Fønikeren
Takk for at akkurat du åpnet bildet, enten du er en gammel traver eller en nykommer er jeg glad for at du bruker tid på dette.
Som du ser vandrer jeg videre i gamle spor, jeg føler at stien ennå ikke er utgått så det kommer flere merkverdigheter de neste fredagene, i tillegg har jeg noen religiøse betraktninger som jeg bare må dele med deg så stay tune.

På fredagens bilde presenterer jeg Fønikeren, middelhavets sjømann, handelsmann, den mektigste av de mektige.
Fyren på bildet befinner seg med ett bein i hver tidsepoke, litt i fønikernes og ganske godt plassert i vår egen. Det snurra en ganske surrealistisk historie i hue mitt da jeg mekka bildet. Noe om en by, grunnlagt av Fønikerne, helt tom for liv, kanskje innbyggerne har krepert av forurensning?
I så fall er det ikke første gang mennesker har forduftet ut av historien. For 12.900 år siden ble hvert eneste individ i Clovis folket, den første steinalderkulturen i Amerika drept av en eller flere kometer som satte kontinentet i flammer.
http://en.wikipedia.org/wiki/Clovis_culture
En masse rariteter som mammut og ullhåret nesehorn satte også livet til i denne ildstormen. Det eneste som er tilbake etter disse menneskene er noen fantastiske bearbeidede steinvåpen, kanskje det er her myten om Atlantis har sitt opphav?

Med bildet prøver jeg å fortelle deg en historie, du kommer inn midt i et ukjent teaterstykke med skjult begynnelse og slutt. Bildet formidler mine tanker som sammen med dine skaper en ny virkelighet, derfor er det spennende å høre hva du får ut av skilderiet; Fønikeren.
Ha en flott helg hilsen:
:)Helge
Bildet inngår i albumet visualiserte drømmer - Her jobber underbevistheten for meg
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLag på lag
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272344} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Per Harald O.
Imponerende! Liker dette. Hvor får du det fra? Det er vel ikke manipulasjon?
Geir F.
Fantastisk! Må bruke helgen på dette, men anbefalingen er klar. Kommer tilbake!
-fløde-
Erik J.
Helt utrolig, jeg mangler ord! La meg tenke på det og se om jeg kommer opp med en meningsfylt kommentar - i mellomtiden får du ta dette som en umiddelbar og positiv reaksjon.
Arne S.
Jeg lar meg rive med i dette inferno av visuelle inntrykk.
Ruth S.
Her finner jeg både gammelt og nytt. Kos og uhygge. Hete og kulde. Storm og stille. Kanskje jeg bare kan si et dette er livet? På godt og vondt?
Et bilde med detaljer i min smak.

God helg, Helge:-)

-ruth-

Helge R.
Stor takk til dere som er innom!!
Til Per Harald; bakgrunne er en solnedgang i Almuñecar, den speilvente blokka er også derfra. Lyktestolpe anno 1805, spansk designe. Skulpturen heter Fønikeren, byen der jeg bor er grunnlagt av disse sjøfarerne som for mer enn tretusen år siden hersket over kystene i middelhavet. Og så en fyr som stadig dukker opp.
Til Geir og Erik; hyggelig at bildet måtte fordøyes, da har jeg oppnådd noe med presentasjonen.
Til Arne; steinaldermennneskene i new mexico må ha opplevd naturen som et inferno når deres domedag inntraff for 12.900 år siden. Litt rart å tenke på hvor sårbare vi er, bare tenk når pc-en kolapser.
Til Ruth; dualismen preger livet mitt
:)Helge
Avsluttet .
Herlig humor sammenvevd med historiekunnskap og i en god bildekomposisjon. Stå på, det er godt å se historien presentert fra andre vinkler ;-)
Vennlig hilsen MV
Tove H.
Gammelt og nytt i surrealistisk bilde. Det er noe dommedagsaktig i bildet, fønikeren står oppreist, mens vår sivilisasjon ligger nede for fall... det er det jeg bl.a. ser ut av bildet. At lyktene også er oppreist, sier oss at vi ennå har muligheten til å se - og gjøre noe med den verden vi holder på å ødelegge. Bildet står på en måte og vipper... veldig spennende laget! Bra komponert med fint lys og gode farger.
Mvh Tove
Stig Børre E.
Jeg har savnet disse arbeidene dine.
Dette er helt klart et av dine beste. Imponerende godt bearbeidet og en veldig god komposisjon. Budskapet blir litt i dypeste laget for min del, men rent visuellt er dette topp.

StigB
David S.
fasinerende! men jeg må se mer på dette før jeg kan si noe mer :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu