Tresmak
Slike bilder ble jeg aldri lei av i det analoge mørkerom: nå er jeg i ferd med å gå lei i det digitale, det er så utrolig mange valg! (Jeg har sittet for lenge og fått tresmak i baken)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-12 20:33:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-13 14:03:14
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon AF 50mm f/1,4 D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger480
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271088} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ragnar W.
Jeg er ingen stor fan av sepiatoning (for det er vel det det er?), men ellers er dette rimelig vellykket.

Fin form på treet og ok presentert. Himmelen og resten av forgrunn/bakgrunn går kanskje litt i ett og kanskje kunne det vært jobbet litt mer med kontrastene på de forskjellige steder.

Generellt det vel ikke noen god idè å tittulere bildet etter bitre erfaringer i etterbehandlingen, men det er vel en ren spøk!

/Ragnar :-)
Avsluttet .
Hei, her har du virkelig funnet tre'et som vi alle leter etter, helt alene med flott lys som bryter over skylaget, jeg likte fargevalget du har på bilde, flott snitt, samt at skyene kom i fin avstand over treet, det gjorde at treet kom fint fram.. / Tommy A.
Sigurd D.
Hei, synes dette var meget vellykket. Liker spesielt godt de skrå linjene i øvre del av skydekket sammen med den markerte, rette skykanten der sola titter fram. Toningen i bildet kan alltids diskuteres, men jeg synes det er gir bildet en fin stemning.
Espen A. I.
Svært vellykket bilde. Lysbrytningene, kjeglene, i himmelen er som alltid meget delikate. Fin komposisjon, men kanskje litt ordinær.

mvh Espen
Torbjørn K.
Jeg liker godt slike enkle, men likevel kraftfulle bilder. Treet er nermest perfekt til denne type bilder, og gjennomføringa med sepia-toner ble bra. Lys-strålene sitter også, og gjør at bildet skiller seg ut fra mengden av åker-tre-og-himmel-bilder. Det jeg synes skurrer veldig er utsnittet. Jeg synes ikke høydeformat fungerer i det hele tatt. Jeg forbinder denne type komposisjoner med det statiske, rolige og et vertikalt utsnitt som dynamisk og noe mer actionfylt. Kutt i toppen og du vil stå igjen med et kvadratisk utsnitt, som harmonerer veldig bra til dette bildet. Du mister noe av lysstrålene, men jeg tror likevel resultatet vil bli svært mye bedre.

Torbjørn
Ivar B.
Jeg synes dette er utrolig bra gjennomført både i opptak og etterarbeid. I mine øyne er utsnittet flott og må ikke forandres. Det er et enkelt men mektig landskap. Herlig stemning. Mvh Ivar.
Erik J.
Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Jeg kikket litt på endring av formatet Torbjørn, og det går an, men for meg er øvre del viktig slik Sigurd nevner, så jeg lar det bli som det er. Jeg er ivrig på sv/hv, så jeg la ut denne versjonen først, men jeg har nå også lagt ut en fargeversjon. Den er i hvertfall ikke sepia, men jeg er usikker på om det funker...
Ketil K.
Jeg likte fargebildet best, det skrå sollyset gjør bildet for meg, og gir geometriske flateeffekter i bildet. Ville kanskje øket kontrasten i de mørkere delene av bildet så bildets lyse og mørke del balanserer bedre.
Erik J.
Takk Ketil, hyggelig at fargeversjonen ble vurdert, og du har selvfølgelig helt rett mht kontrast. Ditt innspill fikk meg til å gå på en gang til (tross tresmaken): dermed versjon 3
Terje S.
Enkelt men like vel knall bra. Liker nok best fargeversjon.


Terje
Inger-Lise S.
Her har du fanget et nydelig lys i et enkelt og elegant motiv. Godt valg av komposisjon. Jeg liker alle tre versjoner, men går for v#1, den skiller seg mest ut.

Inger-Lise
Marcus V.
Enig med Inger-Lise og liker helt klart v1 best.. :)
Eva Marie P.
Dette var lekkert, jeg liker både v1 og v3. På hver sin måte.
Flott lys..
Enkel og veldig virknignsfull komp.
-epl
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu