Teltleir
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-20 00:38:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-21 10:40:27
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270615} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Kjartan. Ah, det der er livet! -Her i et fantastisk lys. Kontrastene i bildet kommer svært godt fram, og det gjelder både farger, størrelser og former. Himmelen er dramatisk og tordenklar, noe som gir en fin stemning. Lyset som slippes ut gjennom skyene er heller ikke noe å klage på.. Men mannen (eller kvinnen) som står bak det røde teltet skulle du ha jaget bort eller flyttet, for anledningen. Det ble vel mange godskudd i dette været!?

vh ingebjørg
Nina E.

Flotte farger, fin og vær-utrygg stemning. Fint med sola på forgrunnen og teltene, mot den heftige himmelen (skyene) og lyset som stråler ned.
Mvh Nina :o)
Avsluttet .

Dramatiske skyer,nydelig lys og flotte farger.
Et veldig fint bilde.
Hilsen Tone!
Kristin S.

Hei!

Et veldig flott bilde med flott lys og fin stemning, jeg får lyst å dra på telt tur når jeg ser på dette bilde:)

Mvh kristin
Robin J.

Dramatisk og fin himmel mot rødt og grønne telt syntes jeg ble bra. Fint utsnitt. Rett og slett et fint ''turbilde''.Personen kunne med fordel stått litt mer til høyre kanskje.Mvh RJ
Avsluttet .

Dramatisk og flott himmel med et fint lys. Veldig fint lys over teltplassen, syntes det røde teltet livet litt opp. Vakkert. Mvh Liselotte
Kjartan T.

Takk for hyggelige tilbakemeldinger på bildet. Det ble tatt i det vi bevegde oss bort fra teltleiren for å bruke det flotte lyset til en runde med kveldsfoto. Selv om det ble knipset ganske spontant og uten å flytte på personer og telt så fungerer det da på en måte.

Det ble jo selvfølgelig også mange andre brukbare bilder denne kvelden. Noe kommer det jo ut av tordenskyer og kveldslys i fjellet:)
Per Harald O.

Dramatisk, flott stemning! Nummeret før gummimadrassen bør pumpes opp!
Geir Arne M.


Flott stemingsbilde - hvor du i tillegg til en dramatisk bakgrunn har fått fin fokus på forgrunnen med det røde teltet. Bra


mvh geir
einar e.

Fantastisk spennende lys - og åpen, vakker natur. Legg gjerne ut flere slike bilder fra Namdalen…
mvh Einar
Kjell Ivar Ø.

En telt leir flott formidlet i spennende lys. Likte utsnittet.
Mvh Kjell ivar
Kjartan T.

Takk for nye tilbakemeldinger på et bilde som har vært ute her i noen dager. Fint at flere har kikket på det og at dere også liker bildet:) Og jeg legger gjerne ut flere slike bilder fra Namdalen Einar.
Erik A.

Hmmm - se på lysstrålene under skyene bak til høyre.
De synes da å spre gale veien?
Normalt vil strålene spre ut i vifteform radielt fra solpunktet, mens her ser det ut som om strålene spres ut fra et punkt på bakken? Merkelig. Noen som har en forklaring på fenomenet?
Kjartan T.

Hei Erik

Jeg tror bildet gir deg et lite synsbedrag, for meg faller strålene ned fra himmelen. Forklaring har jeg ellers ikke, det bare var slik. Legger ved et utsnitt i versjon 2 med et forsøk på å få det himmelske lyset litt bedre frem.
Erik A.

Neida, intet synsbedrag dette, og jeg mener selvsagt ikke at strålene kommer fra et punkt på bakken, men at det ser ut som de gjør det. Det jeg mener å påpeke er at strålene peker ikke mot sola, spres derimot mer og mer jo høyrere de kommer fra bakken, isted for alle å peke imot lyskilden de kommer fra, nemlig sola...
Kjartan T.

Nå forstår jeg endelig hva du mener:)

Etter min mening er det fortsatt et synsbedrag. Vinkelen på strålene går fra meg som fotograf og skaper et uvant perspektiv. Vinkelen er virkelig bratt og det er langt bort mot det fjellet. Hadde strålene falt mer rett ned ville du nesten ikke ha sett spredning fra skydekket, hadde de falt mot meg ville du selvfølgelig sett en mer klar vifteform mot bakken. Egentlig ganske opplagt skulle jeg tro. Du har vel også vært ute i naturen og sett en del slike skyer og gjennombrudd av sol? Får du en sidelengs spredning blir vifteformen tydeligst der vinkelen er er størst... Men jeg legger med en himmel fra arkivet for å tydeliggjøre.
Erik A.

Strålene går ikke fra deg Kjarten (uansett hvor blid du enn er :-), men fra sola. Hadde strålene falt mer rett ned som du sier, ville det si at sola måtte stått høyere. Din v3 viser hva jeg mener. Der spres strålene mer og mer ut jo nærmere de kommer bakken. Der peker alle strålene imot solpunktet, altså radielt ut fra sola. Du kan fx forlenge de ytre strålene i v3, og vil finne sola i krysningspunktet for stråleretningene. På bilde v1 er forholdet motsatt, strålene samles mer og mer jo nærmere de kommer bakken!

Strange. Strålene må komme av noen refleksjoner et sted, istedet for direkte fra solpunktet...
Kjartan T.

Hvorfor faller da strålene forskjellig ut fra de to hullene i skyene i versjon 3?
Erik A.

Du spør:
Hvorfor faller da strålene forskjellig ut fra de to hullene i skyene i versjon 3?

Du mener hvorfor de faller ned i forskjellig vinkel?
Simpelthen fordi hullene i skylaget ligger i forskjellig avstand fra linjen mellom deg og solpunktet. Hvis en solstråle hadde sluppet ned gjennom et hull beliggende på linjen mellom deg og sola, ville den strålen pekt loddrett ned. Jo lenger skyhullet ligger unna den linjen, jo flatere vil strålen synes å falle, sett fra ditt ståsted. Men likevel vil alle strålene fortsatt peke på sola - altså forlenges strålene oppover, vil de alle møtes i solpunktet. ''Elementært, Dr. Watson!'' ;-)
Dette skjer ikke i v1, og det er det jeg påpeker som snålt.
Tove H.

Utrolig stilig bilde med flott (og mystisk) lys! Fine farger, det lille røde teltet passet godt! Stemningsfullt og flott!
Mvh Tove
Kjartan T.

Erik (eller Sherlock om du vil) dersom sola da hadde befunnet seg over målet på en av endene av gressmatta på Lerkendal så hadde skyene (ja det har vært en del skyer der i år) altså kunne brukket strålene i alle mulig retninger. Kunne den da også ha brukket en og en strålesamling på den måten at det så ut som om de samlet seg mot den andre enden av gressmatta?

Og hadde vi brukt tau i stedet for stråler så er du vel også enig i at selv om disse tauene hadde hatt omtrent samme avstand ved mål 1 og mål 2 så hadde det gitt deg en optisk illusjon, et synsbedrag, dersom du sto ved punkt 1 og så på tauet ved punkt 2. Det ville ha sett ut som om strålene samlet seg der selv om de ikke gjør det.

Phuuu, skjønner du hvordan jeg tenker og tror dette henger sammen?

Ellers takk Tove for kommentaren!
Erik A.

Men du mener at strålene synes å ''samle'' seg, fordi de fjerner seg mer og mer jo lenger unna deg de kommer? Altså som å stå mellom skinnene på en lang jernbanestrekning og ser at skinnene synes å samle seg i samme punkt langt der ute mot horisonten?

I så fall skjønner jeg deg, men problemet i v1 er at lysstrålene kommer ikke bakfra idet du tar bildet, du ser ikke ''langsmed'' dem - de kommer vinkelrett inn fra venstre!
Lyset kommer da i ditt eksempel på tvers av Lerkendal, mens du står ved mål 1 og ser mot mål 2... Altså ser du på tvers av lysretningen, og den effekten du nevner eksisterer da ikke. Og derfor skulle de solstrålene du da ser (på tvers av) over banen, alle peke på sola, og samle seg mot sola. Helt motsatt av hva vi faktisk ser i v1.

Skjønte?

Hehe, nei - tror vi gir oss her Kjartan!
Men artig med synspunkter lell.
Og fint bilde forresten! ;-))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu