Storskarvinvasjon
Dette bilde fra Nordre Øyeren viser at storskarven er i full fart med å bre seg i innlandet. Ikke enda så mye som hekkefugl - men det kommer nok.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger443
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271209} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kjell Sigurd S.
Interessant dokumentasjon Ketil. Antar at mangelen på føde vil begrense innlangutbredelsen av skarven? Rent bildemessig får jeg kanskje ikke den store opplevelsen. Litt døll belysning og ditto mangel på detaljer.

Kjell S
Robin J.
Grei dokumentasjon av denne hendelsen men føler vel at lyset ikke er på din side her. Mvh RJ
Per Harald O.
Severdig blåtime! Mulige versjoner er kutting oppe og til venstre?
PHO
Avsluttet .
En flott dokumentasjon som er sikkert av de skjeldne, og ut fra det må man takke for det lyset som finnes. Ellers en nydelig kontrast mot den blåe bakgrunnen.

Rune
Torbjørn K.
Et annerledes fuglebilde enn de tradisjonelle nær-bildene som vises, men dette likte jeg veldig godt. Meget fine blå-lilla fargetoner, og bra at bakgrunnen kommer såpass godt frem. Jeg synes noen blåser og en stake nederst ødelegger litt, og så synes jeg det blir litt trangt i kantene. 1cm mer luft uten skarv i alle sider ville gjort seg.

Torbjørn
Ivar B.
Som fotografi når ikke dette like godt inn som mange av dine bilder. Bildet er en god dokumentasjon og godt gjennomført med fin formasjon og et flott syn. Jeg får ikke det svake lillastikket i bildet helt til å stemme, men samtidig kan blåtimen i overskyet vær gi en litt Skittenblåtone. Mvh Ivar.
Ketil K.
Takker for nyttige kommentarer. Jeg har forsøkt å lage en ''vegg'' av skarver i ett plan i front, derfor fugler helt ut i kantene. Lillastikket ble feil, enig. Og dette er ellers tatt midt på dagen, men det var helgråblått fotoføre.
Svein B.
Stemningsfullt og kledelig bilde av ett ''fenomen'' vi ser i større grad for hvert år her i innlandet. Skarvene inntar innlandsvanndragene i økende antall, og hver høst utgjør de en betydelig del av fuglefaunaen langs elver og vann.

Lillastikket er kanskje ikke ''riktig'', men jeg synes det kler bildet godt mht høststeningen som ofte forbindes med skarv i innlandet. Komposisjonen og bruken av skarveflokken i forhold til landskap og komposisjon ellers synes jeg passer svært fint.

Mvh
Svein B
Erik J.
Jeg syns dette ble riktig lekkert, den fine formasjonen mot en dempet bakgrunn gir en dekorativ effekt verdi ut over det dokumentare
ingebjørg fyrileiv g.
De ser da ikke så ille ut på avstand. Jeg synes først og fremst at du har en veldig fin eksponering her. Fjærdrakten har valører, og blåtonene bak er gode. Det er forresten noen fine lag med skog der som bidrar godt. Skarvene fyller bildeflaten godt, og det er ikke for mange overlappinger. Det eneste jeg vil pirke på, er blåsene som trekker litt av min oppmerksomhet.

vh ingebjørg
Geir Arne M.
Ja skarven blir det mer av overalt. Kunne gjerne hatt bakgrunnen mer uskarp.

mvh geir
Arne S.
Interresant observasjon, men som fotografi holder det ikke din vanlige standard. Litt mer enn et skarve bilde er det dog :)
Ketil K.
Takker for nye innspill! Jeg kunne tatt dette på lang lukkertid, og med mer bluret bakgrunn, mulig det ville tilført bildet her noe, men ikke sikker. Fint at jeg får ekte kritikk her, det setter jeg pris på og gir beskjed om at jeg må jobbe mer med motivene. Har nok noen ideer....
Ketil K.
Glemte visst å skrive at jeg prøver å jobbe med artsbilder for tiden, av norske fugler, i konkret form. Skarveportretter finnes i lange baner her inne, men ikke så mange flokkbilder, derfor dette, samtidig som det ga en story som henger sammen med bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu