- Træe I -
Træe -som kjem av trede er ein husmannsplass og ei kårstove frå 1780 som ligg nokre få km.frå Bryne sentrum.
Træet var i bruk til like etter 1900.
Det er det mest fotograferte og malte huset på Jæren.
For meg er det den første gongen at eg fotograferar denne staden.
Dette var frå ein vindfull sommarettermiddag dag der sola var framme. Difor ville eg ha med mykje sommarenga i forgrunnen.
Bildet inngår i albumet Motiv frå Time kommune -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-11 02:40:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger297
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271215} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei i natten Tone,
du er oppe på seine natta du og ser eg;-)

Eg kan godt forstå at dette er det mest fotograferte huset/bygningen på heile Jæren, for det var veldig idyllisk og den oser av nostalgi,
eg liker godt det varme lyset i dette bildet og fargane som kjem så godt fram,

#1 eller #2? tja, eg heller i mot dei begge; må få tenke litt over den saken;-)

Uansett eit flott bilde med ei fin stemning i:-)

Helsing ein annan ''natteravn'':-)
Avsluttet .

Bra bilde. Liker komp. og flotte farger. Liker utsnittet i v2 best
Avsluttet .

Dette huset har jeg kjørt forbi noen ganger ja:-)
Syns du har fanget det på en flott måte,liker at du har med så mye forgrunn og stien som slynger seg oppover mot huset.
Fint bilde Tone!
Hilsen Tone!
Simen B.

Idyllisk sted dette. Varme og gode fargetoner. Flott med stien som øker dybdefølelsen. Usikker, men tror jeg liker V1 best. Den gir mest inntrykk av at husmannsplassen ligger på en liten høyde. Bra bilde:)

mvh Simen
Anne-Cathrine B.

Nydelig sted dette :-) Liker versjon 1 best, ettersom jeg føler at huset i v2 blir litt for midtstilt. Komposisjonen er bra, og fargene er bare helt nydelige. Måtte tenke litt over den store forgrunnen, og lurte et øyeblikk på om beskjæring ville gjort seg.. men har kommet til at det gjør seg med den store forgrunnen ettersom det er så mange ulike elementer i den. Stien opp til huset bryter den store flaten på en flott måte. Synes dette ble veldig bra, jeg :-)
Ann T.

Hei Tone - dette likte jeg. Et idyllisk sted. Lys og farger er veldig bra (som vanlig fra deg) Opptaksvinkelen er veldig bra valgt, og for meg er det V1 som er mest riktig. Et fint bilde!
Mvh. Ann
Wenche J.

Hei Tone
Flott med stien som fører inn i bildet og opp til huset.Det gir fin dybde i bildet. Gode sommerfarger lager en fin stemning. Jeg liker best versjon 1:):):)
Mvhv Wenche
Ronny A.

Hei Tone. Gode farger du har fått fram her. Liker godt dette bilde:) Liker også utsnittet, da blikket er fra en ''vandringsmann'' som kommer til gårds;-)
mvh Ronny
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Dette var frå juni kor det bles kuling så det svaia godt i det høge graset. Det gjekk mot kvelden, og pga trea i venstresida som ikkje er med, vart det lange skuggar og den vesle stien vart også skuggelagt.
Sjølv likar eg best versjon 1 kor huset er mindre midtstilt, og kor mest av den vesle stien kjem med.
Anne-Cathrine var inne på om forgrunnen var for stor, og dette lurte eg også på men stien og det høge graset med blomane ga ei fin stemning i bildet.
Til vanleg er Træe avbilda med den høge himmelen pga at det ligg på toppen av ein bakke.
Eg var tilbake der i kveld og då var marka heilt nyslått så då dominerte husa meir. Men det låg ein kornåker ved sida av som eg fekk med då eg fotograferte. Eg legg det inn seinare.
Fortsatt god lørdagskveld, helsing Tone.


Espen A. I.

Stemningsfylt bilde, med både lav sol og høy himmel. Fint med det mørke området som byr seg oppover bildet. Flott med hundekjeks også!

mvh Espen
Torbjørn K.

Friske sommerfarger og flott kveldslys. Jeg kunne kanskje tenke meg litt mer forgrunn og litt mindre himmel. Akkurat nå, så blir det litt vel midtstilt.

Torbjørn
Torild H.

Nydelig bilde, Tone!

...nå kom du meg litt i forkjøpet; hadde også tenkt at jeg snart må stoppe her snart for å ta et bilde eller to, men som du sier: det mest fotograferte og malte huset i denne kommunen, så jeg får vel lov jeg også!

Fin oppbygging av bildet med stien som leder opp mot huset, og dei hvite blomstene balanserer bildet fint mot det ytterste treet til venstre.

Mvh Torild




Vidar S.

Et deilig landskapsbilde hvor det er fin dybde og varme ''gode'' fargetoner. Husene synes jeg er fint plassert i v1 og stien leder oss inn og fram til målet. Himmelen er passe stor og skyene bidrar til dybde og ''liv'' der oppe.
Det eneste jeg har å pirke på er hundekjeksen helt ute til høyre som jeg synes stjeler litt fokus og ''roter det til'' der på flanken.
Flott formidlet landskapsbilde!

:o) Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu