fjelljo
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Aleksander M.
Hei Kjartan!
Ikke så verst dette. Tror jeg ville foretrukket å ha den i venstre side av bildet og ikke høyre. Jeg føler at den er på vei ut av bildet. Jeg synes ikke du skal beskjære noe mer fordi da blir det mer som et vanlig fluktbilde. Synes også bakgrunnen er meget vellykket. Utydelig, men tydelig nok til at man kan se at fjellet er dens rette miljø. Skarpheten er det heller ingenting å si på. Det er et ok bilde, men det skal nok kanskje litt mer til for å få folk til å sperre opp øynene skikkelig?

Mvh Aleksander
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Hadde vært rivende stolt hvis jeg hadde tatt dette bilde. Men nå vet jeg at du setter andre krav til dine bilder, så....
Liker godt den duse bakgrunnen som viser dog litt omgivelser. Skarpt og fint ekspnert slik at man ser detaljer i færdrakten. Fint!

MvH, Johann
Carsten A.
Fint bilde av den jeg syns er den mest elegante av joene, kanskje også den mest akrobatiske flygeren.

Jeg syns det trekker litt ned med full midstilling av joen samt at de unødvendige distraksjonene til venstre er med. Bildet vinner mye med beskjæring inn fra venstre og noe i overkant .

MVH CA

Svein B.
Fjelljoen er spennende- og ett nydelig motiv. Jeg synes det er mye bra i dette bildet- teknisk er det upåklagelig, lysmessig også flott. Fint og ''riktig'' miljø. Noen svakheter er nevnt- komposisjonen er det jeg føler blir mest fremtredende. For meg tilfører komposisjonen med så mye rom bak i forhold til foran fuglen ikke noe- men jeg synes jo at snøfonnene i bakgrunnen hører med der. Optimalt ville jeg hatt utsnittet som nå, men med joen lengre til venstre i bildeflaten. En beskjæring av bildet for å bedre plasseringen av fuglen i bildeflaten vil gå utover bakgrunnen- så det er mulig at den beste løsningen er å beholde bildet som det er- og heller lete i arkivet eller gjøre nye forsøk for å få ett tilsvarende med bedre plassering av fuglen i forhold til bakgrunn og komposisjon.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takk for synspunkter. Et bilde jeg har kikket på en del ganger uten å bli helt fornøyd uansett hvordan det beskjæres. Samtidig har det, som flere har påpekt, også en del fine ting ved seg. Har forsøkt CAs forslag til beskjæring, men det skranter fortsatt. Det er vel som Svein skriver bare å gjøre noen nye forsøk når det byr seg en sjanse. Godt lys, fin bakgrunn og en skarp fugl holdt ikke denne gangen...
Rolf S.
Flott bilde der skarphet mot den svært duse bakgrunnen hever bilde, jeg er litt usikker på komposisjonen, og om snøflatene burde hvert med men har kommet frem til at det fungerer godt slikt det er fremstillt.
Mvh Rolf
John-Tore G.
Heisan. Jeg ville gjort et høydeutsnitt av dette bildet. På den måten får du plassert fjelljoen til venstre i bildeflaten samt skjært bort sneen i bakgrunnen som også jeg synes distraherer.

Mvh John-Tore
Ivar B.
Godt bilde! Jeg ser det er litt forskjellige meninger om utsnitt og komposisjon, men jeg er av den oppfatning at plasseringen av fuglen er fin. Synes bilde får mer fart og spenning med dette utsnittet enn et mer tradisjonelt utsnitt med fuglen i venstre hjørne som hadde gitt et mer statisk uttrykk. Jeg var noe mer usikker på snøflatene oppe, men har endet på at bildeflaten trenger et lite positivt ''irritasjonsmoment''. Mvh Ivar.
Kjartan T.
Hei Rolf, takk for tilbakemelding. Godt å høre!

John-Tore, jeg har prøvd å se på løsningen du skisserer. Problemet blir at bildet i såfall bare blir et greit nettbilde. Jeg prøver å legge ut bilder som har grei nok oppløsning for andre formater også. Et D-70 bilde beskjært så mye som du foreslår har liten bruksverdi.

Har ellers liten tro på høydeformatet. Har jo lært at vertikalbilder ofte føles innklemte og trange når bevegelseslinjene går på tvers, som her.

Takk også Ivar!
Gunnar N.
Nydelig bakgrunn gjennom hele bildet. Er usikker på komposisjonen, liksom de fleste andre, men en litt utradisjonell plassering av fuglen i bildet gir det
også litt mer actionpreg. Muligens er dette egentlig uproblematisk i dette tilfellet - men helt sikkert er det litt uvant først og fremst. Uansett et flott bilde.

mvh Gunnar N
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu