Regnet har trommet trøstesløst mot ruta hele dagen, når mørket siger på letter det og et glimt av lysere himmel lokker oss ut, båten settes på vannet og vi ror stille ut i sommernattens opplevelser.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-12 20:44:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-12 21:31:22
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOppletningsblitz på lang lukkertid. Frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger852
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271462} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Edvin S.
Dette fungerte til tusen, og ble til et meget flott bilde, nærmeste malerisk der den gule sydvesten løfter opp bildet en dimensjon.

:: ~ Arne
Robin J.
Den gule sydvesten gjør bildet her.Fint plassert interessepunkt. Fin bruk av lang lukker. Kan formelig lukte regnværet og tunge skyer. Mvh RJ
Torbjørn K.
Svært spennende effekt, med både blitz og lang lukkertid. Fargene og stemninga er midt i blinken etter min smak, men jeg synes bildet blir noe ubalansert. Bildet er såpass symmetrisk, at jeg ville rendyrket dette til det fulle. Kutt litt til høyre og få både båten og sydvesten blikkstilt. Synes det er litt synd at ''modellen'' din vrir hodet såpass til høyre her, noe bedre blikkontakt tror jeg kunne fungert veldig bra.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.
Ja dette fallt eg også fullstendig for,
stemningen, lyset og eksponeringen sitter som et skudd, i mine øyner,
savner ikke blikkontakt, da det ville gitt større fokus på øynene hennes,
eg opplever dette som et bilde der den visuelle helhetlige stemningen nettopp er det essensielle i dette bildet.

Kreativt og bra jobba!

Inger Anne
Steinulf L.
Spennende teknikk som jeg bruker selv noen ganger. Her synes jeg det ble svært så vellykket.
Erik J.
Fin effekt! Det som virkelig gjør bildet i minre øyne er fargene, som er helt nydelig begrenset. Og årene som forteller en historie i dette landskapet.
Avsluttet .
Det fineste robåtbilde jeg har sett noensinne tror jeg.
Deilig drømmende følelse,flotte farger og flott komp.
Dette er bare flott.
Hilsen Tone!
Geir Helge S.
Her er mitt forslag til forbedring:
Jeg ville dempet belysningen på hele personen (ja det blir mørkere, men jeg tror det forsterker stemningen). Lyset fra blitsen tar bort mye av stemningen.
Ingen grunn til å beskjære.
Liker bildet, men tror det kan gjøres enda bedre :-)

Geir

Ivar B.
Hei alle sammen. Takk for fine og konstruktive komentarer!

Torbjørn: Jeg har ingen problemer med å kjøpe innvendingene du kommer med. De ville nok fungert bra. Mulighetene for å spille på symetri er absolutt til stedet dersom personene ikke snudde på hodet slik at man fikk øyekontakt. Jeg er enig i at en midtstilling av personen og kvadratisk utsnitt da ville fungert. Likevel føler jeg at det da blir et annet bilde. Slik det er nå er det i mine øyne mer et landskapsbilde enn et portrett. Personen er bare en brikke i landskapet og i stemninga jeg ønsker å formidle. Dersom min kjære kone hadde sett rett i kameraet tror jeg ikke jeg hadde fått fram den stemninga jeg ønsker å formidle. (men det hadde blitt et bra bilde:-)

Inger Anne: Du beskriver mye av mine egne tanker rundt bilde.

Takk alle sammen! Mvh Ivar.
Svein B.
For et bilde Ivar! Stemningen og været er til å ta og føle på her. Fin teknikk brukt i en slik situasjon, og utført på en meget god måte. Den gule sydvesten er avgjørende i bildet for å gi blikkfanget. Dette var mektig bra!!

Mvh
Svein B
Ivar B.
Takk til Gei Helge og Svein også!

Gei Helge: Du smatt inn mens jeg skrev forrige kommentar. Har lagt inn en ny versjon der personen er mørknet en tanke. Bedre? Du har nokk rett angående at personen er en tanke lys. Nytt dette for meg å bruke kunstig belysning, så jeg har nok en del å lære her. Mvh Ivar.
Geir Helge S.
Joda. Bedre, men fortsatt mer å hente (tror jeg da...).
Jeg tok meg friheten å ta bildet inn i PS og leke med det. Jeg ser mange muligheter med toning, vignettering, desaturering, blur, osv.
Veldig spennede motiv!
Geir
Ketil K.
Meget bra - samme effektbruk som jeg benyttet i bilde nr. 255645 tydeligvis - ikke ueffent i båt om kvelden.
Ivar B.
Takk til dere siste også!

Geir Helge skulle det være. Beklager feilstaving i sted. Takk for at du utfordrer meg! Har prøvd å sett litt mer på bildet og laget en ny versjon med desaturering og enda en tanke mørkning av person, samt lagt på vignetering. Mulig jeg er på vidvanke, og langt fra hva du tenkte, prøver likevel. Fotoshop er ikke min sterke side :-)

Takk igjen! Mvh Ivar.
Monika Frisvold V.
V3 ble utrolig flott...
En flott effekt som gjør bilde megte drømmene..
Et av dem beste jeg har sett på en stund...
Likte dette meget godt :)
monika
Geir Helge S.
Ja, nå er vi inne på noe av det jeg hadde sett for meg Ivar. Tror bildet kan få enda mer av ''den gode stemningen'' ved å tone det i en eller annen farge. Kanskje mer gult i de mørkeste partiene? Vil du dra det enda lenger, kan kanskje et strukturlag kompensere for det noe flate inntrykket...mange muligheter, men nå er vi inne på ting som jeg ikke kan så godt...Se på bildene til Lars Raun, han kan dette.
Geir
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Ivar. Dette var en meget fin opplevelse å se. Det tikker opp mange gode minner fra båtturer på fjellet, så situasjonen gjengir du veldig godt. Bevegelsen kommer fram, og posituren er fin. Når det gjelder fargene, så synes jeg at v#3 ser bra ut. Jeg føler at de dempede fargene passer best til dette motivet, og stemningen kommer bedre fram. Pluss for fin trebåt :)

vh ingebjørg
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Å leke seg med lukkertider kan ofte vise seg å komme ut meget, meget bra, de har du gjort her. Knalltøft bilde fullt av stemning.

mvh KBS
Jan-Eilert P.
Jeg syns v3 er svært flott.

mvh

Jan-Eilert
Tove H.
Flott effekt du har fått her med lang lukkertid og blitz. Ingen ''Terje Vigen'' ved årene, men et kraftfullt og stemningsfullt bilde hvor helheten og ikke personen er i fokus. Liker komposisjon og lys. Går for v3.
Mvh Tove
Espen S.
Dette synes jeg ble et flott bilde ivar!

Jeg liker v1 best. Jeg synes de litt ''kraftige'' fargene i sydvesten og himmelen er med på å forsterke følelsen av vær og uvær.

Espen
Stig Børre E.
For en fyr?!
Lar kjærringa ro mens hans sitter godt tilbakelent og nyter livet...;-)

Kreativ løsning. Effekten av lang lukkertid og blitz fungerer veldig bra. Bakgrunnen ser ut som den er malt. Ansiktet kommer godt frem takket være blitzen. Den symmetriske komposisjonen fungerer veldig bra. V3 er best, uten tvil.

StigB
Ivar B.
Takk til dere siste også!

Stig Børre: Hvem har sagt at jeg sitter godt tilbakelent ? Jeg nyter livet riktignok, men man må da jobbe litt for å få fyllt noen gigabite på en liten rotur :-)

Ser at de fleste går for versjon 3 etter at den versjonen ble lagt ut. Litt usikker selv er jeg også, men heller muligens mot versjon 3 jeg også.

Takk igjen ! Mvh Ivar.
Arne S.
Jeg har litt blandet forhold til dette bildet, Ivar. Kontrasten mellom det eventyrlige landskapet/båten og det blitzopplyste, skarpe ansiktet blir litt for stor. Kanskje er det fordi jeg er allergisk mot blitzlys. Jeg er heller ikke overbevist om fargebruken. Versjon tre har flotte fargetoner i landskapet, men ansiktet..

Til tross for innvendinger, bildet holder et høyt dottenivå.

:)
Geir Helge S.
Helt på linje med det Arne strømme skriver. Det var også derfor at jeg foreslo toning av bildet i en av kommentarene over.
Mvh Geir
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et noe spesielt bilde, der eksponeringen fremmer en fin effekt på bevegelsene i bildet. Minner meg om Terje Vigen sine bilder med båten. Flott fremstilt dette, da stemningen gir en fin indikasjon på været og de forhold som råder. Flott fremstilt Ivar!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Kristin S.
Hei Ivar!

Oj, dette var flott og kreativt! V1 og 2 har noen nydelige blåtoner som jeg liker, mens jeg synes kanskje v3 er mest stemningsfullt.

Mvh Kristin
Rune S.
Stilig bilde med fin bevegelse! Bra at du tonet ned litt! Jeg liker best #2. Meget bra utført, synes jeg!

Mvh
Rune S
Christer Hoel O.
Kreativt og vellykket. Du har klart å formidle stemningen.
Holder også en knapp på V3, der blitzlyset er passe diskret.

Mvh Christer
Morten W.
Ja, du får det til du!! Dette er så severdig at det holder.
Anne-Lise S.
'Der bode en underlig gråsprængt en
på den yderste nøgne ø; -
han gjorde visst intet menneske mén
hverken på land eller sjø;
dog stundom gnistred hans øjne stygt, -
helst mod uroligt vejr, -
og da mente folk, at han var forrykt,
og da var der få, som uden frykt
kom Terje Vigen nær''.

Henrik Ibsen

Dette fungerer som bare det, Ivar! Flott virkning gjennom bruk av blitz og lukkertid. Kan nesten føle vinden og sjøsprøyten i ansiktet, og lukte regnværet. Lekre farger, og godt lys. Liker at du har dempet de lysere områdene i V2, men V3 som også har avdempede farger fungerer enda bedre!

Tumbs up!

Anne-Lise

Ivar B.
Tusen takk alle sammen!

Arne: jeg skjønner hva du mener, ansiktsfargen i versjon tre er vel ikke helt heldig.

Morten: takker for anbefaling.

Takk igjen alle sammen! Mvh Ivar.
Arvid M.
Heisann!! Detta var eit feiande godt bilde! Fint med dei duse og sløra konturane omkring bilde samt at du har skarpheta der eg synes det skal være. Lika og blåtonane i bilde. Ser forresten ut til å vera ein knakande fin båt :-) Kom på songen der det heite '' ein sommarnatt i ein stjålet båt'' (ingen forbindelse med denne båten sikkert)... :-) Arvid
Kjell Sigurd S.
V3 ble en fin forbedring. Mindre preget av blits og mer avstemt. Mistillingen fungerer fint synes jeg. Var litt ''tja'' til blikkretningen første gang jeg så dette, men faller ned på at den er fin. Den skaper bringer situasjonen videre fra ro på en sjø om kvelden - hva er det hun ser etter... retningen? noe som fanget hennes oppmerksomhet? Kanskje det er nettopp det som gjør at jeg stopper opp ved bildet. Likte dette Ivar.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu