isflaket som går paralelt med fjellet til venstre. flott! :)
einar e.

Takk Rune og Nina for positive kommentarer.
Jo, jeg er ganske fornøyd med bildet - kontrastene, det ugjestmilde, den nesten litt ukoselige stemningen sammen med bra dybdevirkning. Vi var på tur hjem i fra Sognefjell, og Vikafjell var den enkleste veien - og var heldige for pluselig lå fjellvannet der, med is og snø, og nesten speilblankt. Men at det skulle være så mye snø der oppe i slutten av juli hadde jeg ikke ventet.
mvh Einar
Tone A.

Hei
Dette er ikkje eit vanleg sommarbilde, men heller ei vakker sommarstemning frå fjellheimen, som fortsatt har vinterdrakta på.
Bildet osar av stilla og kulde i for-og midtgrunn, mens bakgrunnen med det tunge skylaget gir liv til bildet.
Skarpe detaljar i forgrunnen der ein ser steinane i det klare vatnet. Det diagonale isflaket er ein fin kontrast til det mørke vatnet i forgrunnen, der speglinga av det mørke skylaget dominerar saman med speglinga av det mest sebraliknande mønsteret på fjellet bak.
Det mørke fjellet i høgresida er ein fin kontrast med si meir bratte fjellside og mørketonar.
Du kunne prøvd eit lite kutt under den første mørke og vesle skya, slik at fjella og vatnet med isen fekk dominera bildet meir.
Flott dybde og kor lyset får fram fine detaljar spesielt i forgrunnen og kor snøen på fjella lyser opp mot dei mørke partia.
Er det ein liten varde som stikk opp på det smale partiet, som går ut i vatnet i høgrekanten?
Fint eksponert med skape detaljar og fine svart/kvittonar. Det mest spanande sommarbildet eg har sett til nå. Her er det jo ikkje noko som gir kjensla av sommar.
:) Tone



einar e.

Takk Tone, for grundig og ordentlig kommentar - på vakker nynorsk! Ditt forslag til endring kan jeg være enig i, men som du sikkert har oppfattet er himmelen viktig i mange av mine bilder, og også her ville jeg vise hvor spennende den var. Dermed blir det gjerne et litt uklart størrelsesforhold: hva er viktigst - himmelen eller fjellvatnet? Den spenningen tror jeg bildet tåler…
I alle fall takk for at du ville legge så mye arbeid ned i din betraktning.
mvh Einar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu