Fjellvåk
Satt sammen av to forskjellig bilder av våken, som er tatt med 1/8 sek- mellomrom. I tillegg er det tilsatt mer ''luftrom'' enn det som var på bildet. Kompositt javel, men naturlig og troverdig nok? Se artikkelen jeg skrev på foto.no om hvor grensene for manipulasjon bør ligge. http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=39244
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269317} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Knut Børge S.
Hei Ketil!

Sitter bare her å måper, fantastisk flott fluktbilde av fjellvåken dette. Super skarphet som fremmer detaljene på rovfuglen bra. Flotte farger og fint lys. Et meget, meget severdgi naturfoto!

mvh KBS
Vegard L.
Meget vakkert. Ikke noe å utsette på dette.
Vegard
Terje S.
Hei Ketil !

Først og fremst vil jeg takke deg for en flott å lærerik artikkel vedr manipulasjon. Flott at du nevner fremgangsmåten her men jeg syntes ikke dette klassifiseres til manipulasjon. Ett utrolig flott bilde av en flott Fjellvåk.

Terje
Robin J.
Kjempeflott fjellvåkbilde dette. Og fin artikkel du har skrevet. Mvh RJ
Ketil K.
Takker for hyggelige kommentarer. Jeg forsøkte her å få bilde av fjellvåken i sidelys for å få frem mest mulig detaljering i fjærdrakten.
Avsluttet .
Manaipulasjon er et negativt begrep forstår jeg, men uansett når resultatet bli så bra og fotografen opplyser om det må det da være lov. Ellers benytter jeg kun manipulasjon i tydelige sammensatte bilder og ikke i natur bilder, men dette blir vel en debatt som aldri tar slutt.

Det kan hende jeg tar feil fordi jeg ikke har gjort dette så lenge, men syntes himmelen er veldig blå når lyset på fuglen kommer fra den vinkelen som det gjør.

Dette var mine sure oppstøtt til et meget flott bilde.

Rune
Leif G.
Flotte detaljer og fartsfyllt positur Ketil! Jeg liker dette. Er bildet fra Valdresflya?
Steinulf L.
Skulle ønske det var mitt bilde.:-)
Avsluttet .
Hei Ketil,

Meget severdig bilde.

mvh
Tommy
Monika Frisvold V.
Meget severdig dette av Fjellvåk... nydelig skarphet...
Slike bilder synes jeg er en fryd å se ....
-monika-
morten m.
Fryd for øyet. Rett og slett!

Morten
Ketil K.
Takker for kritikkene. Som nevnt er bildet satt sammen av to bilder. Dette bilde vil altså IKKE kunne brukes i BioFotosammenheng med dagens regler i BioFoto, bare for å ha presisert det. Årsaken til dette er at en fugl i flukt i liten grad er KONTROLLERBARi fluktsituasjonen, selv om bildene er tatt med bare 1/8 sek. tidsforskjell. Risikoen for feil i fjærdrakt eller positur blir fort meget høy. Anbefalingen er da heller å ta seg så god tid i naturen at man får det bildet man håper på..
Odd Tore S.
Rett og slett flott av en majestetisk fugl!
Om du ikke hadde skrevet at dette var sammensatt av to bilder, hadde jeg ikke sett det. Selv om du har skrevet det, ser jeg det fortsatt ikke, dvs. bra håndverk.
Det er ikke ofte jeg har sett fjellvåk med så fin belysning på undersiden, så her vil jeg ikke bare berømme deg for skarphet, men like mye for belysning.
Det blir litt spennende å se om vi opplever fjellvåk eller ørn denne sommerferien. Om vi er så heldige å få øye på slike, har de gjerne først vært i øyenhøyde eller nedenfor oss for så raskt å ende som små prikker mot det blå, eller kanskje heller det grå.
Odd Tore
Kjell G.
Flott belysning av undersiden som gir fin detaljering. Eksponeringen er bra (lett å undereksponere slike situasjoner). Ensfarget, blå himmel er ikke så spennende, men dét oppveies av bra positur og glimt i øyet.
Kjell Sigurd S.
Godt laget og et fint resultat. Lyset faller fint på fuglen og gir fine detaljer. Det viktige glimtet i øyet er også på plass, noe som forøvrig er lett å lage :-) Likte dette. Debatten om etterbehandling av naturfotografier er forøvrig interessant og høyst nødvendig.

Kjell S
Jan-Eilert P.
Ja dette var virkelig spennende. Det er vel ofte slik vi opplever Fjellvåken. I dette perspektivet.

Og så er bildet meget illustrerende for det vi diskuterer om dagen og hva du skrev en flott artikkel om.

mvh

Jan-Eilert
Thorbjørn R.
Fint lys og upåklagelig positur. Meget bra. Jeg ser antydninger til haloer ytterst på vingespissene til høyre på min skjerm.
Jan-Eilert P.
PS: Dette er altså to bilder som er satt sammen? En eksponering for himmelen og en for fuglen? Og senere satt sammen til ett bilde?

I så tilfelle er det ganske utrolig at du har fått denne skarpheten på bildet.
Avsluttet .
Utrolig flott fuglebilde, artig å se fjørdrakta så detaljert. Fantastisk flott.
Mvh Liselotte
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Bildet er satt sammen av to forskjellige fjellvåkbilder som altså er tatt md 1/8 sek. mellomrom. Det første bilde har skarphet på hodet, og med kappet venstre vinge. Det andre bilde hadde skarpheten på fuglens venstre vinge, som er satt inn i det første. Så er det fylt ut med mer blå himmel der det manglet og rundt. Som sagt er IKKE dette noe jeg gjør i bildene mine, det er kun for diskusjonen om manipulasjon dette er laget.
Torbjørn K.
Leser det du skriver om manipulasjon med stor interesse, og er veldig enig med deg. Dette bildet ble svært så bra teknisk, og det skal godt gjøres å få det bedre enn dette. Svært bra!

Torbjørn
Terje S.
Hei Ketil !

Nattevåk etter en kjempekveld etter havørna. Ikke verdens beste lys men artig allikevel. Vært flott om du kunne legge ut de 2 versjone av bilde for at vi kan få se hvilken jobb du har gjort. All respekt for at du er en dyktig naturfotograf men er ikke så sikker på at alle vet hvor og hvordan ting kan manipuleres .

Terje
Ketil K.
Takk for nye kommentarer. Diskusjonen er flyttet til http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=2894...okmerker=0
og jeg synes vi der merker en tilnærming til konklusjon uten å behøve å gå ytterlig i detalj med flere bilder. Det får holde med en beskrivelse Terje.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu