*tro*
Tro slik eg trur skal være en god ting. En kraft som skal gjøre oss sterke, en trygghet og en omsluttende kjærlighet.
Men ofte i kirken får vi høre at vi må gjøre oss fortjent for å bli omsluttet av denne herligheten. Troen blir snudd til noe negativt. For ikkje mer enn seksti år siden var konfirmantene så redde presten at dei ikkje turte å se på ham, I frykt for å komme til helvete. I dag er det ikkje så gale, men vi her enda prester som skremmer oss i kirka. Og minner oss på at vi ikkje må trå feil. Vi må velge den rette veien, mens vi lever..ellers!
Den Gud jeg tror på aksepterer oss med våre feil og mangler og alle er inkludert.
Synd at noen gjør troen til en mørk ting.
Tanker i natten, håper eg ikkje støter noen.
Eva
Bildet inngår i albumet ~tanker~ - Bilder som skal prøve å formidle noe mer enn bare et bilde...
Utstyr
  • canon eos 350d
  • 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHar lagt til kontrast og skygge. Lagt på støy.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Jeg tror hverken på Gud eller annet troskap. Men bildet er gudommelig syntes jeg. Bokstavlig talt. Kjempebra bilde!

Har du redigert det mye? Med tanke på kornete himmel? Litt mindre korn er vel det eneste jeg vil peke på. Uansett er det et bra bilde, og håper du er stolt!

Tarzan
Eva Marie P.

Neimenn, så koselig, tusen takk. Nå ble jeg kry:O)
Ja, som du ser har jeg lagt til støy, kontrast og mer skygge. Ville ha et litt mørkt og grumsetet preg på bildet. For å understreke at tro blir brukt til mye jeg ikke liker.
-epl
Espen R.

Morn Eva
Som skikkelig ''hedning'' blir ikke jeg støtt av dette bildet, heller tvert om. Synes både bilde og undertekst er bra. Liker utsnittet på bildet, og måten du har etterbehandlet bildet på. Støyen synes jeg passer svært bra inn i bildet, med det du ønsker å formidle.
Ha en fin søndag:-)
Espen
Inger Anne Maritsdotter V.

Et stemningsfullt og velkomponert bilde med fin symbolikk,
blir absolutt ikke støtt av dine innsiktsfulle kloke ord:-)

Mvh Inger Anne
Ivar B.

Bildet er helt suverent. Jeg liker behandlingen du har gitt med støy, samt kontrastene i svart/hvit. Fin bruk av symboler. Likte dette meget godt. Mvh Ivar.
Eva Marie P.

Tusen takk for dei fine kommentarene. Det varmer utrolig mye, særlig når jeg har lagt litt av sjela mi i det:O)
Eva
Anne-Lise S.

Synes du lykkes godt i å få frem ditt innhold og dine tanker ift. tro i dette bildet, Eva! Etterbehandlingen og symbolikken er godt synlig, og jeg ser godt det lyse mot, eller og, det mørke i bildet ditt. Fortellende og effektfullt!

Anne-Lise
Tove H.

En fint formidlet mening og et like fortellende bilde. Gjennom s/h-nyansene og kontrastene, støyen og symbolene representert ved kirken/korset og duen, formidler du det samme som du skriver - synes jeg. Veldig bra!
Mvh Tove
Hilda Hol E.

Hei Eva.

Takk for ditt fint illustrerende bilde med tilhørende tankevekkende tekst, som jeg syns du har klart å formidle på en god måte.

Ikke ofte vi blir konfrontert med slike problemstillinger her på dotten.

Vennlig hilsen Hilda.
Vidar S.

Hei Eva! Dette var bra sterkt... mye god symbolbruk som understøtter bildeteksten. Den sorte dua som vi er vant til å se hvit i religiøs sammenheng, den kritthvite nesten lysende portalen hvor selve inngangen framstår mørk og truende, himmelen tung og dyster... Et bilde som nok gir mange noe og tenke på, forhåpentligvis!

Terningkast 6! :o) Vidar
Steinulf L.

Jeg synes korningen fungerewr fint. På min skjerm fremstår bildet litt i mørkeste laget, endel detaljer i skyggene viskes ut. En tankevekkende tekst hvor bildet er en fin illustrasjon.
Eva Marie P.

Jøss så overasket og glad jeg blir for at dere liker bildet mitt og budskapet jeg ville dele. Det betyr mye for meg. Tusen tusen takk:O)
Eva

Terje K.

Jeg tror ikke på gud og noe særlig på djevelen tror jeg det var Øystein Sunde som sang en gang...og det er vel der jeg er... Likte dette Eva...selv om det virket litt mørk og dystert ;) Dua er der vel for å gi oss sjelefred :)

Fint S/H bearbeiding og ja korna må være der...

Terje
Tom T.

Hei! Er svak for slike bilder. Bilde er enkelt og forteller noe til meg. Liker kornet i bilde og komp.

mvh Tom T
Geir F.

Jeg liker dette.
Bildet står godt på egne ben men vokser med dine gode ord.
Komposisjonen er god, fargene er passe dystre og gir kontrast til duen.
-fløde-
Stig Børre E.

Dette er knall - rett og slett.
Bare slenger meg på bølgen av ros - det har du fortjent.

StigB
Rune S.

Hei Eva! Meget flott bilde med symboler og vakkert lys og skyggespill! Fine ord også:-)

Mvh
Rune S
Eva Marie P.

Takker så mye til dere alle. Det er utrolig inspirerende :O)
I dag har jeg vært å kjøpt meg brukt micro linse Sigma 105 mm. Funnet den faktisk her på dotten, kjørte til Ålesund og fikk den i hånda:O) Gleeeeda meg til å teste dette ut.
Eva
Jorma K.

Sterk og stemningsfull, minner om bildene til mange av 60' store navn !
Snyggt med kornigheten, passar ferfekt till motivet.
Avsluttet .

Dette bildet er flott Eva.
Du formidler noe du tror på og du når fram:-)
Kjempebra.
Hilsen Tone!
Tom E.

Hei Eva - dette var et bilde og en tekst som jeg måtte sette meg ned å tenke over en stund. Du er innom en svært både trist og interessant problemstilling her - det finnes vel knapt en religion i verden som ikke inneholder et budskap som kan brukes for å gjøre verden til et bedre sted. Samtidig benyttes nesten alle religioner på en eller annen måte til å undertrykke andre eller til å legitemere vold mot andre. Det triste blir følelsen av dette er noe som ligger dypt forankret i den menneskelige naturen. Det gledelige er din formidling av en alternativ tolkning.

Bildet fungerer svært godt som illustrasjon til tankene du formidler. Tunge kontraster som på mange måter gjenspeiler mye av den svart/hvite tenkningen som man kan møte. Bildet er på mange måter tungt mettet av symboler, noe som forsterkes av det grafiske og røffe preget - duen, gitteret, korset, himmelen, muren, lyset - religiøse symboler som (heldigvis?) også kan tolkes inn i en humanistisk forståelse.

Et sjeldent bilde og en sjelden problemstilling her inne. Anbefalt.

Mvh Tom
Eva Marie P.

Tom!!
Tusen hjertelig takk for den fine tilbakemeldingen på bildet mitt. Fordi du tok deg tida til å forstå hva jeg ville med det og budskapet. Jeg setter utrolig mye pris på dette. Mer enn på noe annet bilde. Det er nok fordi jeg har lagt så mye av meg i dette:O) Million tusen takk for anbefaling.
Tusen takk for dei flotte ord Jorma og til deg Tone. Jeg er overveldet over at dette ville nå så godt frem.
klemmer til alle dere.
John H.

Hei
Måtte bare skrive noen kommentarer til dette au. Selv om jeg har noen innvendinger på teknisk utførelse og utsnitt tar ikke det bort opplevelsen. Dette bildet er gripende og så symbolsterkt at jeg vil ha tolkningen for meg selv. Meget bra.
John
Eva Marie P.

Tusen takk John, det betyr mye for meg.
-epl
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu