Fra Lierne nasjonalpark
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-26 19:45:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273840} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ivar S.
Ein fulltreffar, veldig vakkert og storslått. Endå betre om du rettar opp horisontlinja.
Edvin S.
Hei Kjartan, her har du fanget et nydelig landskap, med de nydelige fargene, i sær blå fargen gjorde sitt, både i speilingen og himmelen. Det er dog litt kritikk fra min side. Ser ut som horisonten ikke er rett.

Jeg vil også se mer av det som er til høyre, tro om du her har valgt litt galt standpunkt? Bildets venstre side er i fin balanse, men det er altså en ubalanse på høyre side jeg ikke er helt fortrolig med. Kanskje burde hele vannet der fremme vært med. Jeg vet ikke, men denne gangen når du ikke helt opp hos meg.

:: ~ Arne
Steinulf L.
Svært vakkert. Horisonten er nevnt, og jeg synes også det mangler noe i høyre del. Har du ikke mer pixler, kan du forsøksvis beskjære litt til høyre for treet.
Ole Martin D.
horisonten er nevnt men for meg blir bildet en invitasjon inn i dette riket, linjeføringen er god synes jeg. Har bestilt 5 dager på hesteryggen gjennom Børgefjellet ilag med Kjell Westum og Kent Mikkelsen! Håper jeg da kan oppleve fjellet i slike farger. Måtte bare bestille 24-105mm av canon!!
Kjell Sigurd S.
Flott fargeprakt fra fjellheimen. Fine speilinger. Horisonten virker å falle mot venstre. Synes utsnittet er fint.

Kjell S
Aleksander M.
Hei
V2 ble nok den mest riktige, men jeg synes ikke dette var så veldig bra, visst er det flott, men synes dette ble litt kjedelig. Flott speiling og sollys på fjellet, men savner en person, et dyr e.l. som er med i bildet.

Mvh Aleksander
Robin J.
Jeg likte V1 best med fine blåfarger kombinert med grønn. Litt vanskelig å skape den helt store etusiasmen med landskapsbilder og det bekrefter kanskje tanken om at gode lanskapsbilder er vanskeligere å ta en av fugler/dyr. Synes du er på god vei her mot noe fint......... Mvh RJ
Edvin S.
Nå har du lagt inn V2. Syns både retting av horisonten og beskjærings forslaget til Steinulf fungerte meget godt, men, så mistet du noe av den fine blåfargen fra himmelen - sukk - ikke lett dette ;-)

:: ~ Arne
Jon Erik V.
Et flott bilde Kjartan!
Liker også V1 best med farger og lys, men utsnittet i V2 gir nok best balanse.
Jon
Svein B.
Ver #1 for meg Kjartan, og jeg synes ikke det er stort å trekke for slik sett. Horisonten er nok i vater for meg- det er dessuten ikke mye horisont å finne i bildet som kan brukes til å bedømme slikt. Bildet er ikke så prangende at jeg får bakoversveis av den grunn, men jeg liker også bilder som formidler det mer nøkterne, dagligdagse og det en kjenner seg igjen i. Slik sett funker dette bildet godt for meg. Men at det er vanskelig å produsere landskapsbilder som treffer skikkelig det er nok sant.

Mvh
Svein B
Jan Inge K.
Ikke spektakulært, men en fin stemning som gjør at jeg gremmes over å må gå på jobb i morgen! Jeg vil til fjells!!!!!
Eirik H.
Pent lys, litt kjedeleg himmel. Nokså konvensjonelt landskapsbilete med sterke grøn- og blåfargar og ein forgrunn som gir god djubdekjensle. Teknisk nokså bra, men tilsynelatande utbrent himmel til venstre.

Personleg synest eg dette blir vel mykje postkort (eg kastar litt stein i glashus her med tanke på biletet eg nettopp har lagt ut), og det mest interessante i biletet er relasjonen mellom forgrunnen og treet midt til høgre i biletet. Fargemetninga blir òg litt for intens for meg.
Carsten A.
Pent lys og generelt pent. Himmelpartiet burde etter min vurdering vært kraftig beskåret (til like ovenfor åsen), bildet hadde vunnet på det.

En opskarpingskontur (ser det ut som) i overgangen mellom ås og himmel kunne med fordel vært unngått (og det er vel geller ikke så vankelig).

MVH CA
Jan R O.
enig i at dette ikke er det helt store, ikke det helt spennende lyset. et landskapsbilde på det jevne. v2 best, ble for blått i det første, bedre utsnitt i v2, horisont nevnt. enig med CA at en beskjæring i øvre del hadde gjort seg
ingebjørg fyrileiv g.
God kveld. Bildet har for meg først og fremst meget fine farger. Komposisjonen er noe klassisk, så et mer dramatisk kuttforslag støtter jeg. -Men du mister jo en veldig fin skystripe da. Så kanskje er det best å holde på v#1... Toppen har jo så fin blåtone også. Når det gjelder oppskarpingen, er jeg enig med CA. Myrullen er lekker.

vh ingebjørg
Roger A.
Hei.

Fint lanskapsbilde med flotte farger. Liker v1 best. Syns fjellene kom for nerme i v2. Likte fargene i v1 bedre også. Synd å klippe bort deler av de fine vannflatene der det nermeste gikk over i mørkere farge til høyre. Skjønner at det mørke fjellet på høyresiden skjemmer noe, men det hadde ikke brydd meg. Det er kanskje forskjellen på meg og en god fotograf ; )

Det er noe rart med pikslene i bildet i en stripe ned fra skyen og ut til høyre.
Har du redigert bort en kondensstripe? Vises ikke like godt i v2.

Noe utbrent på venstre side.

Har du vært i Røyrvik og fotografert noe?

//roger
Kjartan T.
Hei Roger

Takker for tilbakemelding. Den pixelstøy du beskriver har jeg ingen forklaring på, bildet er ikke redigert på annet enn normalt vis (farger, levels, kontrast...) så ingenting er fjernet. Er ei stund siden dette ble lagt ut, og jeg har nok vært litt for kjapp i etterbehandlinga. Ser at Carsten A påpeker USM-støy også. Blir litt for rask og ivrig noen ganger.

Har vært ganske mye i Røyrvik ja, og det blir nok en tur til uka også. Har du kanskje et tips om hvor jeg bør dra:)?
Tor Olav O.
Vakker natur, V1 for meg. Liker at det er litt luft samtidig som jeg synes skya over rammer bildet fint inn. Fikk forresten lyst til å jakte rype borti lia til venstre, der ser det bra ut !! mvh Tor Olav
Liv F. D.
Hei Kjartan.
Dette var et flott bilde av vakker natur. Likte best #1 i de fine, kalde fargene. Flott med sola/skyggene på fjellet og speilingen i vannet.
mvh
Liv '')

Roger A.
Har ikke fotografert så lenge, og dermed ikke tenkt eller sett motiver, så det blir desverre vanskelig for meg å anbefale lokalisjoner ihvertfall vinterlige motiver.

Vi har noen rådyr som holder til rundt sentrum, er observert nedenfor kirka for øyeblikket. Rådyra tiltrekker seg gaupe, og det er observert spor etter denne i nerheten av sentrum også.

Å fotografere disse sky dyra krever sikkert for mye tid antar jeg ;)

Områdene rundt ''lissfjellet'' på svensksia over mot ''orklompen'' og videre mot ''jomaklompene'' på norsk side er ganske fine da.

På sommeren kan det være fint å følge renselelva opp til renselvannet, der elva stykkevis forsvinner under jorda.

//roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu