Idyll
Det er ofte at huggormene legger seg sammen når de soler seg. Soling er spesielt viktig for de som er gravide. Like viktig som det er for fuglene når de ruger på eggene. Disse føder ca. 3-4 uker etter opptakene i slutten av august.
Rent teknisk er ikke bilde spesielt, men å se 3 huggorm ligge så harmonisk sammen, er ikke så ofte man får se og ihvertfall ikke få tatt bilde av.
Utstyr
  • Canon 400D
  • Canon 300 mm
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger298
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271006} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kathrine Å.

Å fysj a meg! Har lite til overs for huggorm. Har vært et par i barnehagen til guttungen i det siste, -og jaggu har de ikke bitt en unge også. Huff.
Men så til bildet ditt. Et blinkskudd det her. Skarpt og flott på kroppene, -og bra at du har fått med alle tre hodene. Synd det bakerste hodet ikke er helt skarpt. Men kanskje du har et annet bilde der det er skarpt så du kunne ha klonet det over?
Det lysegrønne i bakgrunnen ser nesten litt kunstig ut. Pixelert på en måte?
Men for all del. En god dokumentasjon av noe jeg håper jeg selv aldri kommer til å se......
Grøss fra Kathrine
Tom Dysa S.

Flott bilde dette her... ikke så ofte og få 3 stk av denne arten liggene på denne måten,ikke lett og få det bakerste hode skarp..når du av helt forstålig grunner bruker 300m ;-))
Toril Westgaard S.

Hei Knut
Ja tor det er vel bare en av deg?HILS RANDI !!
Jeg hadde hylt og løpt fort hadde jeg truffet den gjengen der.

Toril
Svein B.

Hei Knut!

Moro å få flere hoggormer på et bilde, og særlig når de ligger slik som på bildet. Har gjerne ei uke eller to på hoggormjakt (foto) hver vår. Hoggormen, og krypdyr forøvrig, liker jeg godt! Litt sprø der! Skal bare komme med et par innvendinger: Hoggormen ligger flere sammen tidlig om våren når de kommer ut av hiet. Hoggormen er vekselvarm, noe som vil si at temperaturen i kroppen er lik omgivelsene. Ved å ligge sammen hjelper de hverandre med å få fart i kroppsfunksjonene igjen. De har arbeidet på et absolutt minimum under vinterdvalen. Sol og varme er med andre ord livsviktige for dem. Når hoggormen har fått kroppsfunksjonene i gang igjen skifter de ham. Når de har tatt på seg ny dress parrer de seg. Og ungene kommer faktisk ikke til verden før i september-oktober. De er sent ute, så det viktigste for nesten nyfødte unger er å finne et frostfritt sted de kan overvintre. Når de ligger i dvale kan de ligge mange sammen i en eneste, herlig ball! Men jeg liker bildet ditt!

Hilsen Svein
Knut H.

Hei Svein,
Jeg er godt kjent med det du skriver. jeg har tidligere laget en film om huggorm i 16 mm med støtte fra Statens Filmsentral (filmen benyttes på skolene og er også vist på TV, men da tilbake til 1985). jeg brukte 3 år på å lage filmen og har med alle stadier i huggormens liv med bl.a. parring, hamskifte og fødsel. Grunnen til at jeg trakk fram fødsel for diss bildene er at de ble tatt siste uke i juli og ikke på våren, som hadde vært mer naturlig. Det er tydelig at disse hugormene er gravide da de var så hissige på å sole seg. Nå huggormen går gravid så har den jo ikke plass til mat i maven. Under filmingen tok vi ultralyd av den huggormen jeg skulle filme fødselen til. Da lå det 12 unger kveilet gjennom hele kroppen til moren, omtrent fra halsen til halen.
Takk for innspillet, du har helt sikkert rett med tanke på tidspunktet for fødselen, det kan hende jeg husker feil fra filmperioden.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu