The Rock Bar
Falls Road, West Belfast. (Se gjerne bildet i sammenheng med dette: bilde nr. 329042)
Bildet inngår i albumet Ireland -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-27 12:00:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-27 13:15:24
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273968} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torild H.

Er dette gjengen du kom med, besøkende som var veldig fornøyd med serveringen eller de som jobber på Rock Pub?

I alle fall lystig nok...om enn litt preg av posering... godt utsnitt og liker fargebruk i V2, kanskje fine arkitekturdetaljer kjem enda betre fram i fargeverson, men V1 var og fin (litt mørk?).

Rocka nok, dette....!....

Mvh Torild

Lise U.

Hei Torild! Denne gjengen sto utenfor puben da jeg gikk forbi på andre sida av gata. Da de så at jeg pekte et kamera mot dem, inntok de posisjonene du ser her. Brukte zoomen for å bringe dem litt nærmere. Om de gikk inn eller andre steder etterpå, vet jeg ikke. Folk i Belfast er ganske vant til å bli tatt bilde av, etter noen tiår med byen full av reportere -- og nå i det siste med alle turistene som strømmer til...

Takk for fin kommentar! Merker meg at du foretrekker fargeversjonen.

:) Lise
Tom T.

Artig bilde:) Liker begge versjonene, hvis jeg må velge blir det farge bilde. Farge bilde er det mer liv i. Bra komposisjon og farge. Menneskene kunne ha vært i fokus alle sammen.

mvh Tom T
Ingrid Ovedie V.

Jøss, Lise!
Jeg smiler. Slutter meg til umiddelbare reaksjoner; bildet har godt med liv, og er innbydende i motiv og spesielt balanse (bra skutt; tenk hvis mennene hadde stoppet opp mer til høyre? Det hadde ikke gitt like mye.) Jeg liker også mennenes plassering i forhold til hverandre og tittelen på bildet/pub'en.

Teknisk synes jeg bildet i s/h gjør seg godt, selv om jeg er enig i Toms fargebetraktinger. Spesielt liker jeg fargen og strukturen i bygningen i versjon #2. Kanskje kunne denne beholdes uten at mennenes bekledning ble så fremtredende?

Veldig godt.

-Ingrid-
Lise U.

Takk for hyggelige tilbakemeldinger, Tom og Ingrid! Enig (med deg også Torild) i at bygningen kommer bedre til sin rett i fargebildet, men som du antyder, Ingrid, kommer klærne da mer i forgrunnen. Kanskje du har rett i at jeg burde forsøke å dempe ned klærne og beholde tonene i puben. Og jo, fokus kunne nok ha vært hakket bedre, Tom...

:) Lise
Anne-Lise S.

Ble nysgjerrig på navnet på denne pub`n, ''The rook'', skrev det inn i Wikipedia. Der kom det opp mange flere betydninger enn jeg ante, bl.a. kan rook være en kråkefugl, en brikke som brukes i sjakk, et kortspill, et ringformet fjell på månen, en tegneseriefigur som reiser i tiden, en type piercing m.m. Utfra hva stedet er i dag er det lett å tenke at dette har vært et sted for spill av ulike slag, der kort var essensielt. Kanskje en for enkel måte å tenke på, men dog logisk. I alle fall en lekker historisk bygning som er forholdsvis godt tatt vare på utvendig, og der det kan se ut til at selve inngangspartiet er tatt vare på mens veggene bak tyder på nyere arkitektur. Liker begge versjoner, men har nok her mest sansen for fargeversjonen fordi det er enklere å se detaljer i det. Artig med de glade gutter som er på farten her, og som ivrig stiller seg opp og leker linselus for en ivrig fotograf!

Anne-Lise
Marcus B.

Hmmm det var svårt att välja en version här. Jag gillar verkligen dom röda tonerna i fasaden, samtidigt som båda de svartvita är fina. Jag skulle vilja behålla vitheten i deras t-shirts från v1, men tagit resten från v3. Det är lite skarpt vitt i v3.

Det är en bra bild också, och jag gillar att man ser att en person är på väg in. Det ger ännu mer liv åt bilden och gör den intressant.

Vad gör dom utanför med ölkassar, dricker dom innnan dom går in, eller hänger dom bara utanför puben?

Mvh
/Marcus
Lise U.

Hei Anne-Lise, jeg gikk også rundt og trodde at puben het The Rook -- c-en kunne jo nesten like gjerne være en o -- men den heter altså the Rock, etter bydelen der den ligger: Whiterock. Interessante betraktninger du kommer med i alle fall. Jeg har hentet inn litt opplysninger fra en som vet mer om The Rock enn jeg gjør, for å kunne gi deg et noenlunde bra respons -- siden du også gjorde dine undersøkelser: Dette er tradisjonelt et av de mange vannhullene for arbeiderklassen, og den er i dag en av de etter hvert få pubene i Belfast som har beholdt sine ''snugs'', dvs. en slags togkupé-liknende avlukker der man kan sitte og nyte sin stout (eller hva man måtte foretrekke) relativt usjenert sammen med sine kompiser. Andre-etasjen har derimot en åpen løsning, og det er her oppe det noen ganger blir spilt levende musikk. Jeg har aldri vært inne i The Rock, men The Crown nede i sentrum har også ''snugs'', og er mer berømt utenlands for sin arkitektur: Den ble bygget av italienske håndverkere som kom til byen først og fremst for å bygge kirker...

Hei Marcus, like ved siden av puben (rett utenfor bildekanten) er det en off-licence, og det er nok her disse unge mennene har vært og hentet flaskene sine. Mine kilde forteller at man gjerne henger litt rundt foran puben, tar kanskje en snartur innom og hilser på kjente, før man drar videre med sine handleposer fra ''the off-licence''.

Takk til dere begge for fin kommentar!

:) Lise
Stig Børre E.

Syns v1 tar seg best ut. Et herlig situasjonsbilde.
Imponert over hvordan du har fått gutta til å stille opp.
Komposisjonen er veldig ren og ryddig. Bra.

StigB
Anne-Lise S.

Aj, aj, Takk Lise! :-) Synes C`n så ut som en avsliten ''O'' ser du, men ved nitidig ;-) studie nå, ser jeg jo at det er nettopp en C. MEN jeg lærte dog noe av ordet ''rook'' uansett, og nå kom du med ytterligere facts om The rock, så det var artig! Takker! :-)

Anne-Lise
Lise U.

Glad du liker bildet StigB! Jeg syntes det var morsomt at de bruste litt med fjærene til kamera -- det er nok mange i Belfast som er ganske kameravant, og i denne situasjonen, med noen kompiser sammen og til og med litt øl attåt, var det nok ikke en utypisk reaksjon...

Anne-Lise, du ga meg inspirasjon til å sjekke ut fakta om puben, så nå vet jeg mer om den selv også.

Takk til dere begge for kommentar!

:) Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu