Bildet inngår i albumet Bevingede vesen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1392
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272247} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Ivar B.
Vet ikke om webformatet rettferdiggjør bildet, men du verden du brygger opp til en flott utstilling her? Denne serien vil gjøre seg på en riktig vegg. Den nesten overdrevne forenklingen, kvadratet og symetrien i svanens kropp og refleksjon i vannet gir en fullkommen ro og stillhet. Fredfullt og godt dette. Mvh Ivar.
Geir Ove T.
Her støtter jeg Ivar fullt ut. Stort format og gode printer vil løfte denne serien mye. Gjerne lerretsprint med tykk ramme... På nettet ble det ikke den helt store opplevelsen for meg, men jeg ser bildene for meg i et godt utstillingslokale med rett belysning. Well done!

Geir Ove
Caroline M. S.
Kjempefin denne og veldig bra med den hele/tydelige speilingen. Morsomt også synes jeg - en bitteliten svane, langt borte, midtstilt i et helsort landskap. Kanskje også et eksempel på hvordan ''helt feil'' kan være helt riktig?

Glad for at ''svanestjert''-bildet nå har fått selskap og ser fram til å se flere bilder i denne serien. Og jeg er ganske sikker på at jeg vil like ''svanestjerten'' litt mer for hvert nye selskap den får. Men det visste du allerede. :-)
Kjell Sigurd S.
Ja, dette tiltrekker. Midtstillingen og ikke minst fuglen på vei bort er vesentlige for min opplevelse. At den er på vei bort styrkes med lite detaljer og liten plass i bildeflaten. Fin ro og harmoni her. Usikker på om jeg liker de svakt lysere partiene rundt. De gir et hint om at det befinner seg noe der uten at jeg klarer å forholde meg til det. Kanskje meningen din det. Sjeldent og fint er det.

Kjell S
Arne S.
Kjell: Det er ikke meningen at det skal være lyse partier rundt svanen. Jeg ser ikke disse på min skjerm. Greit å vite. Det er landskap og reflekser rundt svanen som er tonet ned. Skal passe på dette ved eventuell print.

Caroline: Ja, jeg vet det. Men du verden så godt å høre likevel. Ditt blikk og fokus er noe alle kan misunne deg! :-)

Takk også til Ivar og Geir Ove for velformulerte kommentarer!
ingebjørg fyrileiv g.
Du er virkelig i det mørke hjørnet for tiden, håper det går bra med deg ;) Neida. Bildet er vakkert i sin enkelhet, og det appelerer til tanker om ensomhet, ikke nødvendigvis en negativ en, og tilstedeværelse. Jeg liker storheten som kommer fram, og midtstillingen av svanen. Skal jeg pirke på noe, blir det eksponeringen. Jeg savner litt lysere hals og hode (som resten av kroppen). De lyse feltene på vannet irriterer ikke, men jeg ser de foran og noe bak.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
På min jobb-pc er de lyse feltene ikke synlige, så det er skjermavhengig (som det meste...)

Kjell S
Avsluttet .
Ser helt klart potensialet for et stort veggbilde her ja. Fargen rundt bildet har ganske mye å si. Min skjerm (CRT) viser flere flekker i bildet, det har jeg forresten erfart mange ganger at den viser små detaljer i mørke partier tydelig mens lcd-en viser sort.
Tor-A
Yngve Sem P.
Merkelig. Sitter og lytter til Mazzy Stars ''Among my swan'' fra '96, i det jeg klikker meg inn på bildet ditt. Coveret på plata fremstiller en kritthvit svane omgitt av et svart mørke (noe blåstikk). Riktignok tegnet og med en større, fremhevet svane, men uttrykket er skremmende likt bildet ditt.
Til bildet ditt: Et veldig enkelt, og minimalistisk, svanemotiv, som gjorde at jeg umiddelbart ble oppmerksom på noe jeg først trodde var støvflekker på skjermen min. Det var det ikke. Steinene (?) i bakgrunnen, som jeg først synes var støyende, er egentlig med på å gi motivet et perspektiv og en dybde. Og fremhever mystikken. Svanen er på vei et sted. ''Bare'' en svane ville ikke imponert meg så veldig.
Ser nå, og hører, at motivet ditt gjør seg særdeles godt til melankolsk (i positiv forstand) og meditativ musikk av den svale, nære sorten. Stort pluss.

Forøvrig er jeg ganske enig i Ingebjørgs kritikk om lysere svane.
S. N.
du verden så effektiv en midtstilt liten speiling kan bli! underlig at bildet likevel har en eller annen form for dybde - kanskje pga lyset på svanen? får lyst å stikke inn hånda og plukke den opp. silje
Julie E.
Dette var utrolig vakkert, Arne! Anbefaling nå, noen ord senere. :)
mvh Julie
Erik J.
Den utstillingen må jeg bare se. Når? Hvor? Her er det ikke lenger tvil i forhold til kategorien, og det er mulig at jeg er så enkelt lagd at jeg liker det bedre. Jeg er også så enkel at noe umiddelbart skriker i meg etter å få svanen ned og mot venstre... Men jeg bøyer meg i støvet og fortsetter å jobbe med meg selv. Takk for utrolig inspirasjon i jakten på prosjektet jeg aldri har funnet!
Marit E.
Så enkelt og så vakkert! Som Caroline så treffende er inne på, ''helt feil'' kan bli helt riktig. Godt sagt, er med på den.

Dette er langt fra avfotografering av en svane, jeg er med svanen på vei inn i mørket. God dybde, sjøl om elementene er få.

Marit
André M.
Severdig. Det dystre mørket og midtstillingen bidrar, for meg, til en tolkning i retning ''skjør harmoni''; en slags likevekt som kan rokkes når som helst. For eksempel med et resultat slik det framkommer i ditt forrige bilde. Så, nå liker jeg det forrige bildet bedre også, når jeg ser det i seriekonteksten. Gleder meg til fortsettelsen. (PS: ser ikke steiner i bakgrunnen, sitter med for svak skjerm i for lyst rom, tipper jeg)
Ruth S.
Jeg tror at alle andre har sagt det så mye bedre enn jeg kan, så jeg sier bare:
Naturlig vakkert ! Tank at noe så enkelt kan bli så nydelig.. Anbefales!

-ruth-
Robin J.
Midtstillingen som er en dødssynd for enkelte betraktere er her med på å fremheve det skjøre i motivet etter mitt skjønn. Mvh RJ
Magnar B.
Inspirerande ting du legg ut… har leita litt etter enkelhet uten banalitet, syns du er skikkelig på sporet av det både her og i det forrige bildet. Spent på fortsetjinga, bilder i serie er ikkje enkelt, men dette smell godt i hop, det også gir puff til fantasien og lyst til å leika.
Julie E.
Hei igjen!
Tror ikke det blir noen flere ord her fra min side. Bildet er vakkert, og jeg vil nyte det. Lykke til med resten av serien og påfølgende utstilling! Dette blir stas! :)
mvh Julie
Helge R.
Minimalistisk, den hvite rammen forsterker inntrykket jeg får av den enslige fuglen, meget harmonisk
:)Helge
Ketil K.
Her er fuglebildet tatt helt ut! Som regel fungerer ikke fuglebilder der fuglen forsvinner vekk særlig, men her fungerer det. Dimensjonene i bildet gjør at det ser ut som svanen er i ferd med å endevømme inn i sitt eget sorte hull. Den sorte flaten får betydning, og kan tolkes som den mørkeste fremtid, absolutt ensomhet. At vi ikke ser øyne eller har kontakt med svanen med perspektiv på vei vekk, viser at det meste nok allerede er for sent. Denne er fortapt, har mistet all kontakt - også i overført betydning. Likevel er det en ro i bildet som gir litt håp.
Arne S.
Jeg er enig i at øvre del av halsen kan gjøres en smule lysere. Fikser det på endelig utgave. Takker så mye for gode og inspirerende innspill!

:)
Stig Børre E.
Syns dette er meget bra. Midtstillingen og det at fuglen tar såpass lite plass i flaten gjør dette annerledes og severdig - de fleste hadde nok komponert dette på et mere klassisk (og kjedelig) vis. Enig i at halsen burde vært lysere.

StigB
Yngve L.
Så simpelt et bilde, men likevel så bra! Stemningsfulle greier
Jon K. L.
Dette var god foto-kunst. Og dette er et av unntakene fra regelen om det ''gyldne snitt'': Her passer det midtplasserte perfekt.
Arne S.
Takker!
Ishi K.
lekkert.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu