Bryllupsfotografering er ukjent motivområde for meg, men fikk anledning til å ta noen bilder av noen gode venner i sommer. Fungerer dette? Tips og kritikk mottas med takk. Bildet bør vel sees i fullskjerm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-26 10:31:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-27 17:36:45
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBlitz SB 800 mot reflektor fra min venstre siden. Bildet er tatt noe sent på dagen i skumringen med tett tåke som lå over Sjusjøen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBrudepar
  • Lastet opp
  • Visninger907
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273781} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Sverre H.
Se her du, ja det var nye takter. Jeg er vell heller ikke rette personen til å uttale meg om denne typen fotografering. Men mitt første inntrykk er at dette slett ikke er så værst. Jeg synes det var bra jeg! Jeg har sett dårligere bilder tatt av ''yrkes'' fotografer. Og det vet vi to alt om Ivar!

Jeg liker at begge har øyene igjen, det virker som om de to koser seg i sin egen lille verden. På den måten har du fått tatt del i kjærligheten som fotograf og formidlet den på en fin måte.

Jeg liker også den fine duse bakgrunnen i form av et vann/sjø. Og bakgrunnen er lys på akkurat det rettet stedet.

Om jeg skal pirke på noe som tok litt av min oppmerksomhet så er det håret til bruden som er litt foran munnen. Jeg er også litt usikker på hendenes plassering, men vet ikke helt hvordan du skulle gjort det.

Fargene og lyssettingen (en blits?) synes jeg ser bra ut fra mitt ståsted. Og farge versjonen er min favoritt, s/hv vers ble litt i hardeste laget synes jeg.

Bra jobbet Ivar.

Sverre.
Jan Inge K.
Dette er rett og slett et knakende godt bryllupsbilde. Lyssetting og bakgrunn meget bra. Enige med Sverre i at dette er bedre enn mye man ser presentert fra yrkesfotografer... (Nå vet jeg selvfølgelig ikke om du er yrkesfotograf selv...)
Kristin S.
Hei Ivar!

Nå er heller ikke jeg den rette personen til å uttale meg om slike typer bilder, men må bare få si at i mine øyne ver dette virkelig bra.
Mye bedre enn mange bryllupsbilder jeg har sett av yrkesfotografer.
Nydelig og litt annerledes bakgrunn som fremhever brudeparet og gir fin stemning. Brudesløret henger perfekt der den danner en fin og myk linje. Ja dette så virkelig profft ut Ivar:)
Anbefales!

Mvh Kristin
Inger Anne Maritsdotter V.
Likte også dette bildet, men har 0 peiling, så det blir bare ''synsing''.

.......Han ser ut som han skal til å spise henne opp...........hun er med på leken og blir litt lattermild..............kanskje akkurat slik et brullupsbilde bør være(?).........uhøytidlig.......og med følelser for hverandre...............+ det ser ut som om de skal falle i sjøen når tid som helst.........DET hadde blitt litt av et bilde det:-)))

Syns du har gjort en god jobb her Ivar, i din formidling.

Inger Anne
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et nydelig bilde av de to der følelser som nærhet og kjærlighet stråler ut som i en vakker blomst!! Meget bra Ivar!!

Ha en fin fotodag!

Mvh

Odd E.
Åsmund K.
Her har du klart å fanga ein vakker stemning med ekte glede i ansiktsuttrykka til brudeparet. Bildet vekke gode følelsa hos betrakteren og det er vel et godt tegn. Fargeversjonen er min favoritt, s/h versjonen er nok litt for kontrastrik.
mvh åsmund k
Steinulf L.
Inger Anne beskriver stemningen i bildet på en måte jeg kan slutte meg til. Imidlertid synes jeg det er uheldig at beina er kappet, jeg får følelsen av at de står til knes i vann. Synes bildet blir bedre om du beskjærer like under hendene.
Tone A.
Hei Ivar
Dette er eit nydeleg bryllupsbilde der du har fått fram gleda over kvarandre på ein fin måte.
Bildet har også eit mjukt uttrykk og kor eg spesielt likar posituren på bruda som far forsterka dei bua formene med sløret. Nokre lyse parti ikjolen og på sløret utan detaljar, men elles synes eg at du har lukkast godt med brudekjolen her. Brudgommen har fine detaljar i den mørke dressen og han har dine hudtonar. Det ser ut som han vil gje ho eit kyss på kinnet mens ho står lattermild og ventar.
Dette bildet skil seg ut frå oppstilte brudebilde pga at augekontakt med fotografen finst ikkje og augene deira er mest lukka igjen hos begge.
Her må eg seia at du har lukkast godt med den blåtona bakgrunnen med dei småe krusningane som står så fint til teksturen på brudekjolen. Også brudgommen har nokre folder bak på buksa.
Og øverst er himmelen så mjuk pga skodda og det framhevar brudeparet med sine positurar. Fine hudtonar og kor margerittenane på brud og brudgomm er kontrastar.
Du har gjort ein fin jobb og fått fram eit flott uttrykk hos brudeparet og kor dei bua formene står fint til bakgrunnen. Det einaste er lurar på er om du har dempa fargane litt pga stripene i dressen til brudgommen.
Ei anbefaling frå meg også og eit bokmerke.
Sjølv har eg vore fotograf i eit bryllup ,og pga den erfaringa har eg sagt nei til to andre brudepar.
Kjempebra jobba.
Helsing Tone
Tone A.
Hei igjen
Det er fargeversjonen som er min favorittversjon.
Svart/kvitt versjonen har for store kontrastar med utbrente parti i brudekjolen og mørke parti i dressen.
Ivar B.
Hei alle sammen. Takk for fine og konstruktive kommentarer. Morro å få tilbakemelding på ting man føler man ikke kan.

Som fotograf ønsket jeg å få fram en stemning, jeg ønsker et bilde der paret er i fokus, samtidig som jeg prøver å unngå de verste klisjene uten at bildet blir for oppstilt. Bildet er tatt når brudeparet ikke tror jeg tar bilder, og kommunikasjonen og den spontane gleden er ekte. På den måten føler jeg at jeg har fått fram en stemning og en historie som jeg er godt fornøyd med.

Bildet har fått økt kontrast, og jeg har desaturert bilde ganske kraftig. Etterbehandlingen har kanskje gjort kjolen utbrent i enkelte områder, i allefall i s/h-versjonen, og dressen er litt mørk uten at jeg personlig synes det gjør noe. Det er mer stemningen enn klærne jeg ønsker å få fram. Men jeg ser at S/h-versjonen kanskje er i hardeste laget. Raw-filen har ingen utbrente områder.

Sverre: En blitz her, men mulig jeg burde brukt en til fra motsatt side men kraftigere undereksponert enn den fra venstre side?, det er på dette feltet at kunnskapen, og ikke minst erfaringen min svikter. Jeg ser også det med håret Sverre, men for meg blir det bare et positivt irritasjonsmoment som hindrer det fra å bli for oppstilt eller perfekt om du skjønner.

Jan Inge: Ingen yrkesfotograf her nei. Dette er et helt nytt felt for meg, men morro og lærerikt var det.

Kristin: Takk for anbefaling!

Steinulf: Jeg ser poenget ditt om kutting av bein og at det ser ut som om de står til knes i vann. Kutt i bunnen vil jeg likevel ikke gå med på da det ødelegger mye av linjeføringen i bildet.

Tone: takk for utfyllende kommentar. Ser at du har takket nei til flere bryllupsoppdrag etter dine første erfaringer. Jeg skjønner godt angsten din, og jeg torde ikke takke ja til å ta de ''offentlige'' bryllupsbildene jeg heller, så paret var til en yrkesfotograf i tillegg. Takk for anbefaling

Takk igjen alle sammen. Mvh Ivar.




Stig Børre E.
Hei Ivar!
Jeg syns fargeversjonen blir litt kitch, får en veldig 70-talls-look - mulig pga fargene.
S/H-versjonen er mye bedre. Syns lyset blir litt i overkant skarpt, brudeparet ser ut som de er klippet inn i bildet. Positur og uttrykk er bra, kanskje litt ''stivt''. Utsnittet er bra.

Syns du kommer brukbart ut av dette. Har prøvd selv og det er ikke enkelt... :-)

StigB
Arvid M.
Hei Ivar! Ser du legg ut bilde av dei nygifte, og det blei eit bra situasjonsbilde dette! Lika slike uttrykk som dette der dei ikkje er klar over at bilde blir tatt. Komposisjonen av bilde lika eg, du framheva det du vil ha fram. Synes begge versjonane blei bra på kvar sin måte. Helsing Arvid
Anne-Lise S.
Lurer på hva de ler av? Ser ut som om han hvisker noen søte ord i hennes øre, som gjør at latterdøra står på vidt gap... :-) Herlig fortellende om en stor og enestående dag, og det er flott hvor nært du er slik at du får frem ansiktsuttrykkene på en så fin måte. Jeg synes ofte brudepar plasseres litt for langt unna, ofte for å få med hele brudekjolen dog, men det gir et litt fjernt inntrykk av det hele. Her er du nær nok til at følelsene synes utenpå, og er det ikke nettopp det da, som er noe av det viktigste ved nettopp å bli kone og mann. Nettopp nærheten gjør at brudeparet ser svært naturlige ut i sin posering; som om dette egentlig er et foto tatt midt i selve poseringen.. Det liker jeg godt. En liten pust i bakken fra de offisielle bildene, og så ble det kanskje nettopp dette som ble det beste av dem alle?! :-) Naturlige, avslappede og med kjærlig innhold som viser det ekte, slik de virkelig er mot hverandre! :-)

Anne-Lise
Ivar B.
Hei!
Takk til dere siste også.

Stig Børre:Skjønner hva du mener om at fargeversjonen gir litt Kitch-følelse. Jeg er sannelig ikke sikker på hvilken versjon jeg liker best, men heller nok mot S/h- versjonen jeg også, kanskje med kontrast mellom versjon 2 og 3.

Anne-Lise: takk for flott kommentar. Du beskriver mye av det jeg liker selv også med bildet.

Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Jeg synes v2 ble fin. V1 blir for tung i blåtonene, så jeg synes sort-hvitt blir det beste. Av og til fungerer støy, men her synes jeg det skjemmer bildet. Jeg tror jeg ville valgt en noe mykere presentasjon for å fremheve atmosfæren, gjerne med noe softing, glow eller kanskje litt varmere toner. Jeg synes du lykkes bra med poseringa, men det er litt synd at hår-lokken såvidt tar borti tennene til dama.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu