Ekte fiskerglede
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-04 20:45:03
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger428
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269792} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Torbjørn K.
Denne ble bra.

Helt klart en som legger større vekt på fiskeglede enn carbon-fiber, kevlar, gore-tex, titan og antall kule-lager dette her. Bildet viser jo at det til og med går an å få fisk uten utstyr som skal øke gleden ved å fiske, selv om fisken helt sikkert ville vært større med litt mer påkostet utstyr :-) Jeg synes utsnittet er passe stramt, og fargene passe mettede. Sprek, men naturlig blåfarge i himmelen også. Et bilde som sikkert ville fungert bra med litt mer nostalgisk bildebehandling. Pipa hører med.

Torbjørn
Lars-Anders M.
Slik var det førr i tiden. meget bra.
Inge S.
Hei.
:-) flott motiv som forteller at her trenger man ingen nymotens
greier for å få fisk.
Bra.

Mvh Inge
morten m.
Gamle karra kan dette! Virkelig stemningsfullt bilde der mye stemmer!
Det sterke lyset er vanskelig, men jeg synes du har kommet ganske godt fra det.

Morten
Eli B.
Artig å se pipa og bambusstanga, får assosiasjoner både til min Bestefar som røkte pipe og til min onkel som fisket ørret med bambusstang. Flott portrett av fiskeren i sitt rette element. Likte dette.

mvh Eli
Stig Børre E.
Morsomt bilde.
Befriende fritt for neoprene og Gore-Tex.
Fint utsnitt med masse morsomme utstyrs- og klesdetaljer.

Fargene kan jeg styre meg for, de blir for sterke - tror dette kan bli veldig bra med et mere nostalgisk uttrykk.

StigB
Erik J.
Herlig! Nostalgi på sitt beste! Hadde dette vært en av mine slektninger skulle dette fått veggplass på hytta (men kanskje i s/hv)
Tom T.
Meget bra:) Bruker mannen dette utstyret når han fisker? Hvor mange av dagens fiskere med ekte glede og ofte er vi mer opptatt selve utstyret .

mvh Tom T
Odd Tore S.
Takk for kommentarene!
Dette er et Kodachrome II dias (ISO 25?) fra sommeren 1962. Kodachrome II fremkalt i Sverige var både fargesterk og kontrastrik, og trenger lite oppspriting i PS for å se ut som dette. Dette har vært lagret tørt og kjølig.
Så uttrykket her er nostalgisk, men ikke slik som folk flest tenker seg. I forhold til ur-Kodachrome (ISO 10) var II ganske manerlig, så et eldre opptak kunne vært enda mer fargesprakende.
Jeg forsøker ikke å lure noen her, men adlyder toneangivende kretsers ønske om at bildene skal stå for seg selv, og at tittel, helst symbolsk, får holde når det gjelder info om bildene.
Modellen er min far, og han har på seg sin vanlige fiskehabitt på fisketur langs Vikaåi på Haugastøl.
Odd Tore
Ivar B.
Dette var det noe flott og ekte over ja! Et bilde som får fram en god følelse. Til tross for din kommentar om dias, så skulle jeg gjerne sett dette i en sort/hvit versjon, ikke fordi det er nboe galt med fargeversjonen, men synes motivet kler en forenkling. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Og jeg som endelig hadde tatt det dyre skrittet til SLR og fargefilm i 1961!
Jeg skal se på s/h saken igjen. Tok en sjekk tidligere, men må nok filtrere fargene litt før konverteringen blir brukbar. Både fisk og himmel ble ubra da.
Jeg har bare PS El 2 uten Channel mixer, og da er ikke en sak som dette gjort i en fei hvis første forsøk ikke stemmer.
Odd Tore
johnny leo j.
Synes det er ett flott bildet som fanger situasjonen godt. En erfaren fisker og fjellmann som har vært ute en vinternatt før, men allikevel ett guttaktig litt skult smil og stolthet av å ha fått en fisk..

Moro å se at det var slik fargegjengivelse 1961
Odd Tore S.
Forsøk på s/h versjon lagt ut.
Siden jeg bare har brukt Tri-X ISO 400, tildels presset, for s/h med SLR, har jeg ikke mye erfaring med hvordan de finkornete og langsomme s/h filmene tok seg ut. Jeg synes at dette kan ligne litt i kvalitet på s/h kopiert fra negativer tatt med Voigtländer 6x6 med Color Skopar.
Odd Tore
Vegard L.
Ja her var det fiskeglede. En rolig og avslappet fisker.
Artig dette. Flere detaljer å studere.
Mvh Vegard
Erik J.
Jeg syns s/hv versjonen ble kjempebra! Jeg vet ikke om du har shadow/highlight funksjonen i PS El, den har jeg hatt mye glede av. Men de harde skyggene bidrar til nostalgien, og fargeversjonen er jo også rimelig hard.
Torbjørn K.
Tommel opp for S/H-versjonen også. Ser ut som v2 er en del softere enn v1, men mangel på skarphet er ikke nødvendigvis negativt på dette bildet.

Torbjørn
Stig Børre E.
S/H-versjonen fungerer utmerket. Ble et helt annet bilde.
Meget bra.

StigB
Espen A. I.
S/H ble noe helt annet, et helt annet nostalgisk sus over den enn farver. Uansett, så ligger det mer å se på når det gjelder dette bilder, i farger, du får mer inntrykk fra den tiden, synes jeg.

mvh Espen
Odd Tore S.
Takk for flere innspill!
Jeg må innrømme at for meg er det et tankekors at s/h versjonen får et mer nostalgisk preg enn fargeversjonen, som jo er ''the real thing'', til og med godt konservert gjennom alle disse årene. Kodachrome sparte såvisst ikke på fargene!
På den andre siden ser jeg også poenget med det, i og med at selve motivet kanskje er vel så godt egnet for s/h, om man klarer å beholde fisken synlig i forhold til bakgrunnen. Det var ikke helt endefram.
Om jeg hadde hatt egnet scanner, skulle jeg forsøkt et ekte 50-talls s/h 6x6, tatt med ferrania ibis, den tids Holga?
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Et herlig bilde som utstråler masser av nostalgi og fiskeglede,

Det var dengang laksene de dro opp fra lakseelvene kunne bli over 20 kilo,
min gamle bestefar gjorde en gang det, og laksen blei malt av den lokale maleren Lars Vivelid i 1934. Det henger den dag i dag som et stort panorama oljemaleri på Vik Pensjonat i Eidfjord. Vel, dette blei ei lita avsporing og litt ''skryt'':-)

Flott bilde Odd Tore!

Mvh Inger Anne

Kjell Sigurd S.
Herlig stemningsbilde med historisk sus. Kunne tatt din far for å være Einar Gerhardsen... 5-6 meter bambusstang og mark er fortsatt farbar fangsredskap, om enn noe tungt å dra med seg. Fine detaljer som markboksen og fiskevesken hører med. Dette er en kar som har vært ute en sommerkveld før. Likte begge versjoner men holder en knapp på fargevarianten.

Kjell S
ingeborg w.
Fin pannestørrelse og usnobbete utstyr. Det viser bare at en ikke trenger det dyreste og fineste for å få fisk. Jeg går nok for svart/hvitt versjonen her. Jeg ser forøvrig familielikheten.
Odd E. k.
Hei Odd Tore!

Denne tiden kommer aldri tilbake. Meget flott fremstilt, da jeg likte bildet meget godt. Behøver ikke nåtidens utstyr for å fange fisk. Fisken har nok ikke forandret seg så mye på millioner av år, så nåtidens gamle utstyr gjør nok samme gagnet. Flott presentert!

Mvh

Odd E.
Steinulf L.
jeg gjettet på Kodachrome
II før jeg leste din kommentar. En slik himmel finnes ingen andre steder. Godt å bli minnet om at det var mulig å fange fisk og ta utmerkede bilder av fiskeren også for ca 50 år siden. Du har gjort en meget bra jobb med scanneren.
Rune S.
Meget flott bilde av lykkelig fisker i fint utsnitt og flotte farger! Fint og se nostalgisk kledsel og utstyr, inklusive den klassiske pipa. Et bilde jeg liker meget godt! Liker fargeversjonen best!

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu