• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-07 18:39:49
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger549
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270275} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Magnar B.
Spennande på grensa mot abstrakt, fin studie i former og mønster. Intressant veksling mellom levande og døde ting. Tar likevel ikkje heilt tak hos meg, utan at eg kan foreslå kva som burde vera annleis.
Torbjørn K.
Svært tiltalende både i motiv og gjennomføring. Jeg liker spesielt godt gråtonene og den rolige atmosfæren du får frem. Velkomponert, og så synes jeg ledningen som henger ned er en fin detalj. Slike bilder går jeg sjelden lei.

Torbjørn
Odd Tore S.
Denne så riktig sørgmodig ut, med ledninger og sukkerbit hengende ut av den ene frontlykten som er igjen. Minner meg litt om bilder av øyeepler som bare henger i synsnerven.
Ugresset i forgrunnen blir til vakre gravblomster i s/h. Mørke toner og en liten skråstilling av grillen gjør bildet til mer enn en ren avbildning av en gammel og utslitt veteran.
Den ligner på en førkrigs europeisk Ford V8??
Odd Tore
Julie E.
Synes Odd Tore sier stort sett hva jeg hadde tenkt å si. Skriver derfor bare under på hans kommentar.
Har bare en ting å klage på. Du er inspirerende og dyktig og jeg skulle ønsket meg bilder fra din kant oftere. :) Det er uansett en glede hver gang det dukker opp ett.
mvh Julie :)
Erik J.
Jeg skriver stadig kommentarer som ikke slår igjennom, og lurer på hva jeg gjør galt- for her var jeg førstemann! Jeg har sansen for biler med sukkerbiter i frontlyktene, de går det an å mekke på! Flott utsnitt og en fin beskrivelse av forfall, perfekt i s/hv. Jeg kjørte forbi en haug av lignende skjebner forleden- og nå angrer jeg på det!
Espen A. I.
Nostalgiske motivet går aldri av dato. Denne sitter, helt klart, men mangler din visuelle signatur i form av noe ukjent og uventet billedmessig. Det har du ikke her og det gjør bildet veldig ordinært.

mvh
Espen
Arne S.
Befriende å se et sorthvittbilde av dette motivområdet. Ledningen er cluet og kan assosieres med en tåre som renner fra bilens øye. (For biler har jo personlighet :)
Ivar B.
For meg er det kontrastene mellom liv og død som gjør bildet. Pent og rent komponert, og med et kledelig småmelankolsk toneleie. Jeg synnes ikke dette er ordinært, men en av de bedre løsningene på dette motivområdet. Dette har en historie, en stemning og fin symbolikkbruk. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Bra dette. Komposisjonen fungerer bra, ledningene er viktige og blir et naturlig fokuspunkt.
Syns bilen blir hakket for grå og monoton. Et vemodig og godt bilde av en forlengst parkert milsluker.

StigB
André M.
Tristesse som kler den avdempede gråskalaen. Ledningene gjør mye av bildet. Hardere kontrast hadde ikke tilført bildets budskap noe. Bra dette!.
Anne-Lise S.
'Øyet er sjelens speil'', og ''dersom du var en tåre i mitt øye ville jeg ikke blunket i fare for å miste deg''... To kjente ordspråk (husker ikke forfatterne) som jeg får assossiasjoner til når jeg studerer dette fotografiet. Øyet med tåren som renner ut tar fokuset for mine øyne, som stadig vender tilbake til dette området. Flotte myke former med løvet i forgrunnen mot bilens myke front, og dertil sterk kontrast til de mer harde linjene i luftslusene foran motorkassas midte. God og nær, tett og fint utsnitt du har valgt her, og jeg liker hvordan du har plassert de ulike elementer i form av linjer og buer. Fin bruk av gråtoneskalaen. Forfall viser du frem her som noe vakkert og samtidig vemodig. Noe historisk som fordums stolthet forkastet for ettertiden. Et bilde det er godt å se på, om enn det gir tanker også om hvordan enkelte eldre mennesker blir behandlet, bortgjemt og glemt, funnet etter uker eller måneder i dødens fangenskap alene i sine hjem...

Anne-Lise
Andreas S.
Hei

Et herlig s/h-bilde med herlig kontrastnivå, toneomfang og skarphet.

Mvh. Andreas D.
Hans Jacob H.
Mange takk for kommentarene alle sammen!

Visst har bilene personlighet, og jo eldre og mer opprustet de er, kommer det bare bedre fram, synes nå jeg da. Mange av bilene på skrotplassen ser faktisk veldig sørgmodige ut, hvis man ser etter. Hyggelig da at jeg har klart å formidle noe av det. :)

Odd Tore: Kan dessverre verken avkrefte eller bekrefte bilmerke og modell du nevner, det la jeg rett og slett ikke merke til. :)

Julie: Takk for inspirerende ord!

Anne-Lise: Det var noe slikt jeg og tenkte. .-)
Jan O Ø.
Hei og takk for en hyggelig fototur.
Personlig så liker jeg begge versjonene veldig bra. Men de grønne bladene i forkant og den nydelige brune fargen på bilen gjør at jeg holder en knapp på fargeversonen her.
Også den nydelige ledningen, den gjør mye av bildet.
Et flott resultat.
Mvh Jan O.
Øyvind A.
Fint med et bilde fra skrotplassen som spiller på litt andre strenger enn det vanlige. Her er det ingen brede glis eller forførende farger, men bare en liten, litt melankolsk fortelling. Jeg synes det fungerer utmerket. Begge versjonene er bra.
Ø.
Anne-Lise S.
Synes dette er utrolig flott også i farger, John, om enn du mister noe av melankolien. Likevel synes jeg det er et sterkt bilde med god symbolikk, og jeg liker spesielt godt de brunlige tonene som går igjen i bildet!

Anne-Lise
Odd Tore S.
Fargeversjonen minner meg om en passe sørgmodig og fattigslig pyntet gravstøtte.
Mosedotten inne i den tomme lykta får meg til å helle i retning farger her.
Odd Tore
Kristoffer Ø.
Hei!
Ja jeg likte v2 veldig godt, rustfargen kontra det grønne livet gir veldig gode kontraster i farger. I S/H er man mer nødt til å tenke kontrasten selv;)
Veldig fint bilde med bra lys og som er fyllt med stemning. Enig i at det blir en liten gravplass dette, som de andre nevner, med blomster foran.
Bra!

- Kristoffer -
Stig Børre E.
Fargeversjonen ble noe helt annet. Bildet er fortsatt vemodig og budskapet kommer godt frem, s/hv-verjsonen blir for grå og deprimerende for meg...

StigB
Hans Jacob H.
Takk igjen for kommentarer!
Var litt i tvil selv ang. versjoner, så jeg måtte nesten legge ut farger også.:)
Lars-Anders M.
Bra lys. Men du trenger en elektriker for å fo orden på det elektriske tror jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu