Trapp
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-19 14:01:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-21 23:09:18
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-08-22 22:23:59
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-08-22 22:25:04
    Versjon #5
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde33mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW, ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272364} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Arne S.
Perfekt komposisjon! Kunne ønsket meg litt mer 'tyngde' i den øverste trekanten.



Torild H.
Med min fortid som friidrettsjente og ivrig trappetrener, og nå som skatemor, alltid på utkikk etter trapper til å gjøre triks i for mine to gutter, ser jeg ingen utfordring i dette bildet, og dessverre ikke som ikke som fotograf heller.
...annet enn øvelse i linjer, flater og former: komp.; vil du dele med deg, hvis du har noen intensjon utover det, for bildet?

Mvh Torild
Caroline M. S.
Takk for kommentarer. :-)

Torild: Min intensjon -ja, den kan jeg gjerne dele med deg. Jeg går alltid rundt og kikker etter ting som jeg synes ser pent, stygt eller spesielt ut. Her gikk jeg forbi en trapp med fine skygger og en matte. Syntes det var pent. Jeg ser på bilder/motiver som dette omtrent som på blomster. Mange tar blomsterbilder kun fordi de synes blomsten er vakker - uten annen intensjon enn å ville forevige noe vakkert. Så for meg er bilder som dette mer eller noe annet enn en øvelse.

Arne: Ja, du har rett. Ser det tydelig nå, men så det ikke før. Så fint å se med andres øyne. :-)
Robin J.
Selv om ikke trapper er min sterke side ser jeg at linjeføringene er perfekt.Mye lærdom i et slikt bilde:) Mvh RJ
Steinulf L.
Fin demonstrasjon av kunsten ''å se''.
Torild H.
Takk, Caroline, for fin tilbakemelding!
...da var det nok bare meg da, denne gangen, som ikke ble fenget på samme måte som deg av dette motivet, helt uproblematisk det.

Mvh Torild
Morten W.
Et grafisk sett ''Sterkt'' bilde.
Rensing av grusen kunne gitt mer effekt, og understreket strengheten.
Godt sett, bra fotografering.
MVH Morten
Gunnar John C.
Jeg likte thumbnailen mye bedre enn selve bildet. I stort format mister bildet i mine øyne det mer abstrakte linjespillet som thumbnailen ''lover'', og blir isteden mer triviell gårdsplass. Å fjerne grusen, slik MA foreslår, ville sikkert bidra positivt. Jeg er hjertelig enig i at geometrien er interessant.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Magnar B.
Fine linjer og sterke kontrastar. Syns dette blir ein god heilskap. Abstraksjonen fungerer, samtidig som spenningen er bevart ved at ein ser kva det er. Kan vera enig m AS i at trekanten oppe til venstre blir litt lett, samtidig fint at den er i ein annan valør. Grusen kan få vera der.
Øyvind A.
Glimrende som en studie av linjer og former.
Men der stopper det også for min del. Litt vanskelig å sette ord på det, men det er noe med at motivet ikke taler til meg. Dermed klarer jeg ikke å mobilisere den helt store entusiasmen.
Ø.
Caroline M. S.
Takk for kommentarer og forslag! Kjempefint at så mange har tatt seg tid til å kommentere et bilde som dette. :-) Jeg har nemlig full forståelse for at det sjelden er slik at man klarer å la seg begeistre voldsomt av denne typen bilder, og de skal som regel være veldig bra og kanskje by på en overraskelse for å begeistre. Jeg, for eksempel, liker arkitekturbilder som spiller på linjer, mønstre og former veldig godt, men synes likevel som regel at de er vanskelige å skrive om og falle i staver over.

I dette bildet er det ingen overraskelser og det er også veldig konkret (og derfor forstår jeg godt skuffelsen din når du fikk åpnet thumbnailen Gunnar John). Jeg var også mer begeistert for motivet jeg så enn resultatet. Det er over et år siden jeg tok bildet. Har hatt ambivalente følelser for det (liker - liker ikke), men siden jeg har hatt det så lenge uten å kunne bestemme meg for om jeg liker eller ikke liker det fikk jeg lyst til å høre hva andre synes om det.

Høres ut som et godt forslag å rense bort grusen, men jeg tror at det blir mer arbeid enn jeg synes bildet er verd. Også tviler jeg på at jeg hadde fått det til på en slik måte at det ble helt renset og fint. Dessuten tror jeg også at jeg hadde foretrukket versjonen med grus hvis jeg mot formodning skulle fått til å rense på en fin måte. Tror nemlig bildet hadde fortonet seg som ganske konkret også uten grus og at jeg ville savnet grusen og syns det hadde sett rart ut uten. Men det kan godt være jeg tar helt feil.
Kjell G.
Jeg synes dette er ''godt sett'', noe som har ført til et interessant bilde!

mvh kjellg
Ketil K.
Interessant geometri, godt sett - litt mørkning av teppet øverst så kommer balansen i bildet seg kraftig. - De mørke skyggene i bildet trenger en motsetning med tyngde .
Chr. G.
Grå mur og sterkt sollys er ikke min favorittkombinasjon. Selv om komposisjon og linjer sitter som et skudd tar det ikke helt av hos meg.
Avsluttet .
Perfekt komposisjon. Igjen får du frem et spennende bilde der vi andre bare går forbi, selv med kamera.

Ha en fin søndag

TaS
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. Jeg har nå lagt ut en v2 med mørkere teppe oppe til venstre slik Ketil foreslår. Det hjalp litt det. :-)
Avsluttet .
Enig i dette med thumbnailen vs det store bildet. Og selv om du hadde fjernet grusen ville det være mye ''concrete'' igjen...

Kanskje dette motivet hadde vunnet på å bruke et kamera som abstraherer litt mer? Altså Holga eller Pinhole e.l.?
Avsluttet .
Jeg ser linjer og bra geometri, fint spill med lys og skygge, men synes motivet er for livløst ellers - savner elementer som overrasker (farge feks) i forhold til den grå helheten, kanskje bevisst bevegelsesuskarphet i retning med linjene?
Vennlig hilsen MV
Ketil K.
Når jeg kniper øynene nesten igjen og ser på versjon 2 blir det kjempebra - vinklene og nivåene i bildet blir nesten surrealistiske. Tror bildet må presenteres mørkere.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og forslag. :-)

Ja Bjarne, jeg kan godt forestille meg bilder som dette med røffere look. Og det er vel kanskje noe av det samme som du Magne tenker på når du foreslår bevegelsesuskarphet.

Ketil: Skjønner hva du mener. Før jeg la ut v1 her satt jeg og fiklet med en mye mørkere variant, men så ville jeg ikke ha helt svarte skygger og endte opp med v1. Mekket nettopp en v3 (fort og galt) - gir kanskje litt inntrykk av hvordan en mørkere versjon kunne bli.
Ketil K.
V#3 ble ikke riktig det heller -og å foreslå lysere, slik at de mørke partiene helt tar over i bildet blir kanskje nok en prøv og feil?
Jon K. L.
Nydelig samspill av linjer og vinkler. Flott komposisjon.

Jon K.
Avsluttet .
Hei igjen - jeg synes v3 har tydeligere vinkler, linjer og fargekontraster - virker mer abstrakt og gir mer næring til fantasien, og er derfor mest interessant etter min smak.
Vennlig hilsen MV
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og forslag.

Tror jeg ser for meg hvordan du forestiller deg at det kunne se ut med en lysere versjon hvor de mørke partiene overtar Ketil. Det er vel noe i samme retning du tenker Magne - siden du ønsker noe som er abstrakt.

Nå har jeg mekket litt, men får ikke fram den effekten. Har likevel lagt ut to nye versjoner. En farge hvor det lyse er lysere og det mørke mørkere, og en i svart-hvitt. Synes ikke de ble bra, men kjekt å prøve (og forhåpentligvis også kjekt for andre å se).
Stig Børre E.
Komposisjonen er strålende. Motivet kler kontrastene du har gitt det i siste versjon. Ser på dette som en vellykket lek med linjer.

StigB
Stefan Olaf S.
Stoppet opp da jeg så dette pga det grafiske ved bildet, balansen synes jeg er fin..men som tidligere nevnt er den ene hjørnet noe lyst. Godt sett!
Mvh Stefan O S
Fred S.
Er enig i at kompen er fortreffelig. Kanskje litt synd at selve ''materien er litt uspennende, grå mur, skittenbrun matte, og småstein litt her og der. Derfor foretrekker jeg nok svart/hvitt versjonen og den harde kontrasten versjon 5 har.

vh fred
Ketil K.
Versjon # 5 funker og kan trekkes ytterligere helt ut i high-Key tror jeg - slik at trinnene og grusen bare står igjen som antydninger.
Anette L.
Hei og tusen takk for kommentar!:)
Likte gjentagelsen i dette bilde, som er skygger. Du har funnet linjene på en flott måte. Likte v3 og v4 best:)

Mvh Anette:)
Avsluttet .
Hei, Caroline.

Liker faktisk alle dine versjoner.

Øyet som ser, tatt på direkten. Flotte skyggevirkninger.
Matta er med på å brekke av den harde betongen.

Brah jobba.

Hallo fra Eivind.
Roar K.
Versjonvalget kunne kanskje vært hipp som happ. Men velger den gyldne middelvei hva rekkefølgen angår - altså V3. La den inn på sort bakgrunn og la til en grå list for å avgrense bildet, noe du kanskje burde tenke på å fjøre i utgangspunktet ved å legge den til som en del av bildet i ps ved å legge til noen piksler i Canvas zise for da følger den bildet uansett.

Jeg velger å se den som en abstrakt med forskjellige figurer av trapper, skygger og matte.
Bildet anbefales.

Roar
Anne Ø.
Svært gode linjer som jeg synes kommer
veldig bra frem i V. 5. Svært god jobb dette!!
Caroline M. S.
Hei og takk for kommentarer Eivind, Roar og Anne. Jeg ble litt overrasket da det plutselig begynte og komme meldinger om at jeg hadde fått billedkommentarer siden jeg ikke hadde lagt ut noe bilde på mange måneder. Men nå forstår jeg jo hvorfor. Fint at dere ser på og kommenterer gamle bilder også. :-)

Og takk til dere andre som skrev kommentarer i august også. :-)

Godt Nyttår!
Per Einar G.
God kveld!

Godt sett og fin bruk av lys/skygge. Jeg velger meg versjon3 da strukturene kommer bedre frem i denne versjonen.

Per E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu