Ferdig for dagen
Risdyrking i terrasser har blitt praktisert i over 2000 år. Denne formen for dyrking sørger for 2-3 avlinger i året, år etter år.
Dette er fertile Bali i juni. På tross av øyas posisjon som turistmål, blir rundt 70% av øya benyttet til landbruk.
Bildet inngår i albumet Indonesia - Landet har 250 000 000 innbyggere fordelt på 2 000 000 kvadratkilometer, på 17 500 øyer. Viser her bilder av flora og fauna, menneskene, og noe av deres kultur fra øyene Java, Bali, Flores og Borneo.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-16 00:25:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Rebel XT (EOS 350D)
  • Canon EF 75 - 300mm, 1:4-5.6
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272069} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Eva Marie P.

Utrolig flotte kontraster her. Eneste som forstyrrer litt er dei sorte strekene, vet ikkje hva det er.Dei som er litt bak i bildet.
Ellers er det knakende bra komposisjon, mannen i det grønne sivet. Enkelt og dekorativt. Både som dokumentasjon og for å hvile øynene på.
-epl
Anne-Lise S.

Synes jeg kan høre det surkle pga den sannsynlige vannholdige åkeren som mannen vasser i. Kan også lukte fukten og stråene. Flott plassering av personen i bildeflaten, og jeg liker hvordan du bruker linjene for å skape dybde. De oppadgående mørkere linjene kan du med fordel fjerne for å skape den ro over motivet som det fortjener. Fine detaljer over det hele, og jeg liker kontrasten i fargene mellom personens klær og det grønne. Jevnt og godt lys over det hele, der du også får frem terrassene på en fin måte siden skyggene er passelig sterke der til å få frem disse.

Anne-Lise
Yngve Sem P.

Takk, Eva og Anne-Lise, for det samme forslaget om å klone vekk de kjeppene (?) i bakgrunnen. Var selv i tvil, men ser nå at det skaper en bedre harmoni i bildet. Det var lett yr i lufta da jeg knipset, og grønnfargen i risstråene fremsto som ekstra friske.
Flott å høre at bildet pirrer andre sanser, Anne-Lise. Da blir jeg fornøyd :)
Marcus B.

Väldigt fin bild, med en massa olika skikt av grönt. Jag gillar placeringen av bonden. Jag tror det blev lite bättre efter kloningen.

Bra jobbat
Mvh
/Marcus
Avsluttet .

Jada, dette falt i smak:) Går for v2 da bildet blei absolutt roligare etter fjerning av det bak. Liker korleis bonden/mannen går ''utav'' bildet. Dette skaper dynamikk syns eg. Er enig med marcus angående det grøne. Eit flott bilde med fint teknisk arbeide:) Med helsing Mari
Caroline B.

Liker den utrolig knæsje grønnfargen, og plassering av mannen. Skulle gjerne likt å se bildet litt tynnere (Fjerne noen cm nederst).

Godt bilde! :-)
Håvard F.

Et bilde som faller i smak. Flott komponert og med sterke farger. V2
mvh
Håvard
Liv F. D.

Knallstilig bilde, herlig komp!

mvh

Liv ")
Willy K.

Oi, dette liker jeg godt! Vet ikke helt hva jeg kan si om det, liker det meste. Vedr versjonene så ser jeg jo at v2 er renere, men samtidig liker jeg at kulturelle elementer er autentiske, ergo synes jeg ikke de pinnene forstyrrer på noen måte, men i stedet bidrar til å fortelle en "sann historie" :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu