nøtteskrike
Nøtteskrike som samler eikenøtter til vinterens nøtteforråd. Utvilsomt er nøtteskrika en av våre vakreste kråkefugler - den er også den eneste representanten for denne slekten i Europa. En skogens fugl med utbredelse nord til Nordland.
Bildet inngår i albumet Fugler i Norge -
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikon 200-400:4.0 ED (VR)
  • Brennvidde240mm
  • Blender-
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetISO 250
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270179} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Trond S.
knall bra. skarpt å fint!
fine omgivelser også
kaare F.
hei,vdett,nøtteskrike,bilde,var,veldig,fint,åg,skarpt,hadde,du,klonet,vekk,grenen, såhadde,det,blitt,perfekt
Kjell Ivar Ø.
Synst dette er best av dei 2 Nøtteskrike bilda du her har lagt ut.
Fin positur på fuglen der nøtta vises godt. Fargerikt miljø den
sitter i. Mvh Kjell ivar
Avsluttet .
En meget fint illustrasjons-/dokumentasjonsbilde, teknisk godt gjennomført osv. Men med slike som med alle motiver, så finnes det ulike måter å ta de på. Rent bildemessig som motiv utover det å kun registrere (les: dokumentere) en fugl som sitter på en kvist og inntar et måltid mat faller dette igjennom. Derfor synes jeg oppriktig talt at det blir litt kjedelig og forutsigbart. Men dersom dette faktisk er ment som en ren, pen og følelsesløs registrering; og dette var din hensikt med å ta bildet - ja da er jo bildet mitt i blinken for formålet.
kristine b.
Et flott bilde av nøtteskrika, skal man pirke så må det hvere halestjerten som ikke er i like god fokus som resten av fuglen. Men det skjemmer jo ikke bilde da helheten er meget bra.
Aleksander M.
Hei
Et meget godt nøtteskrikebilde med fin teknisk gjennomføring. Det flotte miljøet hever bildet mye.

Mvh Aleksander
Gunnar N.
Takker for tilbakemelding. Svært enig i at dette bildet kanskje mest fungerer som dokumentarisk naturfotografi, men jeg forstår likevel ikke helt hva du (TN) mener med en ''følelsesløs registrering'' - bildet er ikke primært slik ment. Utover det er det kanskje problematisk å generalisere følelser i forhold til det å betrakte et bilde - jeg mener da et hvilket som helst bilde.
Uansett er dette et interessant tema. Jeg oppfatter at mange er opptatt av nettopp denne ''problematikken'' - noen i så sterk grad at de vil ''spy'' ved synet et ''perfekt'', statisk artsportrett, el.l.. Interessant.

mvh Gunnar N
Morten W.
Flott bilde, og du kan ''trøste'' deg med at jeg spyr ved å se på bildene til TN. Svært kjedlige!
Thorbjørn R.
Meget bra. Flotte farger og god skarphet. Jeg synes også det er fint at du har fanget skrika under sankingen. Pluss for at du også formidler miljøet rundt på en fin måte.
Kjell Sigurd S.
Fint miljøbilde av nøtteskriken. Det begynner å bli mange bilder av denne vakre fuglen her, synes dette er over snittet. Lyset er godt og skarpheten sitter. Ville foretrukket noe større DOF og kanskje litt mer luft rundt spesielt stjerten. Noe konflikt mellom hodet og grenen som stikker opp.

Kjell S
Monika Frisvold V.
Hei
Nydelig bilde av nøtteskriken... flotte farger og knall bra skarphet...Å en meget fin positur og lys.... likte dette.. monika
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu